Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27252565

2020. június 06.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Norbert napja van.
Holnap Róbert napja lesz.

Bebizonyosodott, hogy a Fidesz nem tudja megvédeni a magyar termőföldet

Ahogy arra már 2013 óta számítani lehetett, az Európai Unió Bírósága elkaszálta a magyar földforgalmi törvényt. A testület kedden közölte, Magyarország nem teljesítette a tőke szabad mozgásának elvéből és a tulajdonhoz való jogból eredő kötelezettségeit a mezőgazdasági földterületeken más tagállambeli állampolgárok haszonélvezeti jogának megszüntetésével, így a szabályozás jogsértő.

A földtörvény 2013-as elfogadása ellen leghangosabban a Jobbik tiltakozott, sőt, még a pulpitust is elfoglalva igyekeztek megakadályozni a szavazást. A törvény elfogadását követően pedig Ángyán József agármérnök-szakpolitikus, korábbi államtitkár jelentette be, hogy kilép a Fideszből, mert nem hajlandó asszisztálni a földbárók birtokkoncentrációjához, másrészt a szakember már akkor megjósolta, a törvény nem fog kedvezni a családi gazdaságok fejlődésének.

Érdekes adalék, hogy 2013. június 21-én az MSZP elítélte azt, hogy a jobbikos képviselők „A magyar föld átjátszása idegeneknek: hazaárulás!” feliratú molinóval álltak be a levezető elnök, Latorcai János mögé az elnöki emelvényre. Gőgös Zoltán szocialista honatya akkor erről úgy nyilatkozott, hogy ez a cselekedet egy bűncselekmény volt, és „ez nem fér bele a mi demokráciafelfogásunkba, méltatlan a parlamenthez is” – tette hozzá.

Visszatérve 2019-hez, a Jobbik agrárpolitikusa, Magyar Zoltán szerint egyértelműen az Orbán-kormány hibája és felelőssége, hogy eljutottunk addig a pontig, hogy az Európai Bíróság jogsértőnek találja a magyar földtörvényt. A politikus felidézte, már 6 évvel ezelőtt is figyelmeztetett a Jobbik, ez a törvény alkalmatlan arra, hogy megvédje a magyar termőföldet.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT !

Forrás és fotó: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Amikor az uniós előcsatlakozási tárgyalások során Rómában Martonyi János akkori külügyminiszter aláírta azt a passzust, miszerint a magyar termőföld szabad áru, már lehetett következtetni arra, hogy ebből bizony nagy baj lesz! Martonyi még mostanában is bizottsági pozíciókat birtokol magas nyugdíja mellé néhány állami cégben és a Corvinust működtető alapítványban is. Szili Katalinhoz, Farkas Flóriánhoz, Fónagy Jánoshoz hasonlóan ő is az MSZMP-ből érkezett, és kapott jól fizető lehetőségeket.

Minél több ilyen cselekedet, annál népszerűbb a Fidesz! Érti ezt még valaki?

Nincs alkotmányos védelem alatt egyébként a termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj, vagyis a társadalom négy legfontosabb tétele! Levédték viszont a gyalázatos egykulcsos adót, amellyel nagyon jól jártak a magas jövedelműek, nagyon rosszul a kis keresetűek, vagyis a nagy többség! Köszönjük Orbán úr! Köszönjük Fidesz! Az ilyen társadalom ellenes cselekedetek miatt vagytok oly népszerűek?

Békéscsaba, 2019. május 23.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Szeretném Önöket megnyugtatni, hogy a magyar föld jövője nem függ a Brüsszelben esedékes döntéstől. Ez csak és kizárólag tőlünk függ. És Önök biztosak lehetnek abban, hogy amíg a Fidesz kormányon lesz, és ebben az én munkám is ott lesz, addig Magyarországon külföldiek – akármit döntenek Brüsszelben – itt soha termőföldet nem fognak vásárolni!” (Orbán Viktor 2010. március 31-én) A szavak és a tettek nincsenek köszönőviszonyban, hiszen még sohasem találkoztak!