Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22180897

2019. június 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Vilmos napja van.
Holnap János napja lesz.

Boross Péter esete a Szent Koronával

Boross Péter Antall József halála után (1993-94) miniszterelnök volt. Kormánya gyenge teljesítménye is hozzájárult ahhoz, hogy a rendszerváltás után négy évvel már vissza is jöttek a hatalomba a kommunisták. Nálunk így sikerült az úgynevezett rendszerváltozás végrehajtása…

A Szent Koronánk (Fotó: alfahir.hu)

Boross Péter is szedi a hatalmas miniszterelnöki nyugdíjat, rezsit, miegyebet, és időnként beszól egy hatalmasat!

Az alfahir.hu cikke a témában elérhető ITT

Részlet Ilkei Csaba Ügynökök az Országgyűlésben című könyvéből:

„A 90 éves Boross Péter, akit Antall József nyugdíjasként az egyik legfertőzöttebb területről: a vendéglátó-iparból hívott vissza a titkosszolgálatokat felügyelő államtitkárnak, tárca nélküli miniszternek, majd belügyminiszternek, s még miniszterelnök is lett belőle, a mai napig ott tart, hogy kémelhárítót és hírszerzőt sohasem szabad leleplezni. Nem érti, hogy történelmi korszakváltásoknál a meghaladott rendszer iratai elvesztik titoktartalmukat, s az új rendszer társadalmának joga és kötelessége megismerni a múltját. A Rákosi-és Kádár rendszer állambiztonsági iratai a Magyar Köztársaság kikiáltásával automatikusan elvesztették szigorúan titkos jellegüket. A mai Magyarországot nem kötik a Magyar Népköztársaság egykori titkai, amelyeket a Varsói Szerződéshez és a Szovjetunióhoz való viszony határozott meg. Már rég mások a belpolitikai, külpolitikai és katonapolitikai érdekeink, tehát sem régi állambiztonsági érdekekre, sem időtlen megkopott közhelyekre hivatkozva nem lehet megkötni az új nemzedék kezét a múlt feltárásában. Németország azért volt képes megnyugtatóan rendezni ügynök ügyeit, mert nem csak a politikai rendőrség aktái kerültekterítékre, hanem a Stasi minden iratának megszűnt a titkossága, s kutatható lett a kémelhárítás és a hírszerzés is.”

Schmitt Plágium Pál, akit mostanában is alkotmányozó köztársasági elnökének szokott nevezni Orbán Viktor miniszterelnök, ugyanez a kategória!

Békéscsaba, 2019. január 10.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Az iratnyilvánosság hiányával károkat okozott a politikai elit a társadalomnak – jelentette ki Ungváry Krisztián. A történész szerint az államnak jogszabályi lehetősége van arra, hogy titkolózzon, és zsarolásra tudja felhasználni az ügynökügyet, így azt a törvényhozók feladata megoldani. A történész Alinda című műsorunkban azt mondta: nem az MSZP járt volna rosszul az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalával, hanem a Fidesz.” (Részlet az Ungváry: A Fidesz járt volna rosszul az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalával című cikkből)