Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25774145

2020. február 28.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Elemér napja van.
Holnap napja lesz.

Elvesztegettünk három évtizedet!

A valódi rendszerváltást, a valódi elszámoltatást és felelősségre vonást nem lehet megúszni! 1989/90-ben vette kezdetét az úgynevezett rendszerváltás, nőttek ki a földből a pártok. 1989. október 23-án kikiáltotta Szűrös Mátyás ideiglenes köztársasági elnök a Magyar Köztársaságot, és 1990 áprilisában megtörtént az akkor még normális(!) kétfordulós szabad választás.

Érdemes erről megjegyezni, hogy mivel az úgynevezett rendszerváltásból is kihagyták a magyar népet, a magyar emberek ingerküszöbét nem érte el az, ami ekkoriban történt. Az első szabad választást megnyerő Magyar Demokrata Fórum nem lépett koalícióra a liberális Szabad Demokraták Szövetségével, ezért a kormányozhatóság érdekében paktumot kötöttek, és megköttetett az úgynevezett Rózsadombi paktum is, aminek a létét is cáfolták. A Rózsadombi paktum elérhető ITT !

Később sem, és sajnos napjainkban sem került előtérbe a magyar társadalom! Nem róluk szól, hanem ellenük a csak a Fidesz kétharmad által megszavazott választójogi törvény, az alaptörvény (amelyből kihagyták a termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj alkotmányos védelmét, de a nekik kedves gyalázatos egykulcsos adót levédték!), az új munkatörvénykönyv és annak rabszolgatörvénnyel való kiegészítése.

A rendszerváltozásnak nincs még egy nyavalyás emléknapja sem, nemhogy nemzeti ünnepe lenne! Így jutunk el a harmincadik évfordulóig! Többet mentünk hátra, mint előre! Menet közben odalett a nemzeti vagyonunk nagy része, az egekbe emelkedett az államadósságunk, magas az államháztartási hiány, és egyre csak olyan törvények kerülnek ki a parlamentből a kétharmados többségnek „köszönhetően”, amelyek nem a magyar társadalom javát szolgálják, hanem a kiválasztottakét, a magyarországi adófizetést elkerülő offshore lovagokét, az adónkból, az uniós pénzeinkből milliárdosokká tett potentátokét. Harminc évet a harminc évért!

A magyar társadalom még mindig szájtátva egyre csak várja a sült galambot, az pedig köztudottan nem tud már repülni... Lázár János átment Ausztriába lesajnálni őket, majd nem sokkal később bejelentették, hogy talán 30 év múlva utolérjük őket. Főleg akkor, ha ők megállnak a fejlődésben. A migránsok előtt amennyiben 2015-ben lezárták volna a határaikat, megnézhetnénk magunkat. Köszönet helyett pedig gúnyolja őket a közmédia is a migránsok miatti problémáik okán. A migránsokon kívül napi téma a közmédiában egy 89 éves zsidó milliárdos emberrel (ez valami miatt nem antiszemitizmus és nem rasszizmus!) való riogatás, aki a rendszerváltozás hajnalán jó szolgálatot, jelentős anyagi támogatást biztosított az immár harmadik kétharmados parlamenti többségű Fidesznek, akik akkoriban még nagyon liberálisok voltak, és a Szabad Demokraták Szövetségének KISZ-szervezeteként működtek.

Magyarország kormánya elővette a régi jelszót, ami szerint Magyarország jobban teljesít! Ennek a terjesztésére 1,7 milliárd adóforint megy el. Propagandára évi 90 milliárd, és a közmédiákra a másik 90 milliárd úszik el. A hiszékenyebbek még mindig elhiszik azt, főleg akkor, ha más információhoz nem férnek hozzá, amit bemond a rádió vagy a televízió. Dübörög a propaganda, miközben főleg a magyar vidék ellehetetlenül... A nemzeti konzultációkra is elherdáltak már legalább 10 milliárd forintot! A legutóbbira kiküldött 8 millió kérdőívből még kétmillió sem érkezett vissza. És ezt aztán úgy előadni, hogy sikertörténet, az már nevetséges! Kenyeret és cirkuszt a népnek?

A cirkuszból már volt elég, de mi lesz a kenyérrel? A kétharmados parlamenti többséggel lehetne a magyar társadalom (AZ ELTARTÓIK) javát szolgálni, de erre utaló jelek sajnos nincsenek! Soha ilyen népes és ilyen magas jövedelmű hatalom nem volt még Magyarországon. Egyelőre úgy néz ki, hogy akadálytalanul meg tovább a Haverok, Rokonok, Szomszédok, Mutyi, Hanta hosszú nevű hatalomgyakorlás.   

Békéscsaba, 2019. február 7.

Anton

Emlékeztető 1.: „A Fidesz politikájának egyik legkártékonyabb „vívmánya”, hogy megtanította mindenkinek: ha lojális, akkor joga van teljesítmény nélkül érvényesülni. Nagy lesz a morális ára ennek a nyolc vagy még ki tudja, hány évnek.” (Részlet a Kéri László: Orbán Viktor egy hepciáskodó hős, a legrosszabb Fidesz-korszak csak most jöhet című cikkből)

Emlékeztető 2.: „Senki sem olyan reménytelenül rabszolga, mint aki tévesen szabadnak hiszi magát.” (Johann Wolfgang von Goethe)