Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27188617

2020. június 02.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Anita, Kármen napja van.
Holnap Klotild napja lesz.

Csak Zuschlag Jánosnak árt meg a kamupártos biznisz?

Nem került vissza az államkasszába a 2014-es kamupártos rablás, de hasonló a helyzet a 2018-as választás során juttatott állami támogatásokkal is! Együttesen ennek összege nyolc milliárd forint körül lehet, és nincs következménye!

Az országgyűlés 2017-ben törvényt is módosított, amely szerint azoknak a politikai pártoknak, amelyek az országgyűlési választásokon nem képesek elérni az egy százalékot, ezeket az állami támogatásokat vissza kell fizetniük. Az „igénylők” vagyontalanok lehettek, a behajtásra továbbra sincs esély. A nagykapu becsukódott, de nyílt mellette kiskapu. A rablás ugyanúgy zajlott le, mint 2014-ben.

A kamupártokkal kapcsolatban készült korábbi összeállításunk videóval elérhető ITT !

Fontos szereplőnek látszik a négy évvel ezelőtti kamupártok körül kialakult csalássorozatban Zuschlag János, az MSZP csalás miatt a börtönt is megjárt volt képviselője. A Választási Iroda honlapján korábban elérhető, mára levett feketelista szerint két pártja is nagymértékben volt érintett a büntetési sorozatban ajánlóívek elsikkasztása miatt.

Az Új Dimenzió Párt ebben az ügyben 121 millió forint behajthatatlan bírságot gyűjtött, míg a másik, Zuschlaghoz köthető szervezet, az Új Magyarország Párt köztartozása közel 80 millió forint. A rablópártoknak pártonként az egymilliós kampánytámogatásokat is vissza kellene fizetniük.

Mivel megúszta a dolgot Zuschlag János, újabb csalásra készült 2018-ban is. A választás előtt azonban lekapták, nem tudta végrehajtani a tervét. „Bűnszövetségben elkövetett tiltott adatszerzés miatt előzetesbe került Zuschlag János, 40 éves és egy 24 éves társa, akik 2017 őszén egy pénzügyi tanácsadó cég adatbázisaiba illegálisan belépve jogellenesen megszerezték a cég ügyfeleinek személyes adatait, hogy tényleges kampány helyett így gyűjtsenek ajánlásokat az idei parlamenti választásra – közölte a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség” – írta az esetről akkoriban az index.hu.

Zuschlag Jánosék viszont adatot loptak a 2018-as választás előtt, ami miatt most augusztus elején indult eljárás ellenük, bár 2018-ban az államot emiatt kár nem érte. „A vádlottak azonban az adatlopással és a további adatok „callcenteres” megszerzésével az érintett pénzügyi tanácsadó cégnek jelentős érdeksérelmet okoztak, ugyanis bűnös tevékenységük folytán az a hamis látszat alakult ki, hogy a cég jogszerűtlenül és hanyag módon kezeli ügyfelei adatait. A vádlottak jelenleg szabadlábon védekeznek, őket az ügyészség bűnszövetségben, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett tiltott adatszerzés bűntettével vádolja. Bűnösségük kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni. (168 óra).

Zuschlag János, mint MSZP-s országgyűlési képviselő a Gyurcsány-kormány idején csalásba keveredett, és börtönbe is került. A rossz börtönkörülmények miatt az európai bíróság jelentős kártérítést ítélt meg neki, amely kártérítést a magyar adófizetőknek kellett kifizetni. Elég sokba került eddig Zuschlag, de úgy látszik, lehet még rátenni néhány lapáttal.

Szóba sem kerül, hogy végre a kormány érdemben tesz ellene, és megakadályozza a rablásokat, de ez sajnos nincs így. Máris készülhetnek az eddigi csalások elkövetői a következő haszonszerzésre! A kamupártokra alig szavaznak a választók, de arra jók, hogy az ellenzéki szavazókat elbizonytalanítsák velük! Vajon megér ennyit? Ami még elképesztőbb volt, hogy a börtönben ülő elítéltek házastársai, barátai összegyűjtötték az 500 aláírást, és az elítélt mint választáson induló, máris kijöhetett a börtönből! Vajon visszamentek?

A kamupártos csalók jókat mosolyoghatnak a magyar adófizetőkön, és azon, hogy a hatalom nem, vagy alig tesz ellenük! Amennyiben jól osztják be a százmilliókat, akkor a következő választásig kihúzzák, és forog velünk a mókuskerék tovább, mert kormányzati akarat nincs arra, hogy megszűnjön végre legalább ez a rablás!

Békéscsaba, 2019. augusztus 6.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „A választási csalások egyik melegágyát alkotta meg a magyar törvényhozás a kamupártok létrehozási lehetőségével. 2014-ben már nagyon sok kamupárt indult el elsősorban nem a választáson való részvételért, hanem a választási kampányhoz juttatott állami támogatásért. Akadtak olyan kamupártok, amelyek 600 millió forintot vágtak zsebre. Köztük volt néhány kamupárttal Zuschlag János is, aki egykor a Magyar Szocialista Párt üdvöskéje volt.” (Részlet a Kiengedték Zuschlag Jánost, a szocik egykori üdvöskéjét című cikkből)