Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27251955

2020. június 06.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Norbert napja van.
Holnap Róbert napja lesz.

Domokos László ÁSZ-elnök szerint…

…„kényelmi kérdés” a légkondicionált 3-as metró

Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke az 57. Közgazdász-vándorgyűlésen, Nyíregyházán többek között azt mondta: össze kell kapcsolni a klímavédelmet a versenyképességgel, klímabarát technológiákat kell bevezetni. Szerinte klímavédelmi szempontból nem biztos, hogy a legátgondoltabb döntés, hogy a 3-as metrón legyen légkondi – írja a Portfolio.hu.

Az ellenzéki pártokat sorra szanaszéjjel büntető volt fideszes politikus szerint a klímavédelem és a versenyképesség csak akkor kapcsolható össze, ha megnő a kereslet a klímavédelmi termékek és szolgáltatások iránt. Megjegyezte, hogy nagyon fontos, hogy minél hamarabb és minél szélesebb körben elterjedjenek a klímabarát technológiák.

Az ÁSZ elnöke mellékesen megjegyezte, hogy „az utóbbi időben egyre többen kérik, hogy legyen a 3-as metrón légkondi, holott ez csupán társadalmi habitus és kényelem kérdése, de abba sokan nem gondolnak bele, hogy a légkondicionálás mennyi energiát visz el és mindez hogyan hat a környezetre – mondta Domokos László.

Mint ismert, az állami vezetők légkondicionált állami autókkal közlekednek a városban, miközben eszükbe sem jut lemenni a naponta félmillió ember által használt katlanba, vagyis valójában a klímakérdés csupán addig foglalkoztatja őket, amíg nem a saját kényelmi kérdésükké válik.

Persze Domokos Lászlónak nyilván halvány fogalma sincs arról, hogy milyen egészségügyi kockázata van egy 40 fokos, zárt, levegőtlen szerelvényben összepréselődve utazni és izzadságot cserélni vagy éppenséggel lehúzni a vezetőfülkében egy nyolc órás műszakot.

A metró mellett hasonló „kényelmi kérdés” uralkodik a felszínen is, a buszokon, villamosokon mind az utasok mind a dolgozók szenvednek a hőségtől. Erről ITT !

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Persze nemcsak a budapesti buszon főnek az utasok, főnek bőven a vidéki járatokon, és még sokszor a nagyon rossz utakon közlekedni kénytelen buszokon is. Domokos László az adónk terhére benzinkártyával tankoló klímás autójával, klímás irodájával igazán el van eresztve kényelmi szempontból. És bizony anyagilag is jócskán, hiszen nemrégiben havi négymillió forintra emelték a fizetését. Megérdemli! Ő is, és mi is!

Békéscsaba, 2019. szeptember 6.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Domokos László fideszes politikus kinevezését az Állami Számvevőszéki tisztségre sokan bírálták. A bírálatok egyik oka az volt, hogy az úr kormánypárti politikus. Márpedig az ÁSZ feladata a kormány ellenőrzése. Így félő, hogy az ÁSZ jóval kevésbé vehemensen fogja ellenőrizni a kormány ténykedését, ez pedig korrupciós kockázat. A másik ok a bírálatra az volt, hogy a tisztességes gazdálkodást ellenőrizni hivatott szervezet élére olyan politikus kerül, aki évekig trükközött a költségtérítésével. A fidesz a kritikák élét azzal tompította, hogy Domonkos kiváló szakember. Ehhez képest megdöbbenve olvasom, hogy az eheti HVG-ben Domokos a következőt nyilatkozza az ÁSZ-ról: „amióta belülről látom a szervezet működését, néha egészen úgy érzem magam, mint Józsi bácsi a repülőn. Én is mondhatnám, hogy na, erre azért még én sem számítottam.” Ezek szerint mégsem lehet túl nagy szakember az úr, legfeljebb a párthűsége röpíthette magas tisztségébe.” (Részlet a Fideszes ÁSZ elnök: hát mégsem szakértő című cikkből, 2010. augusztus)

Emlékeztető: „Persze nem árt visszaemlékezni arra, honnan is indult Domokos László: 2010-ben kiderült, hogy a képviselő úgy vett fel három parlamenti cikluson át, összesen 15 millió forint (!) lakhatási támogatást, hogy közben volt egy saját tulajdonú budapesti lakása, a szarvasi választókerületétől pedig csupán 40 kilométerre (Békéscsabán) szintén ingatlanokkal rendelkezett. Sőt, még azt is elismerte, hogy a lakásbérlésre kapott pénzt nem lakásbérlésre költötte, hanem másra, mondván sok a költsége. Érdekes belegondolni, hogy az ÁSZ feladata részben pont az ilyen dolgok ellenőrzése volna.” (Részlet a Bírság-ügy: már az elnök 2010-es kinevezésekor megmondták, hogy ebből baj lehet című cikkből) Kinevezése előtt miatta Fidesz-fazonra igazított törvényt is alkottak… (Lex Domokos)