Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19770112

2019. január 18.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.

Elmenekült az ukrán csempészgép pilótája

 

Rendőrök helyszínelnek az ukrán lajstromjelű An-2 típusú repülőgép mellett Kállósemjén határában 2018. január 17-én

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Kelet felől ukrán felségjelű géppel érkezett, majd elmenekült az embercsempész, aki hétfő este egy An-2 típusú repülővel nyolc vietnámi és három afgán illegális bevándorlót hozott Magyarországra – tudta meg a Magyar Nemzet.

Lapunk kérdéseire a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság válaszolt, levelükből kiderült, hogy az ügyben embercsempészés gyanújával nyomoznak, de egy gyanúsított sincs az elfogott migránsok között. Ez azt jelenti, hogy a pilóta vagy pilóták még szökésben vannak, feltevésünket pedig a főkapitányság sajtóosztálya is megerősítette.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőséggel ITT

Forrás: mno.hu

sokkaljobb-kommentár: Vajon hányadik fuvart bonyolította a csodapilóta, vagyis az ukrán maffiózó? Ukrajnából már annyian járnak át járulék- és adófizetéshez nem kötött potyanyugdíjért, hogy ők fogják eldönteni, kik lesznek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az egyéni országgyűlési képviselők! És bizony nagy részük lesz abban, hogy jövőre az önkormányzati és az uniós választásokon kik lesznek a polgármesterek, és ki jut ki Brüsszelbe egy jól fizető uniós képviselői posztra…

Ukrajnával nincs Magyarországnak szerződése, azt a bizonyos szerződést, ami alapján a folyósítás történik, 1963-ban kötötte a Magyar Népköztársaság és a Szovjetunió. Akkor sok magyar tanult vagy dolgozott a Szovjetunióban, és itt volt a szovjet hadsereg – tehát kölcsönös volt. Egyelőre a többi szovjet utódállam még nem jelentkezett a kedvező lehetőségre, de valamennyi orosz már szedheti a magyar nyugdíjat, mert ők Hévízre és környékére betelepültek. Ukrajnából van olyan magyarországi ház, ahová 300-an vannak bejelentkezve, ami teljes képtelenség, és a csalást egyértelműsíti! Szijjártó Péter felülvizsgálatot ígért. Hogy ennyi év óta miért nem, az nem derült ki. Az Ukrajnába történő folyósításra a Fidesz erősített rá! Vagyis akár szavazatvásárlásnak is értékelhető a történet. A magyarországi járulék- és adófizetés után nyugdíjba vonult magyaroknak nagyjából fele, sőt sok esetben a harmada jut nyugdíjként, mint az ukránoknak. A paksi építkezéshez bejönnek az oroszok, és ha hozzák apókát és anyókát, akkor bizony nekik is jár a magyar nyugdíj.

Az a bizonyos szerződés 1991-ben hatályát vesztette, amikor a Szovjetunió megszűnt, illetve amikor az utolsó szovjet katona elhagyta Magyarországot! Vajon hány magyar honfitársunk jár át erre a szerződésre hivatkozva Ukrajnába nyugdíjért vagy ingyenes betegellátásra? 1990-ben a Magyar Népköztársaság neve Magyar Köztársaságra, majd a Fidesz alaptörvényében Magyarországra változott.

A leginkább az lehetne a döntő, hogy az Európai Unióhoz kell fordulni. Ugyanis történt olyan, amikor Románia 2007-ben csatlakozott és az unió felfedezte a magyarországi nyugdíjfolyósítást, azt javasolták, hogy amennyiben Magyarország továbbra is folyósítani akarja feleslegesen Romániába a nyugdíjat, akkor számlázzák le Románia felé az összeget. Hát a románok már csak olyanok, hogy majd átutalják… Oda is megy ki elég sok magyar nyugdíj, csak velük nincs szerződés. Az Erzsébet utalványok sok milliós postaköltsége kapcsán elhangzott, hogy mind a 71(!) országba, ahová magyar nyugdíjat folyósítunk, megküldték az Erzsébet utalványt – természetesen Ausztráliába is.

Fizetünk ki Ukrajnába munkabéreket is, amit Ukrajna megadóztat. És visszafordítunk földgázt is, amit valószínűleg a magyar fogyasztókkal fizettetnek ki, és ezt nevezik aztán később rezsicsökkentésnek…

Békéscsaba, 2018. január 19.

F. I. – K. M.

 Emlékeztető: „Az egykulcsos személyi jövedelemadó önmagában véve brutálisan antiszociális. Most jóval kevesebb adót fizetek, mint az új adókulcsok bevezetése előtt, de megélnék a magasabb, korábbi adóteherrel is. Ugyanakkor a többiek, akiknél a változtatás az elvonások növelését hozta, kínlódnak, miközben a költségvetés igen jelentős bevételektől esett el, amelyeket többek között oktatási, szociális és egészségügyi kiadásokra lehetett volna fordítani.” – mutat rá a professzor, aki szintén kiáltóan igazságtalannak tartja, hogy legmagasabb és a legalacsonyabb nyugdíjakat is ugyanannyival emelik. A kutató úgy látja, a kormány politikája „négymillió súlyosan nélkülöző, szegény embert csinált”, akiknek a sorsa teljesen közömbös Orbánék számára. Úgy véli, „a magát népnemzeti, kereszténykonzervatívnak mondó” hatalom azt üzeni: „pusztuljon el négymillió magyar, és elleszünk mi hatmillióan is. Ez több mint felelőtlenség, ez a színtiszta nemzetgyilkosság.” (Részlet az Inotai professzor: „Színtiszta nemzetgyilkosság”, amit a Fidesz művel című cikkből)