Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23107143

2019. augusztus 23.
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ma Bence napja van.
Holnap Bertalan napja lesz.

Emelkedik az országgyűlési képviselők alapilletménye is

Nemrégiben az államtitkárok és államtitkár-helyettes jövedelme emelkedett legkevesebb 30 százalékkal. A több mint egymillió minimálbéres jövedelme nyolc százalékkal emelkedett, és még mindig nem éri el a nettó 100 ezer forintot! A nyugdíjak 2,7 százalékkal emelkedtek…

Az alapilletmény 100 ezerrel emelkedik, de a frakcióvezeték emelése ennek a duplája lesz.

Márciustól havi 270 ezer forinttal emelkedik Kövér László fizetése, majdnem 200 ezer forinttal többet kapnak a frakcióvezetők, és minden más képviselő alapilletménye is nő 100 ezer forinttal az RTL Klub Híradójának számítása szerint.

Az emelés oka, hogy tavaly július óta egy új törvény alapján automatikusan a nemzetgazdasági átlagbérhez igazítják a képviselők fizetését.

Az ellenzéki pártok a Híradónak azt mondták: ők jótékonykodni fognak a pluszpénzből. A Fidesz ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy összességében az emelés után is kevesebbe kerülnek a képviselők, mint 2014 előtt, amikor még nagyobb volt a parlament létszáma, ami valószínűleg nem igaz, mert az adófizetők valószínűleg még rosszul is jártak! Amikor kisebb lett a parlamenti képviselők létszáma, akkor azok, akik a Fidesz parlamenti patkójából kikerültek, megkapták a hat havi végkielégítést, és nem is oly sokára már államtitkárok, államtitkár-helyettesek, szóvivők és miegyebek lettek. Az országgyűlési képviselőkkel szinte azonos létszámú, vagy már több is lehet a Házőrség létszáma, akik drága egyenruhába vannak bujtatva, és természetesen tartalék egyenruhájuk is van. Sokan közülük gépkocsit is kaptak.

Az általában veszteséges állami cégek vezérei Domokos László ÁSZ elnök előterjesztésére havi ötmillió + jutalom + prémium jövedelemhez jutnak. Sokan közülük már a közeljövőben nyugdíjba mennek, és mivel nincs se járulék-, se nyugdíjplafon, a nyugdíjuk akár havi négy-ötmillió forint is lehet! Néhány miniszter, illetve miniszteri biztos szintén ötmilliót vihet haza havonta…

A hatalom jövedelmileg is, emberileg is elszakadt az ELTARTÓITÓL! Orbán Viktor évekkel ezelőtt még olcsóbb államot ígért, azóta egyre több a kormánymegbízott és az egyéb tingli-tangli állású magas jövedelmű potentát gépkocsikkal, titkárnőkkel, luxus irodákkal felszerelve. Miközben főleg a magyar vidék egyre inkább ellehetetlenül, és bizony nincs jó helyzetben az egészségügy, az oktatás és a szociális ágazat sem. A kiválasztottak viszont egyre gazdagodnak! Van köztük egy olyan, aki hat év elteltével már nem az ország leggazdagabbjainak, hanem a világ leggazdagabbjainak listáját erősíti! Ráadásul már a fél világot támogatja az adónkból a kormány, és építi körkörös módszerrel végig Ausztria kivételével a határaink mentén a stadionokat, sportlétesítményeket. Ennyivel nem elégednek meg, már Afrikában és Ázsiában is zajlanak a magyar beruházások, nehogy véletlenül valamennyi pénz jusson például a magyarországi egészségügyre…

A magyar társadalom egyelőre birka módjára mindent eltűr. Lehet, hogy azért, mert már hozzászokott. Hihetetlen, hogy hová juttatta/juttatja ez a hatalom a Hazánkat és polgárait!

Békéscsaba, 2019. március 12.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „A kommunizmus áldozatainak emléknapja mellé sajnos időszerű lesz a RENDSZERVÁLTOZTATÁS ÁLDOZATAI elnevezéssel egy új emléknapot beiktatni. A magyar társadalmat megfosztották a nemzeti vagyonának nagy részétől. A népnyelv szerint nem is történt rendszerváltozás, mindössze annyi történt, hogy Kimentek a tankok, bejöttek a bankok! Az igazi nyertesek a kommunisták, és immár a leszármazottaik. A devizahitel miatt sok magyar család került és kerül utcára. Számukra hosszú évek óta nincs segítség. A devizahitel egy olyan konstrukció, amitől megszabadulni nem lehet, még a halállal sem, mert örökölni fogják a gyerekek. A jegybank nagyon jól járhatott, nem győzi kiszervezni a szinte már magánalapítványként működő hat jegybanki alapítványba azt a nyereséget, amely az országot illetné. Az összes kiadása viszont a magyar adófizetőket terheli!” (Részlet A kommunizmus áldozatainak emléknapja című cikkből)