Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21610649

2019. május 18.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Erik napja van.
Holnap Ivó, Milán napja lesz.

Egy apró máltai település jelentéktelen irodájába zsúfolódott össze a NER egyik gócpontja

A máltai főváros mellett településen, a nyelvtörőnek sem utolsó Ta’ Xbiex-ben található az az irodaház, amelybe több, a NER-het köthető, vagy azzal üzleti kapcsolatban álló cég is be volt jegyezve. 

Az EastCastle Investments LLC a tulajdonosa annak a magyar kft-nek, amely tavaly majd' 4 milliárd forintért vásárolta meg a Four Seasons mögötti épületet, és alatta az ország egyik legértékesebb telkét. A 444 élőben közvetítette, ahogy az állam durván áron alul elárverezi nekik a belvárosi ingatlant, amelyet az akkor még állami résztulajdonban álló Gránit Bank 2,2 milliárd forintos kölcsöne segítségével vettek meg.

Ugyanezen a máltai címen jött létre az International Air Brokerage Limited, amely a TV2 fő műsorgyártójának, az IKO Holdingnak a résztulajdonosaként feküdt alá a közpénzmilliárdokkal felduzzasztott tévéből kilógó pénzcsapnak.

Ez a székhelye továbbá az Apium Media Holding Ltd-nek, amely önmagában is szerteágazó üzleti tevékenységet folytat Magyarországon.

Ez persze még semmit nem jelentene, Málta közismert adóparadicsom, csakhogy e cégek magyarországi terjeszkedését állami eredetű milliárdok segítik, ráadásul mindhárom vállalkozás kötődik Habony Árpádhoz.

Mint írják: két cégben Habony egyik legközelebbi embere, Michael Gagel egy-egy testvére a részvényes, illetve az igazgató, míg a TV2-ből szivattyúzó cégbe a híres Habony-kádert, Halkó Gabriellát delegálta a máltai cég. 

A máltai cégjegyzék szerint nemrég amúgy a háromból két cég, pontosabban az azokat valójában kezelő ügyvédi iroda elköltözött egy másik Valletta melletti kisvárosba, Birkirkarába. Ahonnan már csak egy kellemes negyedórás séta az a szintén birkirkarai ház, ahol a Mészáros Lőrinc és társai által használt két luxusjacht tulajdonosa székel – írja a portál. A 444.hu cikke elérhető ITT

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Sokszor volt az Európai Unióban arról szó, hogy az offshore tevékenység a tagállamok részére tilos lesz, de néhány tagállamban még mindig működik a dolog. A magyar oligarchák legnagyobb kedvence Szingapúr, de jócskán zajlik a módi Panamán is, ahol nemrég nyilvánosságra kerültek az ottani magyarok nevei. Következménye természetesen annak sem lett. Ezek az offshore lovagoknak nevezettek nem fizetnek Magyarországon adót! Mivel egyre többen vannak, a NER is rácuppant a lehetőségre, emiatt bizony komoly probléma lesz. Ugyanis a magas jövedelműek sem igazán adóznak az egykulcsos adó és a családi adókedvezményeknek köszönhetően. Adózni itt már csak a kis keresetűeknek és a magyar kis és közepes vállalkozásoknak kell! Vagyis a magyar munkavállalók és főleg a kisebb magyar cégek ki vannak zsigerelve anyagilag is, emberileg is. Hátrányba kerültek a saját hazájukban!

A kicsiktől elvont adóból egyre több hagyja el az országot, mert a kormány már a fél világot támogatja belőle! Itthon egyre nagyobb bajban van az egészségügy, az oktatás, és lassan már minden. Milyen szépen szólt Orbán Viktor egykori jelmondata, hogy Nem leszünk gyarmat! Aztán végképp azzá tették a Hazánkat!

Békéscsaba, 2018. november 29.

Emlékeztető: „A hazai bankok 2017-ben 694 milliárd forintos összesített adózás előtti nyereséget értek el. Ez 38 százalékkal magasabb érték, mint a megelőző évi, és egyben minden idők legnagyobb hazai szektornyeresége – derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) előzetes és összesített adataiból. Ha megnézzük a régiónkban aktív magyar, olasz, osztrák, illetve belga központú bankcsoportokat, jól látni, hogy az eredmények csoportszinten is kiemelkedőek. A piacvezető lakossági bankok közül az OTP, az Erste és a K&H mutatta be részleteiben az eredményeit, egyik intézmény sem zárkózik el a bankvásárlásoktól sem.” (Részlet a Még soha nem kerestek ennyit a magyar bankok című cikkből)

Emlékeztető: