Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25233324

2020. január 18.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.

Brutális béremelések az állami csúcsvezetőknek

Van, akinek háromszoros pénz járhat a növelés után

Több mint egy tucat állami szerv, hivatal vagy intézmény vezetője és helyettesei részesülhetnek hatalmas fizetésemelésekben egy kormánypárti törvényjavaslat szerint – szúrta ki a Blikk.

Egyes vezetők illetménye megduplázódhat, de vannak, akik majdnem háromszoros illetményemelésnek örülhetnek. Ha a parlament megszavazza az indítványt, január elsejétől kaphatják az alaposan megemelt fizetéseket az érintettek.

A törvényjavaslat indoklásában kiigazításnak nevezte Gulyás Gergely (38) kancelláriaminiszter az illetményemeléseket. Kérdésünkre a tárca bővebben megmagyarázta a tervezett intézkedéseket: „A javaslatban szereplő béremelés a kormánytól független alkotmányos intézményekről szól, mint például Gazdasági Versenyhivatal, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósága vagy a Magyar Tudományos Akadémia, amelyek vezetőinek fizetése évek óta változatlan” – tájékoztatta a Blikket a Miniszterelnökség.

A folytatás, illetve a brutális béremelésekről szóló cikk elérhető azzal az adattal is, hogy mennyit kerestek eddig és mennyit fognak keresni „nagyjaink”, arról ITT !

Forrás: blikk.hu

sokkaljobb-kommentár: A minimálbér 8 százalékkal emelkedik. Ezzel kapcsolatban tudni kell, hogy a minimálbér adómentes volt, megadóztatását a gyalázatos egykulcsos adó bevezetésével egy időben kezdték el megadóztatni! A hatalmas jövedelműek ezzel az egykulcsos adóval nagyon jól, az egymillió körüli minimálbéres, és a valamivel magasabb jövedelműek nagyon rosszul járnak! A minimál nyugdíj nettója még mindig nem éri el a 100 ezer forintot! Ebből kellene a világ legmagasabb, 27 százalékos áfájával bevásárolni, lakást szerezni és fenntartani, családot vállalni.  

A minimál nyugdíj 28 500 forintos összege tíz év óta nem változik, és jövőre sem fog változni. Ez azért elkeserítő, mert sok egyéb juttatás alapja is ez az összeg. A családi pótlék ugyancsak változatlan marad – az is 10 év óta tartja magát. A közmunka 56 ezer forint körüli jövedelme sem fog felfelé mozdulni. Csak az állami csúcsvezetés a kedves.

Az alkotmánybírósághoz frissen odakerült Handó Tünde jövedelme is jócskán megugrik. Hihetetlen dicsérő szavakkal búcsúztatták a bíróságtól… Úgy búcsúztatják Handó Tündét, mint egy jó kádert a kommunizmusban címmel érdekes cikket közölt a napokban az index.hu.

A magyar átlagemberek jövedelmének alacsonyan tartásával csábította ide a kormány a multikat, és nemcsak munkavállaló ellenes munkatörvénykönyvet alkotott, hanem még rabszolgatörvénnyel is kiegészítette azt. A hatalom jövedelme és létszáma megduplázódott, a keményen dolgozó kisemberre terhelik ennek előteremtését is! Az ELTARTÓINAK jövedelme nem igazán számít… Egyelőre…

Békéscsaba, 2019. december 4.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Az Eurostat által kiadott statisztika szerint Magyarország államadóssága a tavalyi év végén több mint 29 951 milliárd forint volt, ami a GDP 70,2 százalékának felelt meg. Az előző évben, 2017-ben a bruttó hazai termékhez viszonyított mérték még 72,9 százalékot tett ki. Az államháztartási hiány a tavalyi év végén több mint 976,52 milliárd forint volt, ami a GDP 2,3 százalékát tette ki. Az előző évben 2,4 százalékra rúgott a deficit.” (hvg.hu, 2019. október 21.)

Emlékeztető: „Nem az a boldog ország, ahol legtöbb a gazdag ember, hanem az, hol legkevesebb szegény ember vagyon.” (Deák Ferenc, a Haza bölcse)

Emlékeztető: „Minden óriási vagyon alapja egy óriási bűncselekmény.” (Lev Tolsztoj)

Emlékeztető: „Általában ezek a magas jövedelműek már nem egészen fiatalok, és mivel nincs se járulék-, se nyugdíjplafon, a nyugdíjuk akár négy–ötmillió is lehet. 2018. december 31-én már 23 fő havi egymillió feletti, és 9 fő havi kétmillió feletti nyugdíjasunk volt. A 9 fő mostani nyugdíj-kiegészítése 200 ezer forint volt, az átlag nyugdíjasé 30 ezer körül… Ausztriában differenciáltan emelik a nyugdíjakat, a kis nyugdíjasokét jóval nagyobb mértékben, mint a magas nyugdíjat élvezőkét”. (Részlet a Megduplázzák Áder fizetését (is) című cikkből)