Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27115106

2020. május 27.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Hella napja van.
Holnap Emil, Csanád napja lesz.

Egy komplett csoport segített külföldieknek hamis magyar lakcímhez jutni

Vádat emeltek tizenhat emberrel szemben, akik 2012-2015 között külföldi lakóhelyű, honosított magyar állampolgárok valótlan lakcímbejelentéseiben vettek részt Csongrád megye két településén – tájékoztatta a megyei főügyészség helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Serfőző Katalin közölte, a terhelteket 59 rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolják.    

A vád szerint 2012 és 2015 között román és szerb lakóhelyű, honosított magyar állampolgárok jelentkeztek be két Csongrád megyei település ingatlanaiba, miközben ténylegesen nem éltek ott. A bűncselekményekben részt vett a két település polgármestere, valamint két önkormányzati dolgozó is.    

Az egyik település polgármestere tizenegy valótlan lakcímbejelentésnél szállásadóként tüntette fel magát, míg a másik település polgármestere tíz esetben rábeszélt egy másik vádlottat arra, hogy írja alá a bejelentő lapokat szállásadóként. A két önkormányzati dolgozó segítséget nyújtott a lakcímbejelentő lapok beszerzésében, kitöltésében, benyújtásában, valamint olyanok keresésében, akik vállalták, hogy fiktív szállásadóként a lakcímbejelentő lapokat aláírják. Az egyik önkormányzati dolgozó tizenkét esetében szállásadóként is feltüntette magát. A többi vádlott szállásadóként írta alá a fiktív lakcímbejelentési lapokat.    

A vád szerint az egyik településen összesen 52, míg a másik településen 90 külföldön élő magyar állampolgár lakóhelyének valótlan bejegyzésében működtek közre.    

Az ügyészség két önkormányzati dolgozóval szemben felfüggesztett börtönbüntetés, nyolc további vádlottal, köztük a polgármesterekkel, szemben pénzbüntetés kiszabását, míg négy vádlott esetében próbára bocsátás alkalmazását indítványozta. A külföldi lakóhelyű magyar állampolgárokkal szemben az ügyészség megrovást alkalmazott – tudatta a helyettes szóvivő.

Forrás: MTI/atv/Facebook

sokkaljobb-kommentár: Szabolcsban már iparág alakult arra, hogy Ukrajnából tömegek járjanak át magyar nyugdíjért és a Fideszre leszavazni! Erről kismillió újságcikk, videók, egyéb anyagok tanúskodnak, mégsem történik semmi! Illetve dehogynem, egyre többen jönnek, és egyre többe kerül ez a magyar adófizetőknek! Félelmetes belegondolni, hogy a mostanában vendégmunkásként bejövők bejelentik magyar lakcímekre a felmenőiket, máris mehet az ukrán maffia Kijevbe nekik is intézni az ukrán nyugdíjból kivezetni őket…

Hogyan zajlik mindez főként 2010 óta, erről egy korábbi cikkünk elérhető ITT

Lehet, hogy érdemes lenne utánajárni, hogy nem jelentettek-e be valakiket, vagy nem jelentkezett-e be tudtunk nélkül valaki a lakásunkba/házunkba?

Békéscsaba, 2019. június 11.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Együtt akarunk működni a szomszédjainkkal, és aki velünk együttműködik, az jól is jár – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Sátoraljaújhelyen, a nemzeti összetartozás napján rendezett ünnepségen. A miniszterelnök a Rákóczi Szövetség tulajdonában lévő Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontban mondott beszédet.” (Részlet a Figyelem, Orbán Viktor kifejlesztett egy szelfimosolyt és nem fél használni című cikkből, 2019. június 4.) A jól járók a Fidesszel együttműködők, és rosszul járnak azok, akik ennek a számláját is ki kell, hogy fizessék. Vagyis a magyar adófizetők! Felpörög a szavazatvásárlás!?