Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 18668672

2018. október 19.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Nándor napja van.
Holnap Vendel napja lesz.

Embercsempészet miatt keresik a Csíki Sör tulajdonosát

Lénárd Andrást, a magyar kormány által is támogatott sörgyár, a Tiltott Csíki Sör üzemének tulajdonosát embercsempészet miatt keresik az Amerikai Egyesült Államokban.

A Magyar Nemzethez jutott periratok szerint az ügyet tárgyaló kerületi bíróság a New York állambeli Syracuse városában van. A cikk elérhető ITT

Lénárd Andrást 2001. január 21-én Champlain település közelében fogták el, amint a Kanada és az Egyesült Államok közötti zöldhatáron, két mérföldre az átkelőhelytől három külföldi nőt csempészett autóval az országba. Azt nem tudni, hogy ők kik voltak, de a nevük alapján valószínűleg magyarok.

Az Erdélyi Átlátszó tudott az egyikükkel beszélni, aki elmondta, hogy sztriptíz-bárban táncoltak volna, de nem kaptak vízumot, ezért Kanadába utaztak, ahol Lénárddal találkoztak, hogy átcsempéssze őket a határon.

A Magyar Nemzet elérte Lénárd Andrást, aki azt mondta, hogy rég nem járt az államokban, és nem szívesen emlékszik vissza arra, ami ott vele „évtizedekkel korábban” történt.

Letartóztatás

Lénárdot ezután letartóztatták, a lányok tanúk és egyben gyanúsítottak lettek embercsempészés és tiltott határátlépés vétségéért. A vád külföldiek becsempészése és utaztatása volt. A Csíki Sör tulajának amerikai állampolgárságú menyasszonya februárban kifizette az óvadékot (50 ezer dollár – 13 millió forint), így szabadlábon védekezhetett. Korábban a nő ellen is indult eljárás, külföldi állampolgárok illegális fuvarozásáért, ezt 2001. novemberében zárták le.

Lénárd András szabadlábra kerülése után eltűnt az Egyesült Államokból. 2001. június 13-án ügyvédje tájékoztatta a bírót, védence Kanadában van, és nem kíván megjelenni a bíróság előtt, ezért letartóztatási parancsot adtak ki ellene, az ügy valószínűleg azóta is függőben van.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A Fidesznek Lénárd András ugyanolyan fontos partnere, mint a nemrégiben elhunyt Szaúd-arábiai milliárdos, vagy a jelenlegi jordániai tiszteletbeli konzul. Ez utóbbi megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon, de azért maradt a haveri körben.

Egy régebbi hír arról, miszerint megvásárolta a Magyar Villamos Művek Léndárd Úz-völgyi erőművét. Hogy termel-e, és a tényleges ár hányszorosába került, arról nincs hír. Fő a barátság. Elkezdett építeni egy másik tájromboló erőművet is, de azt már az erdélyi környezetvédők megakadályozták. Együtt szurkolt a Csíki sörös Dunaszerdahelyen, a magyar adóforintokból felújított stadion avatóján.

Hogy ez a barátság is hány milliárd forint kárt okozott a magyar adófizetőknek, sose fogjuk megtudni. Dübörgött itt még vörös csillagos törvénykezés is, és ezerrel nekiment a magyar kormány a Csíki sör védelmében a Heineken ellen.

Az Úz-völgyi „bevásárlásról” bővebben ITT

Békéscsaba, 2018. január 3.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A kommunistáktól még nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt!" (Márai Sándor). Az idézetbe be lehet a kommunistákat helyettesíteni így:„A Fideszesektől még nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a HATALMAS zsákmányt!”