Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 18965132

2018. november 13.
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Ma Szilvia napja van.
Holnap Aliz napja lesz.

Egy mondattal alázták porig a korrupt Fideszt az Európai Parlamentben

Komoly bírálatokat fogalmazott meg a magyarországi korrupciós helyzet kapcsán az Európai Parlament (EP) költségvetés-ellenőrzési bizottsága (CONT), amely nagy többséggel szavazta meg szerda délelőtt a témával kapcsolatos véleményét.

Az elfogadott szöveg így fogalmaz: „a korrupció jelenlegi szintje, az államháztartás elszámoltathatóságának és átláthatóságának hiánya, illetve a nem támogatható kiadások vagy a finanszírozott projektek túlárazása hatással van az uniós források magyarországi felhasználására”, ez pedig sértheti az EU alapértékeit, ezért indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti jogállamisági eljárás megindítása.

A szakbizottságban még március végén vitáztak a kérdésről, amely azért volt napirenden, mert az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) készülő magyarországi különjelentéséhez többek között a CONT is csatolni fogja a véleményét.

Forrás és fotó: alfahir.hu

Emlékeztető: „A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága elé kerül az azeri Ramil Safarov kiadatásának ügye, miután a gyilkos örmény áldozatának családja eljárást indított az ügyben – írta az MTI 2016. január 29-én az Armenpress örmény hírügynökségre hivatkozva. A strasbourgi bíróság felkérte az azeri, az örmény és a magyar államot is, hogy fejtse ki álláspontját az ügyben. Hogy ítélet született-e már Strasbourgban, arról sajnos nem találtam információt! Van olyan eset, hogy az ítélet három év után születik meg. Magyarországra is érkezett azeri pénz nem sokkal a baltás gyilkos kiengedése után, de az ezzel kapcsolatos vizsgálat (hová kerül a pénz, mennyi pénz jött be, stb.) következmények nélkül lezárult. Polt Péter legfőbb ügyész akkoriban mindenkit megnyugtatott: nem zajlik nyomozás a Magyarországra érkezett azeri pénzek ügyében.” (Részlet Az Európa Tanács több tagja is köthető az azeri ügyhöz című cikkből) Az Európa Tanács tagjai a tagállamok miniszterelnökei.