Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27254357

2020. június 06.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Norbert napja van.
Holnap Róbert napja lesz.

Egyre több adónk repül át a határon főleg a focira

2019 végén hasonlóan 2018 év végéhez megint elég sok milliárd adóforintunk repült át a határon. Például hét és fél millió euró támogatást kap a topolyai labdarúgóklub a magyar kormánytól.

Épülnek a sportlétesítmények, stadionok, sportakadémiák végig a határaink mentén Ausztria kivételével minden országban! Épült stadion az adónkból a szlovákiai Dunaszerdahelyen és Révkomáromban is.  

Három milliárd adóforintunkból (9,5 millió euró) már felépült korábban a 14 ezres Topolyán a vajdasági sportakadémia. Erre tevődik rá a jelenlegi 7,5 millió euró! A sportakadémia ünnepélyes átadásán részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is, és edzésbemutató is tartottak SZERB NYELVEN!

Hogy kik járnak még nagyon jól az adónkból, amelyet az év végén átröptettek a határainkon, ebben a cikkben tanulmányozható. A cikk elérhető ITT !

A tusnádfürdői katolikus egyháznak is jut több mint százmillió forint. A tusnádfürdői kempinget felújították az adónkból, és nyaranta öt napig ott zajlik a Fidesz szabadegyeteme! Előkészületekre és utána a takarításra levonunk 5-5 napot, és kíváncsian megkérdezzük, hogy az év 355 napján ki élvezi az általunk kiépített kemping hasznát? Jól sejtjük ugye, hogy nem a magyar adófizetők? Hogy mennyibe kerül a magyar adófizetőknek ez az évenkénti több ezres résztvevővel megrendezett tusnádi szabad egyetem, azt is jótékony homály fedi!

Lesz magyar adóforintból a horvátországi Eszéken is stadion, ahol már alig vannak magyarok! Hogy miért támogatjuk a sokkal jobb focival megáldott horvátokat, nem derült még ki.

A tűzfészekként számon tartott Balkánon előszeretettel avatkozik bele a kormány a választásokba. Macedóniában és Szlovéniában is megbukott a jelöltjük. A macedón bukott jelöltjük már nálunk él, nem adják ki a hazájának, ahol korrupció miatt körözik. Annyira itt él már, hogy október 13-án az egyik belvárosi kerületben szavazott is. A szlovén jelöltjük nem jött át, mert Szlovénia mégiscsak uniós ország.

A szlovén baloldali miniszterelnök már járt a Karmelita kolostorban viziten. A kampányban megígérte a Fidesz, hogy adunk nagyon sok milliárd forintot vasútfejlesztésre. „A Miro Cerar által vezetett szlovén kormány immár három éve tárgyal a Divača–Koper közötti második vasúti vágány megépítéséről. A tárgyalások a magyar részvételről folynak, illetve a beruházás finanszírozásáról. Minderről egyelőre a szlovén újság szerint semmi biztosat nem lehet tudni, különösen arról nem, hogy mit szeretne igazán Budapest azért cserébe, hogy körülbelül 200 millió eurót befektetne a projektbe.” (Részlet egy 2018-as cikkből). Arról is döntés született, hogy amennyiben a lendvai magyar jelölt bejut a szlovén parlamentbe, építünk Lendván is egy stadiont. Szerencsére az utóbbi jött be csak, a vasútfejlesztésre nem öntik ki remélhetőleg a temérdek milliárdot. A stadion pont elég, már csak focicsapat kell, de hogy azt is nekünk kell majd fenntartani, az borítékolható.  

Romániában épül fel talán a legtöbb sport- és egyéb létesítmény, újulnak meg óvodák, iskolák.  Nemcsak a sportlétesítményekkel kapcsolatos beruházásokkal, a tusnádfürdői kiadásainkkal jár nagyon jól a román állam, hanem ezer mással is. Például a kiáramló magyar munkabérekkel, nyugdíjakkal. Le is hagyott már az uniós elemzések szerint bennünket Románia az uniós listán.

Megy már ki nemcsak munkabér és nyugdíj a határokon túlra, hanem kiterjesztették az anyasági segélyt is. Vagyis a szülésenként 65 ezer forintot a határon túliak is megkapják. Még az is lehet, hogy sok más nemzetiségű édesanya is megkapja. Az új tb-törvény alapján vajon fognak fizetni tb-járulékot a határon túliak is, vagy csak a Magyarországon élők? 

