Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23892711

2019. október 18.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Lukács napja van.
Holnap Nándor napja lesz.

Egy menekülttábor után a líbiai főváros egyetlen működő repterét is szétbombázták

Épp ostrom alatt áll a líbiai főváros, Tripoli, na nem idegen hatalom próbálja bevenni a települést, hanem az ország keleti felét már ellenőrző líbiaiak. Szerdán este dróntámadást indítottak a város egyetlen működőképes repülőtere ellen, a Mitiga vezérlőtermét sikerült is úgy szétbombázni, hogy teljesen leállt a légi forgalom.

Ez a fejlemény nem volt teljesen váratlan, Haftár tábornok már hétfőn bejelentette, hogy a kormányerők – ha beszélhetünk egyáltalán bármiféle kormányról – megdöntése érdekében fokozza a Tripoli elleni légicsapásokat. Haftár csapatai három hónapja vontak ostromgyűrűt a főváros köré.

Kedden éjszaka egy menekültközpontot is bombatámadás ért Tripoli egyik külvárosában, Tádzsúrában, legalább 40 ember halálát okozva. Az ENSZ különmegbízottja háborús bűntettnek nevezte a cselekedetet.

Forrás: alfahir.hu/Reuters

sokkaljobb-kommentár: Igaz, hogy diktatúrák voltak, de élhető életet éltek az emberek! Amióta Amerika szétzilálta őket az olajért, vagy esetleg a pénzkibocsátási jogért, azóta ennek vége lett. Afganisztánba ne menjenek be, mert ott győzni nem lehet, 19 évig próbáltuk – intette Amerikát Gorbacsov volt szovjet első titkár. Hiába minden, megtámadták. Azóta is ott vannak, és sajnos ott vannak a magyar zsoldosok is, milliárdokat elköltve feleslegesen évente. De ott vannak ők Észak-Irakban is, ahol a Mol olajmezőit őrzik pesmerga (kurd) katonák társaságában. Hogy miért nem a Mol állja a számlát, hanem a magyar adófizetők, lehet, hogy sose fogjuk megtudni.

A líbiai menekülttábor Kadhafi idejében is megvolt, de ő visszatoloncolta a menekülőket a hazájukba, nem szabadította rá őket Európára! Ukrajnát kivette Amerika az orosz érdekszférából, azóta Magyarország is jelentősen támogatja a 45 milliós országot, és egyre több ukrán jön be vendégmunkásként és „cigi-kereskedőként” is hazánkba. Elég sok lett kettős állampolgárunk, és leszavaznak nálunk, mert választójogot is kapnak.

Négy évvel ezelőtti összeállításunk arról, hogy mennyi kárt okoztak nekünk Amerika háborúi, elérhető ITT !

Békéscsaba, 2019. július 4.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A faji kísérletek következtében a születéskori különbségek uralkodó és elnyomott között annyira élesen különbözőek lesznek, hogy szinte két külön faj lesz belőlük. Ez által a csőcselék lázadása épp olyan elképzelhetetlenné válik, mint a birkák szervezett lázadása a birkahús fogyasztói ellen.” (Bertrand Russel eugenikus)

Emlékeztető: „A demokrácia vagy keresztény lesz, vagy nem is lesz. Egy kereszténységellenes demokrácia olyan karikatúra lesz, amely vagy zsarnokságba, vagy anarchiába süllyed.” (Robert Schuman, az Európai Unió elődjének egyik alapítója)

Emlékeztető: „Washingtonban a valódi vezetők láthatatlanok és hatalmukat a színpad mögül gyakorolják.” (Robert Kennedy, az Egyesült Államok elnökjelöltje. 1967-ben az elnökválasztási kampánykörútján egy Los Angeles-i szállodában meggyilkolták) Bátyját elnöki mandátuma lejárta előtt Dallasban lelőtték.