Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21681468

2019. május 23.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Dezső napja van.
Holnap Eszter napja lesz.

Elkezdték behajtani a Jobbikra kirótt gigabírságot

Júliusban kezdik csökkenteni azoknak a pártoknak a költségvetési támogatását, amelyekre az Állami Számvevőszék (ÁSZ) „tiltott támogatás” címszóval, az ellenzéki pártok – elsősorban a Jobbik – anyagi ellehetetlenítése céljából bírságot rótt ki. A Magyar Államkincstár (MÁK) hétfőn átadja az adóhivatalnak a tiltott támogatást elfogadó pártokkal szembeni követelést.

A kincstár hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: adók módjára behajtandó köztartozásként átadják azon pártoknál a végrehajtást a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV), amelyek nem fizették be a központi költségvetésnek az ÁSZ által megállapított tiltott támogatás összegét. Jelezték: a pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló törvény alapján ha az ÁSZ tiltott támogatást állapít meg egy pártnál, az köteles befizetni annak értékét a központi költségvetésnek.

„A törvény azt is előírja, hogy a párt központi költségvetésből juttatott támogatását ugyanekkora összeggel kell csökkenteni” – fűzték hozzá, elegánsan elhallgatva a tényt, hogy az önkényes intézkedés ellen nincs helye jogorvoslatnak, így a Fidesz által kézivezérelt ÁSZ és a többi, eredetileg a demokratikus jogrend védelmét szolgáló intézmény a politikai leszámolás és a magyar demokrácia lebontásának eszközévé vált.

A rendkívül átlátszó közlemény úgy fogalmaz, a Magyar Államkincstár azért, hogy zavartalanul készülhessenek a választásokra – mintha ezzel valamiféle kegyet gyakoroltak volna –, április végéig egyetlen párttól se vonta le a tartozás összegét. Még véletlenül sem azért, hogy ne csináljanak mártírt a Jobbikból, amely mellett a társadalmi megosztottságot átívelő összefogás kezdett kibontakozni, mielőtt a Fidesz stratégái visszavonulót fújtak volna bírság-ügyben.

Az ÁSZ jelentéseiben azt állapította meg, hogy

  • a Jobbik 331,660 millió, (a Jobbiktól ennek a dupláját követelik!)

  • az Együtt 9,815 millió,

  • a Demokratikus Koalíció (DK) 8,245 millió,

  • a Párbeszéd 7,525 millió,

  • a Liberálisok 6,185 millió,

  • az LMP 4,420 millió,

  • az MSZP pedig 2,025 millió forint értékben fogadott el tiltott vagyoni hozzájárulást.

A Fidesz–KDNP pártszövetség tagjai esetében „természetesen” fel sem merült a tiltott pártfinanszírozás, vagy bármiféle szabálytalanság gyanúja.

A közlemény kiemeli, hogy az ÁSZ jelentésében megállapított tiltott támogatás összegét eddig egyedül az MSZP fizette meg a központi költségvetésnek.

A Jobbik bírósághoz fordult. Erről bővebben ITT

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A Fidesz és kormánya mindent visz, sajnos a jövőnket is. Az újabb kétharmados többséggel sem terem babér a nép egyszerű gyermekeinek. Az, hogy a kaszinók nincsenek bekövetve online pénztárgépekkel az adóhatósághoz, és a hatalmas bevétel nagy részét a működtetők kitalicskázzák az országból, az nem számít! A Jobbik ellehetetlenítése, a végső leszámolás a fontos vele szemben… Bizony ott sok milliárdról van szó! A pártok közül egyedül a Fidesz szénája van rendben mindaddig, amíg Fideszes mufti áll az ÁSZ élén. És a hatalmas korrupció, a lopások, csalások az adóforintjainkkal és az uniós pénzekkel kapcsolatban mindaddig rendben lesznek, amíg a másik Fideszes nagyágyú, Polt Péter a legfőbb ügyész! Magyarország nem kapcsolódik be az Európai Ügyészségbe, mert akkor bizony véget érnének a jelenkori nagy lehetőségek!

A Jobbik a 2018/19-es esztendőben pénz nélkül marad. Így nekivágni az uniós és az önkormányzati választásnak iszonyú nehéz lesz. Ebben az esetben is már nem a lóláb lóg ki, hanem maga a ló!

Békéscsaba, 2018. június 12.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „Katasztrófa lesz nemsokára abból, hogy az idősödő Fideszes potentátokra tekintettel a Fidesz eltörölte a járulékplafont, de nem vezette be a nyugdíjplafont! Korábban létező dolog volt a járulékplafon. Vagyis a magas jövedelmű egy maghatározott összegig járulékolt csak a jövedelméből. Például 500 ezer forintig fizetett járulékot, és ez a pénz ment a nyugdíjalapba. Néhány évvel ezelőtt az állami vállalatok vezetőinek fizetését akár veszteséges volt az állami cég, akár nyereséges, havi ötmillió forintra emelték! A törvényjavaslat beterjesztője a Fideszes potentát Domokos László ÁSZ elnök volt. A teljes ötmillió forint járulék- és nyugdíjalap lett. Mivel jutalmakat, prémiumokat is kapnak, akár ötmillió forint is lehet a nyugdíjuk. Egyikük már 64 esztendős… Jól fognak járni a magas jövedelműek, de nem járnak rosszul az országgyűlési képviselők sem.” (Részlet a Kongatják a nyugdíjkassza fölött a vészharangot! című cikkből)

Emlékeztető 2.: „Nem igazán voltak biztosak a kétharmados győzelemben, ezért előre kiosztották az uniós pénzeket, gyorsított eljárásokban. Azok a minisztériumi alkalmazottak, akik ezen dolgoztak, hatalmas jutalmakat kaptak. A legtöbb jutalmat Varga Mihály nemzetgazdasági minisztériumában fizették ki, volt olyan dolgozó, aki 18 millió forintot kapott. Amennyiben nem jön be annyi pénz az unióból, amennyit kiosztottak, akkor bizony a magyar adófizetőket fogja terheli a következmény. Mint a Letelepedési kötvényeknél… Ott is van eddig 18 milliárd forint körüli kár, és 150 milliárd körüli hasznot termeltek a kötvények a Rogán-féle haveri ökörkörnek!” (Részlet az EU-s következményei lesznek a kormányzati pénzszórásnak című cikkből)