Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25748652

2020. február 26.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Edina napja van.
Holnap Ákos, Bátor napja lesz.

Egységből kétségbe – Látlelet Magyarországról

Rendszerváltók a Kossuth téren. Minden fekete vagy fehér (Fotó: Fortepan)

A politika önmagában soha senkit nem képes boldoggá tenni. Nézetem szerint ugyan a boldogságot – bármit is jelentsen számunkra ez a napjainkban agyonhasznált és túlárazott fogalom – az egyes ember végső soron csak önmagában találhatja meg, életünk külsődleges formái, társas érintkezéseink, mindennapos közéleti tapasztalataink mégis mély pecséteket tudnak ütni meggyőződéseinkre, és komoly visszahatásokat képesek okozni belső életünkre, lelki-környezeti harmóniánkra nézve.

Politológiai tétel, hogy a politika kijelöli a maga sokrétű keretrendszerét a társadalom számára, a politikai döntések pedig lényegileg hatnak annak egészére, befolyásolva egyúttal a társadalmi lét minőségét is.

A folytatás, illetve a teljes cikk további tanulságos elérhetőségekkel ITT

Forrás: magyarhang.org

Emlékeztető: „A fél világnak juttatnak az adónkból, és egyre szegényedik a magyar vidék! Budapest még nem igazán, mert ott akkora vízfej halmozódott fel, hogy az egyszerű vidéki ember nem győz álmélkodni! Az egészségügy, az oktatás és a szociális ágazat helyzete katasztrófa felé közelít, és még mindig azon töri a kormány a fejét, hogy az afrikai vagy az ázsiai diktatúrákba, a szomszédos országokba és a Balkánra mennyi pénzünket juttassanak ki! Meddig lesz képes ez a leszegényített nép mindezt finanszírozni, és ekkora jövedelmű népes hatalmat eltartani? Egyik bank- és brókerbotránytól a másikig, egyik mutyitól a másikig tántorgunk, és egyelőre Budapestről nézve még megvan az ország... Vagy aki géppel száll fölénk, miközben meccsre repül, még úgy látja!” (Részlet a Miféle újjáépítés az ilyen? című cikkből)