Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19446126

2018. december 19.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ma Viola napja van.
Holnap Teofil napja lesz.

Egyre csak ömlik az állami támogatás a fociba

A tao-rendszer megjelenése óta csak a színvonal nem lett jobb. Kirívóan sok jut Felcsútnak

Fotó: Illyés Tibor / MTI

Amióta a nyereséges cégek adójuk egy részét sportszervezeteknek is adhatják ahelyett, hogy befizetnék az államkasszába, elképesztő mennyiségű közpénz jutott a magyar labdarúgásnak. Sőt, rossz nyelvek szerint magát a társaságiadó-kedvezményt is azért találták ki, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kedvenc sportága visszanyerhesse régi dicsőségét. A foci négy másik sportággal együtt 2011-ben került be a látványsportágak közé, és a taónak, illetve a kormány stadionfejlesztési programjának köszönhetően olyan helyzetbe került, mint eddigi története során talán még sosem.

A kezdetektől mostanáig összesen 9015 pályázat érkezett a Magyar Labdarúgó Szövetséghez (MLSZ) – ez éves átlagban 1200-1300 tendert jelent –, és a különböző egyesületek 379,3 milliárd forint összegben kértek állami támogatást – tudtuk meg a szövetségtől, amely egyébként megtagadta a téma felelősével való beszélgetést, és kizárólag a közérdekű adatnak minősülő összegeket küldte el lapunknak. A közel 380 milliárdból összesen 196,7 milliárd forintot, az igényelt összeg 52 százalékát hagyta jóvá a szervezet, és 163 milliárd forintot, a jóváhagyott pénz 83 százalékát már le is hívták a pályázók. Az MLSZ az évek során ezt további 66 milliárd forinttal egészítette ki különböző programjain keresztül. Az elmúlt években tehát kis híján 230 milliárd forint áramlott a magyar labdarúgásba.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT

A tao-val kapcsolatosan egy korábbi írásunk elérhető ITT

Forrás: mno.hu/sokkaljobb.hu

sokkaljobb-kommentár: A válogatott és az NB I-es focisták fizetése legkevesebb 3 millió, legtöbb 8 millió forint. Tavaly még valamennyi adó terhelte ezeket a teljesítményt teljesen figyelmen kívül hagyó jövedelmeket, az idén már alig fognak adót fizetni! Se baj, majd fizetnek a jövedelemhez alig jutók helyettük is! A tao kasszakulcsa Csányi Sándor MLSZ-elnök kezében van.

Akkora milliárdok áramlanak már át az államkassza helyett a tao-kasszába, amely milliárdok bizony egyre jobban hiányoznak az egészségügyből, az oktatásból és a szociális ágazatból például. A másik nagy szemétség az, hogy a jegybank összes kiadása (több mint ezer magas jövedelmű alkalmazott, épületek, üdülők, személygépkocsik, számítógépek, hatalmas telefonszámlák, stb.) a magyar adófizetőket, nyeresége pedig a hat jegybanki alapítványt illeti. Az alapítványokkal Matolcsy György és a rokonok igen jól, a magyar adófizetők igen rosszul járnak. A választás után a pénzszórások miatt hatalmas megszorítás vár megint a már amúgy is leszegényített magyarokra! Szavazatvásárlásokra és sokszor távoli országok támogatására is jelentős adóforintunk kerül kifizetésre. Az államkassza leürítése április 8-áig bizony folyamatos lesz, de mi lesz velünk utána?

Békéscsaba, 2018. február 23.

F. I. – K. M. 

Emlékeztető: „Hangsúlyozta, hogy 1956-ban egy nemzet vette a bátorságot, hogy a szovjet szuronyokkal szemben felkeljen, és az igazságtalanságra, valamint a hazugságáradatra azt mondja, ebből elég volt. „Én nem tudom, hogy mi lett velünk. Ez az ország valahogy a korrupcióban és a hazudozásban fulladozik. Olyan mélyre süllyedt, hogy ez egészen kétségbeejtő. Nem képes fellázadni az ellen a borzasztó állapot ellen, amit ez a kormány létrehozott” – fogalmazott. Szerinte valami nagyon súlyos dolog történt a társadalommal, „elvesztette a hitét saját magában”, és elvesztette a bátorságát. Emellett kiemelte: meg kell győzni a választópolgárokat, hogy ha nem mennek el szavazni, Magyarország az európai országok közösségéből kipenderül.” (Részlet Róna Péter: Korrupcióban és hazudozásban fulladozik Magyarország című interjúból)