Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26273854

2020. április 02.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.

Civil szervezetként újjáalakult a Munkásőrség

Ha nem tudta, mi hiányzik a magyar közéletből, vagy a félkatonai szervezetek világából, akkor szolgálhatunk egy meglepő hírrel. Az „Ellenforradalom 1956” avagy „Kommunista oldal” elnevezés alatt futó Facebook-oldal röpítette világgá a hírt néhány napja, hogy civil szervezetként hivatalosan is újjáalakult a Munkásőrség.

A régi-új szervezet – amely Munkásőr Társaság néven fut – soraiba várja mind az egykori munkásőröket, mind a „nyomdokaikba lépni kívánó, nem ijedős fiatalokat”. Az első összejövetelüket márciusban fogják tartani „a Párt ökleként” is emlegetett szervezet tagjai.

1989. október 31-én az ún. „négyigenes” népszavazáson a szavazók 94,9%-a a Munkásőrség megszüntetésére szavazott. Ez csak megerősítette a már korábban elfogadott 1989. évi XXX. törvényt, melynek következtében a testület 1989. október 20-án jogutód nélkül feloszlott.

Vélhetőleg ezért is hangsúlyozzák a szervezők a Facebook bejegyzésükben, hogy civil szervezetként alakítják azt újra.

A folytatás, illetve a teljes cikk a feljelentéssel együtt elérhető ITT !

Forrás: magyarhang.org

sokkaljobb-kommentár: Ettől a hírtől azért elég sok embernek a hátán feláll a szőr! Pont elég volt belőlük! Jócskán fel voltak fegyverezve, rendszeresen gyakorlatoztak. Békés megyében például leginkább a szabadkígyósi réten. Németh Miklós, az átkos utolsó miniszterelnöke gondoskodott a lefegyverzésükről.

Az 1989-es négyigenes népszavazást a Soros György által finanszírozott SZDSZ és az ifjúsági szervezeteként működő Fidesz provokálta ki. A köztársasági elnökválasztással kapcsolatban attól tartottak, hogy az első köztársasági elnökváalsztást az akkoriban népszerű Pozsgay Imre meg fogja nyerni. Ezért inkább népszavaztatták a népet, és azóta is a parlament választja meg a nyakunkra az általában aláírógépként működő hatalmas költségvetéssel felruházott köztársasági elnököket. Áder Jánosnak már van vagy évi kétmilliárdért egy láthatatlan alapítványa is, amelynek igazgatója Csepreghy Nándor, Lázár János egykori miniszterhelyettese.  

Az újjáalakuló Munkásőrségből remélhetőleg nem lesz semmi!!

Egy tavalyi cikk a négyigenes népszavazásról elérhető ITT !

A cikkben említett Kis János SZDSZ elnök a történtek idején Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó, a „híres” Minden gyerek lakjon jól nevű alapítvány főasszonya. Hogy annak a bizonyos alapítványnak a működési költségeiből hány gyerek lakna jól, az még mindig nem derült ki. 

Békéscsaba, 2020. február 7.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Olyan sakktáblához lehetne hasonlítani a jelenlegi magyar politikai viszonyokat, ahol van egy vezér, és körülötte csupa paraszt, s még azt is a vezér határozza meg, hogy melyik paraszt léphet föl egyáltalán a táblára, időnként még az ellenzéki oldalon is. És még ezért a szánalmas, bár jól fizető szerepért is hosszú sorok kígyóznak a páholya előtt, beleértve a történelmi egyház sok képviselőjét is.” (Részlet a Mi lesz itt, ha mindenki számára világossá válik, hogy a rendszer velejéig romlott és menthetetlen? című cikkből). Az utolsó mondatrész egyik ilyen képviselője a vásárhelyi esperes, aki azt közölte a választás előtt, hogy soha annyi pénz nem érkezett még a számlájukra... Vagy a szegedi püspök, aki stadiont építtet jócskán felárazva, kápolnával... és sokan mások!

Emlékeztető: „Nem én üldöztem el az országból számtalan, tisztes megélhetésre vágyó dolgozót, és az sem én vagyok, aki százezernyi ukrán, vietnámi, mongol, szír munkást fuvarozott ide, miközben kerítést épít és idegengyűlöletet gerjeszt, de persze fű alatt árulja az állampolgárságot, de csak kőgazdagoknak, még ha azok esetleg bűnözők is./ Nem én loptam el százmilliárdokat a közpénzből, nem én loptam el százmilliárdokat az uniós támogatásokból, nem az én rokonaim-haverjaim nyerik a legzsírosabb közbeszerzéseket, nem én tettem általánossá a mutyit a túlárazásokat, a korrupciót./ Nem én ijedtem meg a népszavazástól, és vontam vissza az olimpiai pályázatot, és nem én építem meg ennek ellenére az olimpiai stadionokat./ Nem én verek éket a nemzet két fele közé, nem én rekesztem ki az egyik felet az „igazi magyarok” köréből, és nem én ösztönzöm a másik fél frusztrált gyűlölködését.” (Részlet a Nem én voltam… című cikkből)