Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27119073

2020. május 27.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Hella napja van.
Holnap Emil, Csanád napja lesz.

Boldog István több százmilliós korrupciós ügyében nyomozhat az ügyészség

Fotó: alfahir.hu

A fideszes országgyűlési képviselő több százmillió forintos önkormányzati megrendelések ügyében zsarolhatott több környékbeli polgármestert – állítja Hadházy Ákos az ügyészség tájékoztatására hivatkozva. 

Hadházy „helyi informátoraitól” értesült az ügyről, majd Polt Péterhez fordult azzal a kérdéssel, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4-es választókerületben folyik-e olyan korrupciós nyomozás, amelyben önkormányzatok és egy parlamenti képviselő is érintett. A legfőbb ügyész szűkszavú válaszában elismerte, hogy ilyen büntetőügy valóban folyamatban van.

Miután a választókerületből két képviselő ül az Országgyűlésben, s a jobbikos Csányi Tamással egyeztetve kiderült, hogy „természetesen nem róla van szó”, így az ügyben érintett honatya nem lehet más, mint a fideszes Boldog István – mutatott rá Hadházy Ákos. A független képviselő hozzátette: „informátoraitól” úgy tudja, Boldog 2017-ben szülőfalujába, Kétpóra rendelte a környékbeli települések vezetőit, és kerek-perec közölte velük: ha nem adnak vaskos megrendeléseket az általa megnevezett cégeknek, ne is reménykedjenek uniós pénzekben.

A zsarolás tárgyává tett összegek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)keretében lettek odaítélve. Hadházy szerint megvizsgálva az elmúlt időszak pályázati döntéseit, világosan látszik, hogy azok a települések, amelyek engedtek a nyomásnak, kaptak támogatást, míg azok, amelyek nem – köztük azok, akik hozzá fordultak a történettel – nem, vagy alig nyertek. 

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető: „A Fidesz politikájának egyik legkártékonyabb „vívmánya”, hogy megtanította mindenkinek: ha lojális, akkor joga van teljesítmény nélkül érvényesülni. Nagy lesz a morális ára ennek a nyolc vagy még ki tudja, hány évnek.” (Részlet a Kéri László: Orbán Viktor egy hepciáskodó hős, a legrosszabb Fidesz-korszak csak most jöhet című cikkből)