Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25674638

2020. február 21.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Eleonóra napja van.
Holnap Gerzson napja lesz.

Békéscsabán nem lesz összefogás

Annyira mélynek tűnik az ellentét, hogy egyik tömb jelöltjének visszalépésére sem lehet számítani

Alábbiakban a Magyar Hang fenti című cikkéből a Jobbikos részleteket idézzük:

A Jobbik helyi vezetője másként emlékszik. Kocziha Tünde a Magyar Hangnak úgy idézte fel a történteket, hogy a töréspont akkor következett be, amikor arról kellett dönteniük, ki legyen az akkor még közösnek szánt jelölt: Miklós Attila vagy a DK által javasolt Dancsó Tibor. A szavazást az utóbbi nyerte, az MSZP szerinte ekkor hátrált ki az együttműködésből.

Az mindenesetre most biztos, hogy mind Miklós Attila, mind Dancsó Tibor elindul a választáson.

Külön pikánssá teszi az ügyet, hogy 2014-ben a függetlenként induló Szarvas Péter a Jobbik támogatását élvezte és így nyerte meg fideszes ellenfelével szemben a polgármesteri posztot. Nemrég még úgy volt, hogy az ellenzéki párt ezúttal is támogatni fogja, egészen furcsa is volt a helyzet, amikor a helyi Fidesz is beállt Szarvas Péter mögé. Kocziha Tünde elmondása szerint ez volt az egyik pont, amikor kihátráltak. A másik jelentős eseményként azt írta le, amikor az idei tusványosi rendezvényről olyan fotók jelentek meg, ahol Szarvas Péter fideszesekkel volt együtt, például az önkormányzati kampányt irányító Kósa Lajossal.

Arra a kérdésünkre, hogy Szarvas Péterrel az-e a problémájuk, hogy rossz polgármester, vagy pedig az, hogy fideszes, a politikus úgy reagált, hogy nem támogathatnak „NER-lovagokat”. A 2006-os önkormányzati választást hozta példaként, amikor az akkor ellenzékben lévő Fidesz letarolta az országot és ki volt kövezve az útja a 2010-es győzelemig. Igaz, akkor éppen hatalmon lévő szocialista–szabad demokrata kormány komoly válságban volt.

Arról a bizonyos 2006-ot követő kettős hatalomról további elérhetőségekkel a korábbi összeállításunk elérhető ITT !

2019. szeptember 9-én (hétfőn) 16 óra után fog kiderülni, hogy melyik jelöltnek sikerült összegyűjteni az induláshoz szükséges ajánló aláírásokat!

Békéscsaba, 2019. szeptember 6.

Alapinformáció: Magyar Hang/2019- szeptember 6–12.

Összeállította: Forgó Irén

Emlékeztető: „A tömegtájékoztatás egyoldalú, csak féligazságokat hallani, nincsenek olyan tévé- vagy rádióműsorok, ahol érveket ütköztetnének. A propaganda sulykolásának eredménye, hogy az emberek lassan elveszítik józan ítélőképességüket, ami óriási tragédia. Nincs az a migránsinvázió, ami ennél nagyobb kárt okoz a nép lelkében, tudatában, a közállapotokban. Hiszékennyé, befolyásolhatóvá válunk, és oda dobjuk magunkat az első kalandornak.” (Részlet az Orbán hamis mítoszt épít című cikkből – Beszélgetés Németh Miklós volt miniszterelnökkel)