Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21633025

2019. május 20.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Bernát, Felícia napja van.
Holnap Konstantin napja lesz.

Bírósághoz fordul a Jobbik a Csongrád megyei képviselő mandátummegvonása miatt

A Jobbik bíróságon támadja meg a Csongrád Megyei Közgyűlés „bolsevik döntését”, amelynek során megvonták egy jobbikos képviselő mandátumát – áll a párt keddi közleményében.

Dr. Kiss Attila. Fotó: alfahir.hu

A Csongrád Megyei Közgyűlés hétfőn megvonta a jobbikos Kiss Attila képviselői mandátumát arra hivatkozva, hogy a megyegyűlés megállapította, hogy Kiss Attila az önkormányzati törvény szerint képviselői megbízatásával összeférhetetlen tisztséget tölt be a Sándor Móricz Egyesületben, annak elnökeként.

A Sándor Móricz Egyesület a működtetője a Makói csípős című hírportálnak, amelynek felelős kiadója a civil szervezet elnöke. Az önkormányzati törvény szerint pedig önkormányzati képviselő nem lehet médiatartalom-szolgáltató természetes személy, jogi személy, gazdasági társaság legfőbb szervének, ügyvezetésének tagja, személyes közreműködője, képviselet ellátására jogosultja.

A Jobbik értékelése szerint a Csongrád Megyei Közgyűlés Fidesz-frakciója koncepciós eljárás keretében vonta meg Kiss Attila képviselői mandátumát.

A párt úgy véli, a döntés a bolsevik-típusú hatalomgyakorlás újabb jele, a Fidesz politikai leszámolást folytat azokkal szemben, akik nem tagozódnak be a nemzeti együttműködés rendszerébe.

A Jobbik közleménye azt is kiemeli, hogy a fideszesek ismét kettős mércét alkalmaztak. Ugyanis „miközben a jobbikos képviselőtől megvonták a mandátumát, a korábban Jobbikból kilépett – a Fidesz-közeli Mi Hazánk Mozgalom alapításában is közreműködő – közgyűlési tag megbízatását meghagyták, pedig a két ügy teljes mértékben megegyezett.”

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Arról, hogy a Mi Hazánk Mozgalom a Fidesz szatelit pártja, bővebben ITT

1998-ban még kétfordulós volt az országgyűlési választás, és az első fordulót a szocik nyerték, ami miatt egy ügyvéd összehozta a partit: a kisgazdapárt jelöltjei visszaléptek a Fidesz javára, és ezzel meg tudta nyerni a Fidesz a választást. A kisgazdáktól két év múlva a kétéves költségvetéssel megszabadultak. Vajon meddig lesz szükségük a Mi Hazánk kirekesztő nevű mozgalomra? Lehet, hogy egészen a következő választásig? Így aztán jöhet közbe bármi, addig meg lesz ezeknek a Szent Koronára esküt tevőknek köszönhetően a parlamenti kétharmad. A Sargentini-jelentéssel kapcsolatban már együtt szavaztak a parlamentben a Fidesszel, és nemrégiben a parlamenti bizottság elfogadta Dúró Dóra burkával kapcsolatos előterjesztési javaslatát. Amiből nem lesz törvény, de képviselősimogatásnak megteszi.

Békéscsaba, 2018. november 27.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A Kommunista Ifjúsági Szövetségből indultak (1988/89), Soros György finanszírozta a Fidesz és a Szabad Demokraták Szövetségének indulását. Orbán Viktor és több Fidesz-alapító társa Soros ösztöndíjas volt. Schmidt Mária, a Terror Háza örökös főigazgatója és temérdek közalapítvány kasszakezelője, NER-lovagnő például három évig volt Soros György támogatottja. Ő nem mellesleg 2007-ben pártot szervezett a Fidesz ellen, de miután nem jött össze a dolog, visszatért és vissza is fogadták a húsosfazék mellé.” (Pálfordulások sora, avagy kifordítom, befordítom, mégis bunda a bunda című cikkből)