Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23960451

2019. október 23.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Gyöngyi napja van.
Holnap Salamon napja lesz.

Csak a színtiszta politikai show maradt

Másnak aligha lehet nevezni a magyar miniszterelnök szombati előadását a tusnádfürdői szabadegyetemen, mint egy politikai show-nak. A kedves vezető a lelkes támogatói körében a hétvégén is elvégezte a szokásos szórakoztató ismeretterjesztést a liberális és illiberális demokráciák természetéről, a finnek jogállamának hiányosságairól, a hanyatló Európa megmentésének orbáni tervéről, Soros embereinek vizionált európai politikusok elgáncsolásáról.

Orbán Viktor miniszterelnök lengyel fiatalok között a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2019. július 27-én. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A kormányfő az övéi között most is sziporkázott, nyomta a sódert, nagy ívű beszédét jól időzített poénokkal színesítette, a közönség elégedetten nyugtázta, micsoda remek politikus a ő vezetőjük, az ellenzékben párja nincs a kétharmados többséget bármilyen politikai széljárásban összekovácsolni képes „államférfinak”.

Tapsoltak is minden poéngyanús kijelentésnél. Még akkor is elégedetten csapkodták össze tenyereiket, amikor Orbán a derék „hétgyermekes” – az ő háttérmachinációinak köszönhetően – bizottségi elnökké választott Ursula von der Leyen által is támogatott, mindenkit megillető európai alapjövedelem bevezetése ellen beszélt.

Ez a valóban mindenkit a nyomor szintje fölé emelő szociális védőháló valahogy sehogy se fér bele Orbán „keresztény szabadságról” mostanra kigondolt eszményébe. Mert kellenek az olcsó bérért dolgozó tömegek a nyugati multik összeszerelő üzemeibe. Ez jelenti a mi versenyképességünk fenntartásának biztosítékát, nem pedig például az akadémiai intézetekben a tudományos kutatás szabadságának biztosítása.

Keresztény szabadságra amúgy a nagyon rosszul hangzó, a Fidesz–KDNP körein kívül mindenhol negatív tartalommal értelmezett illiberális demokrácia fogalmát, vagyis az orbánizmust keresztelte át a magyar kormányfő szombaton.

A folytatás, illetve a teljes cikk fotókkal, további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: magyarhang.org

Emlékeztető: „Ville Cantell finn külügyminiszter válaszul először azt írta: „Higgadt fej és szilárd kéz. Mivel Finnország a féléves EU-elnökség alatt a jogállamiság és a közös értékek védelmének az erősítését tűzte ki célul, természetes, hogy lesznek kísérletek a hiteltelenítésünkre. Szándékunkat ez nem fogja megtörni, ami pedig a teljesítményünket illeti, az kiállja az idő próbáját.” Később egy térképet is feltöltött arról, hogy néz ki a sajtószabadság a világ országaiban. Finnország Norvégia mögött a második, Magyarország Sierra Leone és Izrael között a 87. helyen végzett.” (Részlet a Frappánsan reagált a finn külügy Kovács Zoltán vádjaira) című cikkből)

Emlékeztető: „Némi keserű tapasztalat birtokában a kommunistákról terjedt el a mondás, hogy mindig azokat a bűnöket készült elkövetni, amelyekkel az ellenfeleiket megvádolták. Abból is látszik, hogy a fideszesek nem kommunisták, hogy ők ellenben sorra követik el azokat a bűnöket – olykor még rájuk is téve néhány lapáttal – amelyek miatt elődeiket jó okkal támadták.” (Részlet a Nem komcsi, fideszes című cikkből)