Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 18684907

2018. október 20.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Vendel napja van.
Holnap Orsolya napja lesz.

Bírság-ügy: már az elnök 2010-es kinevezésekor megmondták, hogy ebből baj lehet

Nem sokkal a választások után, 2010. június 28-án nevezte ki az Országgyűlés az Állami Számvevőszék elnökének a Fidesz addigi képviselőjét, Domokos Lászlót. Az ellenzéknek már akkor gyanús volt, hogy az állami költések ellenőrzését ellátó szerv élére egy kormánypárti politikust ültetnek, és ennek hangot is adtak.

És mint látjuk, félelmeik nem is jártak messze a hét évvel későbbi valóságtól.

Balczó Zoltán, a Jobbik akkor még parlamenti, ma már EP-képviselője például úgy nyilatkozott, hogy Domokos László kinevezése szembe megy az európai gyakorlattal és a számvevőszék függetlenségével is, de megszólalt Mesterházy Attila is, aki remélte, hogy az ÁSZ apparátusa ellen tud állni a politikai kéréseknek, amennyiben lesznek ilyenek.

Mára egyértelműnek tűnik, hogy sajnos lettek ilyenek, hiszen teljesen abszurd az a történet,  amit a számvevőszék előadott a Jobbik állítólagos ellenőrzése, majd kegyetlen megbírságolása kapcsán.

Persze nem árt visszaemlékezni arra, honnan is indult Domokos László: 2010-ben kiderült, hogy a képviselő úgy vett fel három parlamenti cikluson át, összesen 15 millió forint (!) lakhatási támogatást, hogy közben volt egy saját tulajdonú budapesti lakása, a szarvasi választókerületétől pedig csupán 40 kilométerre szintén ingatlanokkal rendelkezett.

Sőt, még azt is elismerte, hogy a lakásbérlésre kapott pénzt nem lakásbérlésre költötte, hanem másra, mondván sok a költsége. Érdekes belegondolni, hogy az ÁSZ feladata részben pont az ilyen dolgok ellenőrzése volna.

A láthatóan tisztamúltú és pártfüggetlen elnök vezette Állami Számvevőszék egyébként a kedvezményes árú óriásplakátok miatt szabott ki korábban nem látott mértékű, 660 millió forintos bírságot a Jobbikra, amivel megkérdőjeleződött, hogy a Fidesz egyetlen esélyes kihívópártja egyáltalán el tud-e indulni a választásokon. A Jobbik ezért gyűjtést indított, hogy ha adományokból is, de elindulhasson a jövő tavaszi voksoláson.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Politikai értelemben az ehhez hasonló ügyek soha nem évülnek el! Más a helyzet, ha Fideszes potentátról van szó. Amit lehet Jupiternek, nem lehet a kis ökörnek! Meddig maradunk kis ökrök magyarok? Domokos László biznisze volt Békés megyében az úgynevezett kevert víz behozatala Aradról a kicsit arzénos vizünkbe méregdrága csővezetéken. Hiába mondták ki szakemberek, hogy felesleges a beruházás, a vonatkozó szerződés megköttetett!

Szili Katalin is jogtalanul vett fel költségtérítést, mert hiszen annak idején házelnökként állami lakásban lakott Budapesten állami rezsivel. Mégis felvette a költségtérítést, mint pécsi lakos. Jelenleg havi egymillió forintért „dolgozik” a kormány mellett. Van olyan hónap, hogy 7000 kilométert utazik. Lehet, hogy Pécs és Budapest közti útjait fizetjük?

Az ÁSZ vizsgálatról bővebben ITT

A Jobbik adománygyűjtési felhívása ITT

Békéscsaba, 2018. január 10.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Ha tehát az Országgyűlés a pártoknak nyújtott pénzügyi támogatás törvényellenes felhasználását szankcionálni kívánja, a feladatot nem az ÁSZ-ra, hanem kizárólag az alaptörvény 23. cikkében rögzített önálló szervezetre – köznyelven hatóságra – bízhatja. Miért is nem ezt teszi a Fidesz-kormány? Hát azért, mert a hatósági intézkedésekre az alaptörvény biztosítja a jogorvoslás lehetőségét. Mivel a szándék olyan intézkedések meghozatala, amik nem mennének át az igazságszolgáltatás szűrőjén, kell találni egy olyan szervet, ami nem esik a bíróságok hatásköre alá. Ilyen az ÁSZ, mint az Országgyűlés szerve. Nem kevesebbről, mint hazánk alkotmányos berendezkedése ellen elkövetett merénylet kísérletéről van szó. Az Országgyűlés felelőssége most óriási. Alkotmányos kötelessége határozatban utasítani szervét, az ÁSZ-t intézkedése azonnali visszavonására, az ellenzéki pártok felelőssége pedig bármiféle ÁSZ-intézkedés teljesítésének elutasítása.” (Részlet Róna Péter: Az ÁSZ és az alkotmány ellen elkövetett merénylet című írásából)