Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22090422

2019. június 19.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Gyárfás napja van.
Holnap Rafael napja lesz.

Bedőlt a Simonka köréhez köthető uniós beruházás

Simonka György cégei álltak egy bebukott szegedi kalandpark-beruházás mögött – írja a hvg.hu. A fideszes politikushoz a feleségén keresztül köthető a 278 milliós uniós támogatásból megvalósuló projekt kivitelezői köre. A pénzt még 2012-ben nyerték a Szegedi Vadaspark területén kialakított kalandparkra, de egy ideje már bérleti díjat sem fizettek. A több hónapnyi tartozás miatt pedig a cég felszámolását kezdeményezték.

Hartmann Miklós hatodmagával animátorként dolgozott a Szegedi Vadaspark területén épített kalandparkban. Néhány társával karbantartani járnak ki ide, mentik, amit még lehet. Kalandvágyból, mert az építtető Paprikakert Tész Kft. már nem alkalmazza őket.

A folytatás, illetve a teljes cikk videóval ITT

Forrás: hirtv.hu

sokkaljobb-kommentár: Nemcsak erről az ügyről keringtek a hírek. Mégis csont nélkül újraválasztották Békés megye 4-es számú választókerületében (Orosháza). Hogy a történet még szebb legyen, ő a Fidesz Békés megyei elnöke is. Békéscsabán is „huncutkodott” már, és hát tisztában van azzal is, hogy Békéscsaba megyei jogú városként jelentős támogatást kap és fog kapni. Uniós pénzből épülhetett Medgyesegyháza helyett Csabán az a műhelynek látszó épület, amit már benőtt a gaz. „A Mentor Menedzsment Kft. 60 millió forint uniós pénzt kapott a beruházásra. A beruházás eredetileg Medgyesegyházán valósult volna meg, de valamiért végül a 30 kilométerrel arrébb fekvő Békéscsabán épült fel a létesítmény. A csarnokot 2015-ben adták át, de a Mentor Menedzsment Kft.-nek azóta sincs békéscsabai telephelye.” (Forrás: Elhagyottan áll az uniós pénzből felépített csarnok Békéscsabán című cikk).

Az azóta már sajnos megszűnt Magyar Nemzet tavalyi összeállítása arról, hogy újabb százmilliók áramlanak Simonka György köréhez ITT

A Magyarországnak járó idei pénzeket tavaly előre kiosztották! Ha kevesebb pénz érkezik majd be, a kár – mint mindenkor – a magyar adófizetőket fogja sújtani. A pénzkiszóráson komoly munkát végzett minisztériumi dolgozók magas jutalmakat kaptak. Egyikük például 18 millió forintot kaszált. A nagy jutalomosztást is könnyen lehet, hogy az uniós ellenőrzés (Olaf) szóvá fogja tenni, de hát Polt Péterre marad a vizsgálat… Az uniós pénz megelőlegezését egyelőre az államháztartás terhére számolták el.

Békéscsaba, 2018. július 6.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Soha nem volt ilyen magas a magyar államadósság összege, mint most: az év végére a kormány előzetes becslése szerint 27,5 ezer milliárd forinton tetőzhet az adósság, amely a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még csak 20,4 ezer milliárd forintot tett ki. Vagyis az elmúlt nyolc évben – a második és a harmadik Orbán-kormány regnálása alatt – több mint hétezer milliárd forinttal nőtt a nominális államadósság összege. Ebben még nincs benne a magánnyugdíjak államosításából származó mintegy 2200 milliárd forintos összeg, amit közvetlenül adósságcsökkentésre fordított a kabinet. Ezzel együtt 9,3 ezermilliárd forintos a növekmény, vagyis a jelenlegi államadósság harmada az Orbán-kormány elmúlt nyolc évének a „teljesítménye”. Ez nagyjából a háromnegyede a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-kormányok nyolcéves regnálása alatt keletkezett 12,5 ezermilliárd forintos adósságnövekedésnek. Akkor azonban gazdasági válság volt.” (Részlet az Elvesztették Orbánék az államadósság elleni csatát című cikkből, 2017 november) Az államháztartási hiány már 1200 milliárd forint körül van, májusig sikerült összehozni az éves hiánycél 87 százalékát. (Jelentős része az uniós pénzek előre történt kifizetése miatt keletkezhetett. Vajon kik markolták fel a pénzt?)