Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27036977

2020. május 20.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Bernát, Felícia napja van.
Holnap Konstantin napja lesz.

Elutasította a Mol-vezér panaszát a strasbourgi emberi jogi bíróság

Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) elutasította Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója Horvátország ellen, szabad mozgásának korlátozása miatt benyújtott keresetét – írja az MTI.

Hernádi Zsolt az Emberi Jogok Európai Egyezményében lefektetett mozgás szabadságának elvére hivatkozva nyújtott be panaszt emberi jogainak megsértése miatt 2015 júniusában Horvátország ellen, azt hangsúlyozva, hogy a horvát hatóságok által kiadott európai elfogatóparancs és fogva tartási végzések ténylegesen megakadályozzák abban, hogy elhagyja Magyarországot.

A strasbourgi székhelyű Európa Tanács felügyelete alatt működő emberi jogi bíróság döntése szerint Hernádi Zsolt nem merítette ki a helyi jogorvoslati lehetőségeket Horvátországban, ezért keresetét a strasbourgi bíróság nem tudja befogadni. (Részlet a napi.hu cikkéből)

A megvesztegetés idején Ivo Sanader volt Horvátország miniszterelnöke, aki évek óta börtönben van. Magyarország nem adja ki Horvátországnak Hernádi Zsoltot, de nem adja ki a hazájából érkezett elfogatóparancs ellenére Gruevszkit, Észak-Macedónia volt miniszterelnökét sem. A Balkánon (amit szokás tűzfészeknek is nevezni) előszeretettel avatkozik be a választási kampányokba ki tudja mennyi milliárd adóforintunkért a kormány és a Fidesz. Megbukott a jelöltjük Szlovéniában is. Szerbiával a nagy barátság vajon meddig fog kitartani? Amíg dől oda is kifelé az adónk? Legutóbb 100 milliárd forintunk repült át a kerítésen hozzájuk, de repül nagyon sok Romániába és Ukrajnába is.

Habony Árpádnak már tv-csatornája is van Szlovéniában. Addig jár a korsó a kútra…

Visszatérve a Mol-ra, épül Budapesten a 28 emeletes létesítményük.

Észak-Irakban az olajmezőiket a magyar zsoldos hadsereg védi, kiegészülve kurd (pesmerga) harcosokkal. A számlát a magyar állam állja. Jön be Tiszaújvárosba a Mol új beruházásának megépítésére 3000 török vendégmunkás, akiknek az elhelyezését biztosító „konténerváros” szintén az adónkból épül. Azt, hogy a Mol mennyi adót fizet be az államkasszába, jótékony homály fedi.

Békéscsaba, 2019. szeptember 27.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: Nemcsak az olajkutakat vigyázzák a katonáink pesmergákkal karöltve. Észak-Irak „fővárosában”, Erbilben árulták a magyar letelepedési kötvényt is. Vajon kik vásároltak ott belőle? 2011-es videó az újságíróknak biztosított bejárásról: