Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22598437

2019. július 22.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Magdolna napja van.
Holnap Lenke napja lesz.

Beindult az uniós választási kampány

A választás nálunk 2019. május 26-án vasárnap lesz.

Sokan tudunk keveset az unióról. Próbáltunk egy cseppet utánajárni az ottani történéseknek. Ami tény, az uniós képviselők jövedelme is csodálatos, de a csúcs az uniós biztosok fizetése. Ahány uniós tagállam, annyi uniós biztos. Sokszor megmosolyogtató volt, amikor a bizottságnak nevet kerestek. Navracsics Tibor mandátuma a májusi választás után lejár, állítólag a Fidesz Trócsányi László igazságügyi minisztert készül kiküldeni a biztosi posztra. Egy német uniós biztos egyszer felháborodott azon, hogy rajta nincs igazán felelősség, mégis több a jövedelme, mint a német kancellárnak…

Azok az uniós biztosok és uniós képviselők, akiknek a mandátuma lejár, további három évig kapják a teljes jövedelmet! Szóval uniós biztosnak lenni nagyszerű, de a képviselőség se rossz! Egyébként sem adót, sem járulékot nem fizetnek. Bezzeg a magyar minimálbéresek, azok igen!

Navracsics Tibor jövedelméről a 2014-es cikk ITT

2012. februári videó-felvétel arról, hogy bujkálnak a jól fizetett európai uniós képviselők a sajtó elől!

Amennyiben beülnek az ülésterembe, azért külön jelentős fizetést kapnak. De beülni se kell, elég, ha lehúzzák a kártyát a bejáratnál, és máris elmennek onnan. Időnként a strasbourgi ülésekről amennyiben van közvetítés, azt lehet látni, hogy bizony sokszor 25-30 képviselő lézeng a hatalmas ülésteremben. Adót és járulékot nem fizetnek. Most váltás lesz, de vajon lesz változás ezen az elképesztő állapoton? Az uniós alkalmazottak létszámát is ideje lenne csökkenteni! És hát ott is létezik bizony a korrupció! Rendet kell ott is tenni, mert az átlagemberek már nem tudnak ekkora terheket cipelni.

Strasbourg városa abból él, hogy jó testes bérleti díjat kér az Európai Uniótól az uniós parlament használatáért. Háromhetente a 800 fő körüli uniós képviselő és stábja külön gépekkel átrepül Brüsszelből Strasbourgba jelentős költséggel és jelentős környezetszennyezéssel. Ezen is ideje lenne változtatni, és Brüsszelben ülésezni. És bizony hatalmas a bürokrata létszám is, amelynek a felét, ha hazaküldenék, nem biztos, hogy észre lehetne venni a teljesítményen.

Békéscsaba, 2019. január 24.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Az uniós csatlakozással történelmi összehasonlításban is páratlan modernizációs lehetőség tárult föl az ország előtt. Ezt a lehetőséget döntően az Orbán-rezsim játszotta el az utóbbi nyolc év alatt. Minden hónappal, amivel ez a rezsim tovább fönnáll, annál nagyobbak lesznek az újjáépítés költségei. Nem lesz idő, pénz, társadalmi erő, erkölcsi tartás ahhoz, hogy egy mellettünk elrohanó világban ne szakadjunk le végleg. És amikor majd összeomlik a NER, egy teljesen kirabolt, kifosztott, erkölcsileg és mentálisan lepusztított társadalom fog szembenézni a XXI. század globális kihívásaival, amelyekre egyáltalán nincs sem felkészítve, sem felkészülve. Csak remélni tudom, hogy Vörösmarty Mihálynak mégsem lesz igaza, de ha nem lesz változás, itt a szemünk láttára egy nemzet süllyed el.” (Részlet az Eljátszotta az ország jövőjét az Orbán-rezsim című Inotai András-interjúból)