Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26234187

2020. március 31.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Árpád napja van.
Holnap Hugó napja lesz.

Börtönbiznisz: úgy szavazták meg a törvényt, hogy nem tudják, hogyan csökkentik a zsúfoltságot

Kedden, ahogy az várható volt, a Parlament megszavazta a börtönkártérítések felfüggesztését célzó törvényjavaslatot.  

Az országgyűlés 139 igen, két nem szavazattal és négy tartózkodás mellett fogadta el a Varga Judit igazságügyi miniszter által beterjesztett szöveget, melynek értelmében 

  • június 15-ig nem fizethető ki börtönzsúfoltság miatt megítélt kártalanítás 

  • május 15-ig ki kell dolgozni egy szabályozást a bűncselekményekből származó károk enyhítésére és a bűncselekmények áldozatainak érdekeinek érvényre juttatására 

  • szeptember 30-ig kell a kormánynak biztosítania, hogy a büntetés-végrehajtási intézetek átlagos kihasználtsága ne haladja meg a 100 százalékot.

Gyüre Csaba (Fotó: Béli Balázs)

Hogyha be akarják tartani a saját törvényüket, akkor két dolog lehetséges - fogalmazott Gyüre Csaba a szavazás után az Alfahírnek. Vagy szeptember 30-ig építenek két-háromezer fogvatartott elszállásolására alkalmas bv-intézeteket Magyarországon, vagy pedig marad "a politikai öngyilkosság", és amnesztiával csökkentik a börtönökben tapasztalható 20 százalékos zsúfoltságot, de egyik sem tűnik lehetségesnek a Jobbik vezérszónoka szerint.

A jobbikos politikus úgy látja, a törvény ilyenformán a készátverés-show része. Most megpróbálnak hazugsággal hatni a társadalom igazságérzetére, mert az valóban felháborító, hogy az elítéltek milliós kártérítést kapnak az államtól – hangsúlyozta.

Gyüre Csaba szerint az is egyértelmű, hogy ezek a perek újra fognak indulni, hiszen a moratórium csupán néhány hónapra függeszti fel a kifizetéseket. Sőt, a fogvatartottak a későbbiek folyamán ismételten az Emberi Jogok Európai Bíróságához is fordulhatnak majd.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőséggel ITT

Végül aztán a Jobbik is megszavazta a börtönbizniszt. Az ATV cikke a témában ITT !

Emlékeztető: „Nem én üldöztem el az országból számtalan, tisztes megélhetésre vágyó dolgozót, és az sem én vagyok, aki százezernyi ukrán, vietnámi, mongol, szír munkást fuvarozott ide, miközben kerítést épít és idegengyűlöletet gerjeszt, de persze fű alatt árulja az állampolgárságot, de csak kőgazdagoknak, még ha azok esetleg bűnözők is./ Nem én loptam el százmilliárdokat a közpénzből, nem én loptam el százmilliárdokat az uniós támogatásokból, nem az én rokonaim-haverjaim nyerik a legzsírosabb közbeszerzéseket, nem én tettem általánossá a mutyit a túlárazásokat, a korrupciót./ Nem én ijedtem meg a népszavazástól, és vontam vissza az olimpiai pályázatot, és nem én építem meg ennek ellenére az olimpiai stadionokat./ Nem én verek éket a nemzet két fele közé, nem én rekesztem ki az egyik felet az „igazi magyarok” köréből, és nem én ösztönzöm a másik fél frusztrált gyűlölködését.” (Részlet a Nem én voltam… című cikkből)