Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27220235

2020. június 04.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Bulcsú napja van.
Holnap Fatime napja lesz.

Borkai Zsolt ügyvédjének tevékenységéről

Borkai Zsolt ügyvédje, a győri, a pécsi és a miskolci kaszinók működtetője... A kaszinók igazi aranytojást tojó tyúkok, hiszen nem kell, vagy nem szabad kormányzati utasításra bekötni őket online pénztárgépekkel az adóhatósághoz. 

Dr. Rákosfalvy Zoltán. Fotó: Győrplusz TV / Youtube

„A Borkai-féle korrupciógyanús botrányban kiemelt szerepet játszó Rákosfalvy Zoltán ügyvéd karrierjét Lázár János is segítette. (Segítette ő a vásárhelyi haverját és saját magát is például a trafikosok tönkretételével – F. I.)

Rákosfalvy Zoltán ügyvédet még Lázár János igazolta le 2011 márciusában a Fidesz-frakció mellé jogi tanácsadónak 8 millió forintért, majd a következő évre is meghosszabbították a megbízását 9,9 millióért.

„Évekkel ezelőtt figyelmeztették Lázár Jánost egy panaszlevélben arról, hogy jó kapcsolatokkal rendelkező körök befolyásolnak ügyeket Győrben, így különféle gazdasági bűncselekmények maradnak következmények nélkül. A levélben név szerint említették Rákosfalvyékat.”

A Borkai Zsolt győri polgármester körül kirobbant szexvideó-botrány egyik üzleti vonatkozása a kaszinók ügye. A Magyarországon megengedett 11 kaszinókoncesszió közül hármat a győri polgármesterhez közelálló és a helyhatóságnak is dolgozó ügyvéd, Rákosfalvy Zoltán nyert el. A kormányzat a versenyt és a pályáztatást mellőzve döntött ebben a kérdésben.

2012 októberében a nyerőgépek kizárólag kaszinókban működhettek, egy helyen maximum 300 darab, mivel Lázár János államtitkár kezdeményezésére a kocsmákban és játéktermekben betiltották működtetésüket kormányzat. Ettől kezdve a kaszinók konkurencia hiányában milliárdos pénzgyárrá váltak.A 2014-es választás után Varga Mihály Andy Vajnának ítélte mind az öt fővárosi koncessziót, a debreceni futballcsapat tulajdonosának, ifjabb Szima Gábornak az érdekeltsége pedig a cívisvárosban és Nyíregyházán nyithatott egy-egy játékhelyet.Rákosfalvy a győri és a pécsi koncessziót verseny nélkül kapta meg, és ez – nyilvános pályázat híján – valószínűleg a miskolcit is.

Az állam nagymértékben kedvezett a kaszinók üzemeltetőinek:„• 2013. november: a koncessziós díj leírhatóvá válik a játékadóból.• 2014. július: a koncessziós díj áfa-mentessé válik.*• 2014. november: a koncessziós díjat az állam jóváhagyásával harmadik fél – szakemberek szerint akár offshore vállalkozás – is fizetheti.• 2015. október: az üzemeltethet online kaszinót, aki a hagyományos formára vonatkozó koncesszióval rendelkezik.”

Nem csoda, ha Rákosfalvyhoz ennek következményeként dőlt a pénz.

Forrás: Márky-Zaj János idővonala

sokkaljobb-kommentár:  Nem a szexről szól a Borkai-botrány. Erről egy cikk elérhető ITT !

A győri polgármesteri széket Borkai Zsolt megtarthatja, alig különbséggel ugyan, de megnyerte tegnap az önkormányzati választást. Hogy sok öröme lesz-e benne, azt már nem a Fidesz, hanem a győri polgárok döntik el, és most már nem a szavazófülkében! Lehetnek kínos pillanatok, és még az is lehet, hogy előkerül az a bizonyos „sláger”, ami a jachtos bulin szólt aláfestő zeneként. A jacht az Adrián ringott, és a horvát parlamentben is téma volt a történet. A magyar válogatott k3:0-ra kikapoott a horvátoktól. A meccs előtt a magyar nézők egy részét is elpáholták…

Békéscsaba, 2019. október 14.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Nem mellesleg Szijjártó Péter és Tarsoly Csaba a győri képviselő-testület padsoraiban egymás mellett ült. Kiderült a botrány során, hogy a külkereskedelmi és külügyminisztérium előszeretettel fektette be az állami pénzt a Quaestor-ba. Az utolsó pillanatban Tarsoly haver a külügynek kiadta a milliárdokat. Elszámoltatás és felelősségre vonás nélkül. Nagyon sokat buktak és buknak a magyar adófizetők az úgynevezett keleti nyitással is. Magyarország nem az uniós tagállamokkal ápol jó kapcsolatokat, hanem ázsiai kommunista országokkal és ázsiai diktátorokkal.” (Részlet az Összeállítás a Győrben történtekről című cikkből) Most meg sikerült az unióban egyedüli országként kiállni a török diktátor észak-szíriai népirtása mellett…