Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23960757

2019. október 23.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Gyöngyi napja van.
Holnap Salamon napja lesz.

Brenner Koloman: A jövőbeli építkezéshez szükséges, hogy a Jobbik minél jobb pozíciókat szerezzen az önkormányzatokban

A Jobbik országgyűlési képviselőjével és soproni elnökével, Brenner Kolomannal az őszi önkormányzati választások kihívásairól, a Jobbik céljairól, külföldi megítéléséről és a Fertő tó mellé tervezett, NER-pozitív szálloda-beruházásról beszélgettünk.

Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu

– Ön a nyár folyamán posztolt egy 11 évvel ezelőtt készült fényképet a Facebookon, ami egy Angela Merkel német kancellárral való találkozón készült. Miért érezte fontosnak, hogy újra felelevenítse ezt az emléket?

– Angela Merkel augusztusi sopronpusztai látogatása kapcsán jutott eszembe ez a felvétel. Soproniként én személyesen, testközelből éltem át a Páneurópai Pikniknek nevezett történelmi eseményt.

Ennek tükrében is alaposan átgondoltam ezt a berlini találkozást. 2008-ban még az európai német kisebbségek elnökeként találkoztam a kancellár asszonnyal, aki már akkor is egy rendkívül megfontolt és felkészült politikus igen pozitív benyomását keltette bennem. Előtte hoztunk létre az összes európai német kisebbség részére egy honlapot a német kancellária és a belügyminisztérium támogatásával, Merkel ennek kapcsán tisztában volt azzal, hogy ki vagyok és erről beszélgettünk röviden.

Sokatmondó volt, hogy a világ politikailag egyik leghatalmasabb asszonya még egy ilyen, számára marginális találkozón is pontosan tisztában volt vele, hogy kikkel ül szemben és kinek mit akar mondani.

A folytatás, illetve a teljes interjú további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: alfahir.hu

A Fertő-tó melletti turisztikai építkezéshez vajon mit szólnak az osztrákok? A tó nagyobb része ugyanis hozzájuk tartozik. A giga beruházásról bővebben ITT !

Emlékeztető: „Sorra születtek a Fidesz fazonjára igazított törvények, azonnal alkotmányoztak, megszületett a munkáltatópárti munkatörvénykönyv, és megalkották a 2012-ben életbe léptetett, csak nekik kedvező választójogi törvényt. A Kubatov-lista alapján átrajzolták a választási kerületeket, és egyfordulóssá tették a választást, mellyel vége szakadt a két választási forduló közötti egyeztetési lehetőségnek! Az egyfordulós azt jelenti, hogy egy Fideszes jelölttel szemben akár tíz ellenzéki jelölt is indul, ami miatt egyértelmű, hogy győzelmi esélye kizárólag a Fidesznek van! Annyit mindenképp el kell mondani, hogy amennyiben 1998-ban ez a választójogi törvény lett volna, nem győzött volna a Fidesz, mert a választás első fordulóját az MSZP nyerte.” (Részlet A választási összefogás fontosságáról KÖZÉRTHETŐEN! című cikkből)