Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26235436

2020. március 31.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Árpád napja van.
Holnap Hugó napja lesz.

Csak idén közel kétmilliárd forint lesz a Puskás Aréna működtetése

Facebook/Puskás Aréna

A 190 milliárd forintból épült Puskás Aréna üzemeltetésére a kormány egy határozattal majdnem 1,9 milliárd forintot csoportosított át a 2020-as évre - írja a 444.

Az üzemeltetésért és hasznosításért felelős Nemzeti Sportközpontok (NSK) főigazgatójával, Kovács Norberttel az NSO beszélgetett február elején, az interjú központi témája az volt, hogy önfenntartó lehet a stadion.

Kovács akkor így fogalmazott a létesítmény működtetésével kapcsolatban:

Úgy tervezzük, hogy évi tíz-tizenöt nagyobb rendezvényünk lesz, jellemzően mérkőzések és koncertek, valamint évi száz-százhúsz kisebb eseményt szeretnénk befogadni. Ezek a már említett üzleti vagy kulturális rendezvények az exkluzív rendezvényterekben és a nyitott helyszíneinken. Mindenképpen önfenntartó gazdálkodásra és pozitív egyenlegre készülünk az épület rendezvények révén történő hasznosításából, az Euro 2020 mérkőzéseiből, továbbá az üzleti beszállítóinktól származó bevételekből. Ne felejtsük el, hogy a Nemzeti Sportközpontok költségvetési szerv, így az aréna bevételeit az NSK közvetlenül a központi költségvetésbe fizeti be.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A Puskás Aréna 200 milliárd forintért épült meg, és lesz majd ott Puskás Múzeum is Schmidt Mária NER lovagnő egyik alapítványán keresztül, szintén kétmilliárd forintért. Éjszaka díszkivilágítással hívja fel magára a figyelmet a stadion. A miértre az a válasz, hogy azért, mert szép… A Népstadion alkalmas volt atlétikai versenyek rendezésére, de a Puskás Aréna tervéből kivették a lehetőséget. Lehet, hogy azért, hogy az atlétikai stadionra is el lehessen költeni újabb 200 milliárdot? Erről jó lenne az illetékes elvtársaktól egy értelmes választ kapni.

Az itthon eddig átadott stadion mind veszteséges, mert se néző, se foci. Ez nem zavarja a kormányt, épülnek tovább a stadionok és most már az ugyancsak veszteséget termelő sportakadémiák is – nemcsak itthon, hanem végig a határaink mentén Ausztria kivételével minden országban. Magyarország nagyon jól teljesít, ezért már a fél világnak jut az adónkból. Legutóbb Ugandával és Ruandával tettünk jót, a napokban meg Üzbegisztánnal, a türk diktatúrával. Miért oly fontos, hogy itthonra a fontos dolgokra ne jusson pénz?

Békéscsaba, 2020. február 19.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Már több mint 658 milliárd forintra rúg az az összeg, amelyet a nyereséges cégek a tao-rendszeren keresztül a látványsportok támogatására áldoztak ahelyett, hogy befizették volna az államkasszába. Nyolc év alatt Orbán Viktor falujába majdnem 25 milliárd forint támogatás ment így. Felcsútot a sikerlistán nem futball-, hanem kézilabdaklubok követik.”  (Részlet a 658 milliárd ment látványsportokra, 25 milliárd Felcsútra az államkassza helyett című cikkből)