Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27017990

2020. május 18.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Erik napja van.
Holnap Ivó, Milán napja lesz.

Együttműködött a kommunistákkal a Veritas főigazgató-helyettese

Ungváry ezért mondott fel

Marinovich Endre, a Veritas Történetkutató Intézet főigazgató-helyettese a kommunista állambiztonság úgynevezett „hálózaton kívüli társadalmi kapcsolata” volt – tárta fel Ungváry Krisztián történész, aki az Országos Széchényi Könyvtár alól a Veritas alá betagolt 1956-os Intézet munkatársa – volt csütörtökig. Ekkor ugyanis bejelentette, felmond. Telefonos érdeklődésünkre aznap a történész azt mondta, az Átlátszón jelenteti meg következő tanulmányát, abból meg fogja érteni mindenki az indokait. (alfahir.hu)

Az alfahir.hu teljes cikke további elérhetőségekkel ITT !

Amint a szálak túl magasra érnek, azonnal megkezdődik a maszatolás, a titkosítás. Így járt például az olajmaffia többezer oldalas tényfeltáró dokumentációja, amelyet 2000-ben az első Fidesz-kormány 85 évre titkosított. A rendszerváltozás utáni időszak egyik legsúlyosabb bűncselekmény-sorozatának nem lett következménye, csak a felszín vakargatása történt.

A titokgazda a titkosításokat feloldhatja, amikor annak szükségét látja. Egyszer az olajaktákból nyilvánosságra került az egyik perben jó néhány oldal, és a neveket elfelejtették kitakarni. Elég nagyot szólt, de nagyon rövid idő múlva pótolták a mulasztást. Természetesen nem hozták nyilvánosságra az aktákat, hanem a nyilvánosságra került neveket letakarták. Farkas Flórián MSZMP-tagként is összeütközött a törvénnyel, állítólag a börtönben végezte el a nyolc általánost. A kilencvenes években már MSZP-tagként követett el ezt-azt, de Göncz Árpád köztársasági elnök kegyelemben részesítette 1998-ban. Akkori ügyét 30 évre titkosították. Vajon ki lehet mostanában a titokgazda? Lehet, hogy a belügyminiszter?

Farkas Flórián jelenlegi ügyei miatt nem igazán történik érdemleges, hiszen amint előző ügyei miatt mentesült, azonnal Fideszes lett. Azóta övé a pálya, a kétharmados parlamenti többség egyik hasznos idiótája, szavazógépe lett. Szavazások idején be is ül a munkahelyére, máskor nem igazán… Elképesztő módon havi egymillióért még miniszterelnöki tanácsadó is volt. Hogy mit volt képes tanácsolni Orbán Viktornak, annak megismerése érdekes történet lehetne. Mivel legutóbb uniós pénzhez nyúlt, emiatt az unió vizsgálódik. Amennyiben vissza kell fizetni a pénzt, azt a kötelezettséget is a magyar adófizetőkre testálják, ahogy szokták.

Néhány nappal ezelőtti cikk Ungvári Krisztián javaslatáról, miszerint a Terror Házát nevezzük át propagandagyárrá. Ebből egyre több van, és egyre több milliárd adóforintunkat emészti el feleslegesen. Akik jól járnak, azok bizony nagyon erősen kötődnek a Fidesznek, és hát többségük NER-lovag. Az erről szóló cikk elérhető ITT !

Békéscsaba, 2019. július 15.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „A magyar törvények ügynökdefiníciója minden kutató szerint rossz, ez alapján alig néhány egykori ügynökről lehet kimondani, hogy valóban az volt, egy esetleges perben pedig isteni szerencse, de legalábbis bírói műhiba kell ahhoz, hogy ne a történész veszítsen. A kritika a Magyar Tudományos Akadémia éles vitákkal teli ülésén hangzott el csütörtökön, ahol az is kimondatott, hogy a titkosszolgálatok az információszabadság helyett ma is a mundér becsületét védik, a politikának pedig így jó, ahogy van: azzal, hogy a közszereplők múltját homályban hagyják, olyan zsarolási potenciállal rendelkeznek, amiről nem szívesen mondanának le.” (Részlet a Zsarolásra használják, és erről nem szívesen mondanának le című cikkből)

Emlékeztető: „Némi keserű tapasztalat birtokában a kommunistákról terjedt el a mondás, hogy mindig azokat a bűnöket készült elkövetni, amelyekkel az ellenfeleiket megvádolták. Abból is látszik, hogy a fideszesek nem kommunisták, hogy ők ellenben sorra követik el azokat a bűnöket – olykor még rájuk is téve néhány lapáttal – amelyek miatt elődeiket jó okkal támadták.” (Részlet a Nem komcsi, fideszes című cikkből)