Jelentős adóforintjainkkal támogatja a kormány az üldözött keresztényeket a háborús övezetekben, de jut bőségesen pénz most már Afrikába is. És hát bevállalta azt is a kormány, hogy kilenc afrikai országban beindítja a mezőgazdasági művelést ingyen vetőmaggal, egyéb segítséggel. Itthon meg esszük a külföldi burgonyát, vöröshagymát, bizonytalan eredetű gyümölcsöket.

Böjte Csabával ünnepelte a felcsúti Puskás Akadémia évzáróját december közepén, ez derült ki a klub honlapján közzétett beszámolóból. A Dévai Szent Ferenc Alapítványt vezető szerzetes a fiatal focistáknak beszédet mondott, amit közös imádság zárt. Csaba testvér azért imádkozik, hogy a felcsúti hatalmas milliárdokkal kitömött sportakadémia 15 millió magyar sikeres edzőhelye legyen. Vagyunk mi még 15 millióan? Nagyon sok magyar hagyta el nemcsak Erdélyt, hanem a Vajdaságot is. A magyarok megélhetési lehetőségeiért, a kilakoltatott magyarokért kellene imádkozni…

Az eddig felépült és átadott sportlétesítmény mind veszteséges, és bizony sok határon túli is az lesz! Ezeknek a fenntartásába, a letelepedési kötvények visszavásárlásába, az egyre népesebb és egyre magasabb jövedelmű hatalom eltartásába, a hatalmas államadósságba a jövedelemhez alig jutók nagy része tönkre fog menni. A lakhatási kérdés megoldása fontosabb kell, hogy legyen, mint ez a temérdek feleslegesen nagyra méretezett veszteségtermelő stadion vagy sportakadémia. A világrendezvényeket is igen szereti bevállalni a kormány, mert azon keresztül aztán lehet ellenőrzés és következmény mentesen szórni az adónkat! A jócskán elszállt költségű vizes vébé gazdasági igazgatója ellen kiadták a második nemzetközi körözést.

A magyarországi egészségügy, oktatás, szociális helyzet megoldása elsődleges kellene, hogy legyen a keresztény kormánynál, de sajnos nem az! Két kórházat építenek például az afrikai  Kenyában és egyet a kommunista Vietnámban. A 2022-es választás előtt valószínűleg néhány hétig fontosak leszünk, kedves választópolgárok lesz a megszólításunk, utána marad minden változatlanul – vajon az idők végezetéig?

Békéscsaba, 2020. január 3.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „Év végéig (2019) sem sikerült egyetlen országnak sem komolyabb megrendelést leadnia a német hadiipar számára Magyarországnál – derül ki a DW.com cikkéből. Mint írják, német baloldali és zöld politikusok kérték ki az idei fegyverexport adatait, ebből derült ki:  Magyarország az 1,77 milliárd eurós, közel 600 milliárd forintos megrendelésével minden más országnál nagyvonalúbban pörgette idén a német hadiipart.” Részlet a 600 milliárdos magyar megrendeléssel döntött rekordot idén a német hadiipar című cikkből) Jócskán vásárolunk szintén sok milliárdért Amerikától és Törökországtól is fegyvert, és épülnek a lőterek is milliárdokért kis hazánkban! A kórházak adósságállományát meg csak részben hajlandó rendezni a kormány!

Emlékeztető: „Perköltséggel és a késedelmi kamattal együtt összesen 10,1 milliárd forintot fizetett ki a magyar állam a Ticket Express jegyeit forgalmazó francia Edenrednek, amiért 2012-ben kvázi állami monopóliummá lett az étkezési csekkek piaca – tudta meg a Zoom.hu a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. A lap cikkéből kiderül, hogy amennyiben az állam a többi pert is elveszti, a csekkpiac 2012-es államosításának kártérítésekből származó költségei akár 30-40 milliárd forintig is nőhetnek. A kormány 2012-ben döntött a korábban francia cégek által uralt cafeteriapiac átalakításáról. A három legnagyobb utalvány-kibocsátó a Sodexo, a Le Chèque Déjeuner és a Ticket Restaurantot gyártó Edenred volt, rajtuk kívül még néhány magyar cég, és nagy üzletláncok saját utalványai voltak elérhetők – írta az index.hu. Nem lehetett volna peren kívül megegyezni a franciákkal?” (Részlet A kafetéria korábbi francia forgalmazójának milliárdokat fizetünk című cikkből) Az Erzsébet utalvány 2020 január 1-jétől már nem fizetőeszköz!

Száz vasutat, ezeret! (Petőfi Sándor)

Száz stadiont, ezret! (Orbán Viktor)