Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 18668917

2018. október 19.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Nándor napja van.
Holnap Vendel napja lesz.

Csaknem 2000 milliárd forint az államháztartás pénzforgalmi hiánya

A tavaly decemberi 334,9 milliárd forinttal együtt 1973,9 milliárd forint pénzforgalmi hiánnyal zárta az elmúlt évet az államháztartás központi alrendszere – jelentette be hétfőn a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A módosított pénzforgalmi hiánycél 1200,8 milliárd forint volt 2017-re. Az NGM rövid közleménye szerint a központi költségvetés 1904,2 milliárd forint, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 142,2 milliárd forint hiánnyal zártak, míg az elkülönített állami pénzalapok 72,5 milliárd forint többletet értek el tavaly.

Forrás: MTI/hirtv.hu

sokkaljobb-kommentár: Iszonyatos a hiány és bizony jócskán megnőtt az államadósság is! Választás után jöhetnek a megszorítások, de nem azokra, akik jól jártak az év végi pénzszórással, hanem a jövedelemhez alig jutókra! Az egymillió körüli minimálbéres az adóterhek miatt nettó 91 ezer forintot visz haza, a szakmunkás minimálbér is mindössze 123 ezer forint lett 2018-tól. Erre még megszorítás, az már tényleg a vég kezdete.

A nép egyszerű gyermeke fel se tudja fogni mennyi pénzt osztottak ki év végén. A Magyar Közlönyben megjelent pénzosztás:

Az Erdélyi Magyar Református Egyházkerület kapja a magyar kormánytól a legnagyobb támogatást, konkrétan 26,7 milliárd forintot. A Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség 1,5 milliárd forintot kap, a Romániai Evangélikus Lutheránus Egyház viszont 2,5 milliárd forintban részesül. Kiemelt támogatást, 810 millió forintot kap a csíkszeredai Szent Kereszt Plébánia által létrehozott Mans Sana Alapítvány, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia működtetője.A főtér.ro portált működtető Erdélyi Médiatér Egyesület kiemelt támogatásban, 14,5 milliárd forint támogatásban részesül. A Sepsiszentgyörgy Sport Akadémia 1 egymilliárd forintot, a Csíkszereda Sport Akadémia 500 millió forintot, a Székelyvarság Sí- és Túraközpont Egyesület 420 millió forintot, az Erdélyi Madárfészek Godako Ökölvívó Akadémia 454 millió forintot, a Székelyudvarhelyi Kézilabda Akadémia 441 millió forintot kap.  

A Fidesz-közeli mamelukok részére juttatott pénzesőről bővebben ITT !  

Ukrajnából egyre többen jönnek át magyar nyugdíjért, ingyenes orvosi ellátásért, ingyenes műtétekre és segélyekért úgy, hogy egy-egy határmenti magyar település egy-egy családi házába akár 300-an is bejelentkeznek. Kit terhel azért a felelősség azért, hogy a Szovjetunió és a Magyar Népköztársaság között 1963-ban kötött szerződés még mindig életben van? Ráadásul úgy, hogy kötelezettséget csak Magyarországra ró, Ukrajnára és Oroszországra például nem! Bankkártyával fel lehet venni az akár 300 ezer forintos magyar nyugdíjat esetleg még azt követően is, hogy nem jelentik be, ha meghal a magyar nyugdíjhoz jutó ukrán-magyar kettős állampolgár. Elég sok munkabér is áramlik ki, amit elképesztő módon Ukrajna megadóztat. A kettős állampolgárság körül is bőven vannak törvénytelenségek, pénzért ehhez is hozzá lehet jutni…

Az egymillió kettős állampolgárunk levélben fog szavazni, amelynek költsége is kitesz majd néhány milliárd forintot.

Csaba László közgazdász a napokban a Hír Tv-ben elmondta, hogy 1500 milliárd forintot úgy osztott ki a kormány, hogy a pénz még nincs bent az országban (uniós pénz, ami vagy bejön, vagy nem…).

5,3 milliárdért veszünk Pekingben felújítandó nagykövetséget, csaknem ötmilliárdért Washingtonban szintén felújítani nagykövetségünk lesz.

Az imént jelent meg a hír, miszerint a pártállami számvevőszék megerősítette a jobbik terhére kirótt bírságot. Ezért ismét közreadjuk a párt adakozási felhívását ITT

Békéscsaba, 2018. január 8.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Aki még mindig zavartalanul kukorékolhat ebben a leszegényített országban, az Gyurcsány Ferenc, pedig a 2010-es választási kampány nagy Fideszes ígérete az elszámoltatás és felelősségre vonás volt. Abból se lett semmi, csak annyi, hogy volt az üggyel kapcsolatban néhány kormánybiztos, akik megbízták néhány feladattal a haveri kört, és az addigi veszteségre még néhány milliárd rárakódott, mert hát nem ingyen dolgoztak a közreműködők. Az egyik volt kormánybiztos a napokban kommunistázta le a teljes bírói kart a parlamenti bizottsági ülésen, ami a véletlenül bekapcsolva maradt mikrofonja okán kiderült. Következménye nem lett ennek se, és az erdélyi disznóvágásról posztoló Fideszes országgyűlési képviselő tettének se. A Fidesznél nincs ÁSZ-vizsgálat, pedig Simicska Lajos 2010-ben és 2014-ben jócskán támogatta a választási kampányukat… Igaz, Soros György is támogatta őket jócskán a rendszerváltozásnak nevezett valami idején és azt követően is. Most meg hová jutottak vele? Elköltöttek már vagy 30 milliárd adóforintunkat a vele kapcsolatos reklámokra.” (Részlet a Sorozatban tilt le Jobbikosokat a Facebook című cikkből)