Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20730050

2019. március 21.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Benedek napja van.
Holnap Beáta napja lesz.

Csak a foci! A Kisvárda is nagyon fontos!

A csapat bekerült az NB I-be. Stadion, fociakadémia is van, vagy lesz. Focista viszont nincs, ezért külföldről vásároltak. Brazíliából is érkeztek játékosok, de jött vagy jöttek Ukrajnából is.

A játékosok árát is valószínűleg a TAO-ból, a társasági adóból az államkassza helyett odautalt közpénzből fizethették ki. A legtámogatottabb focis település Felcsút (Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc okán), a Kisvárda (Seszták Miklós okán) és Mezőkövesd (Tállai András okán).

A 16 ezer lakosú Kisvárda vonzáskörzete az ukrán határ közelsége miatt nem az igazi.

Ki a fociklub tulajdonosa? Seszták Miklós, aki nemrégiben nemzeti fejlesztési miniszterként ténykedett, de a sokadik Orbán-kormányba már nem került be. Se baj, kormánybiztosként ténykedik tovább, kevés felelősséggel, sok pénzért. Mint sok már kormányból vagy parlamentből kiesett Fideszes potentát! „Egyes Kárpát-medencei gazdaságélénkítő programok és összehangolt fejlesztési feladatok, valamint turisztikai fejlesztések koordinációjáért felelős kormánybiztos lett Seszták Miklós. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg” – írja az MTI-re hivatkozva az index.hu.

A Szombathely tulajdonosa Mészáros Lőrinc veje lett. Ott 15 milliárdért jócskán túlméretezett stadion épült, egyelőre parkolóhelyek nincsenek hozzá. Az NB I-es csapatok tulajdonosai általában Fideszes potentátok. A Diósgyőr tulajdonosa Leisztinger Tamás MSZP-hez köthető milliárdos vállalkozó. 

Senkit nem hagyunk az út szélén! – mondta Orbán Viktor az egyik ígéretében. Hát az esetenként alkalmatlanná vagy feleslegessé vált potentátjait biztos, hogy nem, de az átlag magyarok közül egyre többet igen! Lázár János is kapott egy ilyen fontos posztot.

Arról, hogy mennyire fontosak a parlamentből kikerült potentátok, bővebben ITT

Békéscsaba, 2018. augusztus 7.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Az egyik Fideszes potentát (Tilki Attila országgyűlési képviselő) arról beszélt, hogy majd a parlament még eldönti, hogy közpénz, vagy nem közpénz. Vagyis nem akarják kiadni az adatokat arról, hogy mire költik a magyar adófizetők pénzét! Ezt a társasági adót az államkasszába kellene befizetni, de nem oda utalják a vállalkozások, hanem az úgynevezett Tao-számlára. A tao-számla kasszakulcsa a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ, elnöke Csányi Sándor OTP vezérigazgató) kezében van. A válogatott és az NB I-es focicsapatok focistáinak fizetése 3 és 8 millió forint között szóródik, és adókedvezményt is élveztek eddig. Ettől az évtől már alig fizetnek adót abból a fizetésből, amely a magyar adófizetők pénzéből származik! Mindaddig mehet így, amíg a magyar foci eredményei alapján nem tényező Európában. Hát erre valószínűleg néhány évtizedig lesz lehetőség… Az unió szerint a tao-pénz állami támogatás, amit a magyar kormány tagadott, de a Kúria elismerte.” (Részlet a Csak a magyar választók előtt tagadta le Orbán Viktor, hogy a tao közpénz című cikkből)