Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19751586

2019. január 17.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Piroska napja van.
Holnap Sára napja lesz.

Egy éjszaka alatt eltűnt a víz az uniós pénzből épített zalakarosi termáltóból

Valószínűleg műszaki probléma miatt szerda reggelre elfolyt a víz a zalakarosi termáltóból, amelyet néhány éve uniós források felhasználásával alakítottak ki.

Novák Ferenc, a város polgármestere (Fidesz) az MTI érdeklődésére megerősítette a Zalai Hírlap információját, miszerint szerda hajnalban elszivárgott a víz a tóból.

A mintegy másfél hektáros felületű, jellemzően 180-280 centiméter mélységű tavat a gyógyfürdő elfolyó, de biológiailag megfelelő módon kezelt vize táplálja, a termálvíz másik része pedig csővezetékeken távozik a fürdőből. A polgármester az eddigi vizsgálatok alapján azt mondta: a fóliával fedett meder alatt egy gödör keletkezhetett, ott a fólia kiszakadt, ezért a víz azon keresztül elfolyt. 

Novák Ferenc hozzátette: a tónak elsősorban esztétikai, szabadidős értéke van, állatvilága szinte nincs, a betelepített növényzetet pedig a kiszáradás ellen átültetik olyan részre, ahol maradt még valamennyi víz a mederben. A műszaki probléma feltárását már elkezdték a szakemberek, hogy mielőbb helyre tudják állítani a korábbi állapotot.

A félmilliárdos projekt, aminek keretében a termáltó és az ökopark épült 2016-ban készült el.

A cikk fotókkal elérhető ITT

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Az 500 millió forintot lehet, hogy okosabb dologra is el lehetett volna költeni. Amennyiben majd vissza kell fizetni, a magyar adófizetők lesznek a kézfizető kezesek…, mint mindig! Vajon mennyibe kerülhet a rendbetétele? Érdemes-e vele foglalkozni? Az uniós pénzeket 2020-ig kiosztotta a Lázár-féle minisztérium. Amennyiben nem jön majd be annyi pénz, amennyit kiosztottak, az a kár is a magyar adófizetőket fogja terhelni.

240 milliárd forintért épül az idén és jövőre stadion, és már belép a beüzemeltetett stadionok fenntartási költsége is. Egyelőre nem tolonganak a vállalkozók az üzemeltetés elnyeréséért. Mert hát se foci, se néző, csak luxus stadion! Vajon kinek gurult el ennyire a gyógyszere? Mi lesz így a magyar társadalommal? A hatalmas államadósság, államháztartási hiány és ez a sok felesleges és giga méretű stadion agyon fogja nyomni az adófizetőket, ráadásul úgy, hogy adót fizetni már csak a jövedelemhez alig jutóknak kell ebben az országban. Az uniós pénzekből okos dolgokra is lehetne költeni, pl. újra kellene indítani az élelmiszer-feldolgozó ipart. A hatalomnak azonban fontosabb a belvárosok felújítása, a kerékpár utak, mert ott lehet a legtöbb pénz lenyúlni. A lenyúlások elsimítása a Fidesz legfőbb ügyészének dolga.

Békéscsaba, 2018. május 10.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Soha nem volt ilyen magas a magyar államadósság összege, mint most: az év végére a kormány előzetes becslése szerint 27,5 ezer milliárd forinton tetőzhet az adósság, amely a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még csak 20,4 ezer milliárd forintot tett ki. Vagyis az elmúlt nyolc évben – a második és a harmadik Orbán-kormány regnálása alatt – több mint hétezermilliárd forinttal nőtt a nominális államadósság összege. Ebben még nincs benne a magánnyugdíjak államosításából származó mintegy 2200 milliárd forintos összeg, amit közvetlenül adósságcsökkentésre fordított a kabinet. Ezzel együtt 9,3 ezermilliárd forintos a növekmény, vagyis a jelenlegi államadósság harmada az Orbán-kormány elmúlt nyolc évének a „teljesítménye”. Ez nagyjából a háromnegyede a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-kormányok nyolcéves regnálása alatt keletkezett 12,5 ezermilliárd forintos adósságnövekedésnek.” (Részlet az Elvesztették Orbánék az államadósság elleni csatát című cikkből, 2017 november) Az államháztartási hiány 1081 milliárd forintra emelkedett!