Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22180955

2019. június 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Vilmos napja van.
Holnap János napja lesz.

Ennyi magyar dolgozik minimálbérért

A vállalati szektorban a munkavállalók több mint 42 százaléka minimálbért vagy garantált bérminimumot kap – írja a Portfolio .Ez összesen 879 ezer munkavállalót jelent a hazai vállalati szférában. Munkaerő-piaci szakértők szerint az állami szektorban további 230-250 ezer fő lehet, akiket érintett a legalacsonyabb bérek emelése, de hivatalos adatok alapján csak becsülni lehet, hogy nagyjából 1,1 millió ember kaphatja a törvényben meghatározott minimumot. (alfahir.hu)

A nyolc százalékos minimálbéremeléssel a munkavállalók havi 2700 forint nettóval jártak jól. Az állam a dolgozóktól levont 48,5 százalékos adókkal, járulékokkal és a munkáltatók által befizetett járulékokkal, egyéb költségekkel 15 ezer forint bevételre tesz szert minden munkavállaló után! Akkor kinek is tett jót a minimálbéremelés?

A megélhetést nem biztosító jövedelmek miatt egyre több magyar fiatal hagyja el a hazáját, akiknek az érdekében az állam nem tesz semmit! Volt néhány hétig egy Gyere haza fiatal elnevezésű néhány százmilliós program, aztán leálltak vele. Inkább Ukrajna középső részén hirdetnek csaknem 500 millió forintért álláslehetőséget! Ezek mellé a vendégmunkások mellé tolmácsok kellenek, és albérletek. A kivándorolt magyarok jövedelmük egy részét hazautalják, amin hatalmasat kaszál a jegybank, az állam és a számlavezető bank.

Nagyon sok adónk kerül ki a határokon túlra. Az uniós ranglistán az utolsó előtti helyre kerültünk, utánunk már csak Bulgária van. Románia is elhúzott mellettünk! Hogy ebben mekkora szerepe van az oda folyósított magyar adóforintoknak, nem lehet tudni. Lehet, hogy sok! Ukrajnába is jut jócskán és Szerbiába is az adónkból, de a hosszú évek óta euróban fizető Szlovákiába is juttatunk. Szlovéniában (Lendván) és Horvátországban (Eszéken) is épül stadion az adónkból, és Topolyán (Szerbiában) három milliárd adóforintunkért már el is készült egy sportközpont. Az avatási ceremónián edzésbemutatót tartottak – szerbül!

A magyar munkavállalók, főként a keményen dolgozó kisemberek jövedelmét, az egészségügy és az oktatás helyzetét kellene rendezni, és segíteni kellene az egyre rosszabb helyzetbe kerülő vidéki embereken, akiknek a talpa alól kirántották a termőföldet! Megélhetési lehetőség hiányában a falvak elnéptelenednek. Belső Magyarország helyzetének rendbetétele kell, hogy legyen az első, vagyis a legfontosabb. Nem a fél világ támogatása a Fülöp-szigetektől Mongóliáig, Vietnamtól Törökországig, Mianmartól az afrikai Ghánáig. Nem riogatni kellene az embereket egy 90 éves aggastyánnak, hanem segíteni azt, hogy a munkájukért megélhetési lehetőséget biztosító bért kapjanak.

Soha ilyen népes és ilyen magas jövedelmű hatalom nem volt még Magyarországon, mint a jelenlegi. A budai várba költözni, luxus étteremből megoldani az ottani étkeztetést arra van mód, de a mindezt finanszírozni kénytelen (hamarosan képtelen!) emberek sorsán jobbítani, arra nincs szándék! A Magyarország jobban teljesít nevű újra előszedett hazug propagandával már nem biztos, hogy meg lehet etetni a leszegényített embereket! Hatalom ennyire még soha nem szakadt el az ELTARTÓITÓL, amit bizonyít az is, hogy a jövedelmük között már nem árok van, hanem szakadék!

Az egyiknek nettó 99 ezer, a másiknak nettó egymillió, sőt újabban megjelentek már az ötmilliós jövedelmek is! Az általában veszteséges állami cégek vezetői ennyit kapnak. És mivel nincs se járulék-, se nyugdíjplafon, a nyugdíjuk néhány év múlva akár négymillió forint is lehet. A nyugdíjkasszát ők, és az Ukrajnából magyar nyugdíjért átjárók fogják bebuktatni, és nem a Ratkó-gyerekek! Mivel a járulékokat már adóként szedik be, az is szabad felhasználású stadionépítési pénz lehet…

Békéscsaba, 2019. január 7.

Anton

Emlékeztető: „A sok hátránnyal küzdő Dél-Békésben található a mezőkovácsházi kistérség, amelynek része Medgyesegyháza és Pusztaottlaka, Simonka szűkebb pátriája is. Ez a térség a fejlettséget és életszínvonalat jelző mintegy 40 mutató alapján az országban a legutolsók között található. E nagyon kis területi egységen belül három település is – Mezőkovácsháza, Medgyesegyháza és Pusztaottlaka – ipari park megvalósítására kapott támogatást. Gazdaságilag mennyire reális ez? Ráadásul Pusztaottlaka zsákfalu, alig 300 lakossal. Itt nemhogy képzett, hanem jóformán semmilyen munkaerő sincs. Mégis éppúgy 450 millió forintot nyert ipari park megvalósítására, mint Medgyesegyháza.” (Részlet A pók visszabontja hálóját című cikkből) Pusztaottlakán se óvoda, se iskola! Medgyesegyházára hordják busszal évek óta a kevés gyereket…

Emlékeztető: „Gazdaságilag megmagyarázhatatlan, erkölcsileg vállalhatatlan az egykulcsos személyi jövedelemadó. És ezt akkor vezették be, amikor a globális válság következtében mindenütt törekedtek a kiugró és növekvő társadalmi egyenlőtlenségek tompítására. Nálunk éppen a fordítottja történt: felelőtlenül, de valószínűleg tudatosan szakította szét a kormány a magyar társadalmat. Ez érvényes a nyugdíjrendszer igazságtalanságaira is. Miért kap csak 2,7 százalékos emelést a 80 ezer forintból élő nyugdíjas és miért kap egyáltalán emelést a 800 ezerből „tengődő”?  (Részlet az Eljátszotta az ország jövőjét az Orbán-rezsim című Inotai András-interjúból)