Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27165667

2020. május 31.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Angéla napja van.
Holnap Tünde napja lesz.

Békéscsabán járt Vona Gábor! (Videóval és képekkel)

A Csabatv április 3.-án több, mint húsz perces beszélgetést rögzített Vona Gáborral, a "Valódi nemzeti konzultációval" kapcsolatban.

 

A korrupció a kormánynak köszönhetően ma hazánk legjobban dübörgő iparága — mondta el Vona Gábor vasárnap, a Jobbik Valódi Nemzeti Konzultáció elnevezésű kezdeményezésének békéscsabai állomásán.

 

A párt elnöke kifejtette, a lakossági fórumokkal egybekötött országjáró körút célja nemcsak az, hogy a Jobbik kifejthesse álláspontját a korrupció, az egészség- és oktatásügy témakörében, hanem hogy a megjelentek is elmondhassák véleményüket, javaslataikat.

— A Fidesz konzultációi sem társadalmi sem szakmai egyeztetésnek nem nevezhetőek. A céljuk a saját politika öntömjénezésére irányult, lévén eleve olyan kérdéseket fogalmaztak meg, találtak ki, melyekre csak egyféle választ kaphattak — hangsúlyozta a politikus, akitől megtudtuk, nyár elejéig folyamatosan járják az országot a Valódi Nemzeti Konzultáció keretén belül, majd összesítik az információkat és ősz elején minden háztartásba eljuttatnak egy olyan kérdőívet, melynek segítségével anonim módon lesz lehetőség arra, hogy a választópolgárok panaszaikat, kérdéseiket, esetleges megoldási javaslataikat eljuttassák a párt szakpolitikusaihoz.

Vona Gábor emlékeztetett, ma Magyarországon rengeteg probléma van, de ők ezúttal talán a három legégetőbb kapcsán indították el a kezdeményezést.

Az oktatásban a kerekasztal létrehozásával egyértelműen az időhúzás volt a kormány célja, miközben egyre inkább azt látjuk, hogy a jelenlegi oktatáspolitika ellen tiltakozók egy részének csak a tiltakozás a célja. A terület szereplői között nem falakat kell építeni, hanem hidakat, nehogy a mostani helyzet még inkább az oktatás kárára váljon — fogalmazott Vona Gábor, aki az egészségügy kapcsán elmondta, amíg a kormány nem áldoz megfelelő mértékű forrást az ágazat működtetésére, addig minden strukturális átalakítás inkább káros.— GDP-arányosan mindössze 4,8 százalékot fordítanak az egészségügyre, ezzel az Európai Unió sereghajtói vagyunk. Ez a szám Szlovákiában például 6,5 százalék. Nálunk is legalább 2 százalékos emelés lenne indokolt — részletezte a pártelnök, aki a korrupcióról szólva elmondta, ma Békés megyét nem a csabai kolbásszal vagy Munkácsyval azonosítja a közvélemény, hanem Simonka György kétes földügyeivel. Kocziha Tünde ennek kapcsán hasonló véleményt fogalmazott meg. A párt békéscsabai szervezetének elnöke emellett nehezményezte, hogy a gyulai és a békéscsabai kórház összevonása kapcsán az illetékes önkormányzatokat mindmáig nem tájékoztatták a részletekről.

— A szakellátásban dolgozóktól tudom, hogy a közép- és hosszú távú célok egyáltalán nem ismertek a működtetetés kapcsán és ez borúlátásra adhat okot.

 

 

Forrás: beol.hu - sokkaljobb.hu