Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25635588

2020. február 18.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Bernadett napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Bármilyen erősnek tűnik is a NER, az idő már nem nekik dolgozik

Március 15-i megemlékezés a Batthyány téren 1989-ben (Fotó: Fortepasn/Philipp Tibor)

 „Csak akkor születtek nagy dolgok, Ha bátrak voltak, akik mertek…” – írta a költő, akit mostanság divat az udvarnál gyalázni. Ady költészetével erőt adott nekünk a nehéz magyar időkben, sokszor menekültünk soraihoz, mint szarvas a hűvös patakhoz, hogy erőt merítsünk belőle.

Valamikor a nyolcvanas évek közepén, az 1956-os forradalmi események kronológiáját olvasva döbbentem rá, hogy annak a rendszernek az évei meg vannak számlálva, hogy össze fog dőlni magától. A környezetemben élők többsége már nem becsülte semmire a hatalmon lévőket, kiröhögte az elvtársakat, vagy még ennyire se méltatta őket. Egy biztos: már nem féltük a hatalmat. De azért a március 15-ei tüntetésszámba menő felvonulásainkon megnyugtató érzés volt, hogy a menet útja a külföldiekkel zsúfolt szálloda mellett vezet, hogy az akadémia erkélyén ott álnak a dolgozók közül néhányan, akikről úgy gondoltuk, hogy velünk vannak.

Amikor az egyik ilyen tüntetésen megtudtuk, hogy kiemeltek a sorból, és elvittek a rendőrök egy lányt, akkor azért görcsbe szorult a gyomrunk…

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT

Forrás: magyarhang.org

Emlékeztető: „Nem leszünk gyarmat! A magyarok nem fognak idegenek diktátumai szerint élni, nem fogják feladni a függetlenségüket, szabadságukat, alkotmányukat! Szabad-e az a magyar, akit víz alá nyom az adóssága? Szabad-e az a magyar, akinek éhes a gyermeke? Sohasem voltunk még olyan közel a szabadsághoz, mint most. Hosszú évtizedek óta nem voltunk olyan erősek, mint most. Elegen vagyunk a szabad magyar élet kivívásához. Nem fogjuk adósrabszolgaként leélni az életünket. Nincs szükségünk szamárvezetőre az alkotmányunk írásához. Nem kérünk az idegenek kezünket irányítani akaró kéretlen segítségéből sem.” (Részlet Orbán Viktor miniszterelnök 2012. március 15-ei beszédéből) Az Európai Unióhoz történt csatlakozással és a Lisszaboni szerződés megszavazásával nemzeti dolgaink egy nagy szeletéről ő is lemondott!