Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27251032

2020. június 06.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Norbert napja van.
Holnap Róbert napja lesz.

Egerben is potyognak a csontvázak

A fideszesek arról győzködik az egri önkormányzati dolgozókat, hogy egyszerre mondjanak fel. Egerben miután a jobbikos Mirkóczki Ádám foglalhatta el a polgármesteri széket az október 13-i önkormányzati választást követően, hamar elkezdtek kihullani a csontvázak a szekrényből.

Az új polgármester stábja egyhónapos munkát követően egy sajtótájékoztató keretében tárta a nyilvánosság elé a Heves megyei város pénzügyi helyzetét, ami a korábbi fideszes szólamokkal ellentétben mégsem tűnik annyira rózsásnak.

Az egriugyek.hu  tudósítása szerint Mirkóczki Ádám arról számolt be, hogy „Csak az utóbbi napokban összesen mintegy 500 millió forintos kifizetetlen követelésre bukkantunk. Ezek a pénzek egyszerűen nincsenek meg, nincs piros ulti senki kezében.” Ezen felül 100 millió forintos tartozása van a városnak a két éve épített kerékpárút kivitelezői felé, valamint további 215 millió a Volán felé.

A legérdekesebb, aminek összegét egyelőre nem tudták felbecsülni, az az, hogy az Eger gyógyfürdőjét, strandját működtető cég, az Eger Termál évek óta nem fizet a Heves Megyei Vízműveknek a vízfogyasztás után. „Ha pedig a Termál Kft. nem tud fizetni, mivel városi cég, akkor ezt Eger városának kell helyette kifizetnie” – mondta a polgármester, aki szerint szerződése sem volt a vízműnek és a kft.-nek, ennek a meg nem fizetett értéknek pedig valahol meg kellett volna jelennie az elszámolásban, ám annak hűlt helye.

A városvezető számításai szerint a Modern Városok Program keretében a városba érkező fejlesztésekhez sincs elegendő kerete Egernek, így a hiányzó 7 milliárd forintos forrás miatt a kormányhoz fordulnak.

Mindeközben az sem segíti a polgármester dolgát, hogy a helyi fidesz állítólag arra játszik, hogy megvalósítsák az újpesti példát, ahol a dolgozók nagy része egyszerre mondott fel (igaz még az új polgármester érkezése előtt). Egerben is egyenként keresik fel a kormánypárti politikusok az önkormányzati dolgozókat, hogy álljanak fel, annak ellenére, hogy Mirkóczki már korábban is kijelentette, hogy pártállása miatt senkinek sem fog felmondani. Ha valaki szakmai tevékenységet akar folytatni, akkor számíthat a városvezető támogatására.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A Fidesz–KDNP vezette önkormányzatoknál, ahol vezetőválasztásra szavaztak az emberek, bizony nem fogja győzni a csontvázak eltakarítását az új vezetés, és nemcsak Egerben állt elő ez a helyzet! Lesz-e vajon következménye annak, amit maguk után hagytak, vagy megint nem lesz se elszámoltatás, se felelősségre vonás? Megint bebizonyosodik, hogy Következmények nélküli ország vagyunk?

Békéscsaba, 2019. november 15.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Az Eurostat által kiadott statisztika szerint Magyarország államadóssága a tavalyi év végén több mint 29 951 milliárd forint volt, ami a GDP 70,2 százalékának felelt meg. Az előző évben, 2017-ben a bruttó hazai termékhez viszonyított mérték még 72,9 százalékot tett ki. Az államháztartási hiány a tavalyi év végén több mint 976,52 milliárd forint volt, ami a GDP 2,3 százalékát tette ki. Az előző évben 2,4 százalékra rúgott a deficit.” (hvg.hu, 2019. október 21.)