Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20350182

2019. február 24.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Ma Mátyás napja van.
Holnap Géza napja lesz.

Azzal hívogatják a hódmezővásárhelyieket, hogy Márki-Zay az EP-be készül

Közvélemény-kutatást végeznek Hódmezővásárhelyen, ám a polgármester szerint nemcsak kérdeznek, hanem manipulálnak is. Márki-Zay Péter a Fideszt sejti a háttérben.

„A napokban telefonon közvéleménykutatást végeznek a vásárhelyiek körében. Hogy rendszeresen felmérik a politikusok véleményét, közismert, az is sejthető, hogy csak azért nem oszlatták még fel a közgyűlést, mert a kutatások jelzik nekik, hogy ha választások lennének, nyilván veszítenének” – írja Facebook-bejegyzésében a városvezető.

A vásárhelyieket arról is megkérdezik, mit szólnak ahhoz, hogy a polgármester EP-képviselői álmokat dédelgetve Brüsszelbe készül.

„Természetesen nincsenek hasonló terveim, de hogy a Fidesz (mert ki másnak van most erre pénze?) kíváncsi erre, az sokat elárul a félelmeikről. Ismételten megnyugtatok minden vásárhelyit, hogy nem azért költöztem haza Amerikából Hódmezővásárhelyre, hogy innen Brüsszelbe költözzek, tökéletesen elégedett vagyok a polgármesteri megbízatásommal és nem fogom magukra hagyni azt a rengeteg tisztességes és bátor embert, akik támogatnak a város korrupciótól való megszabadításában” – írja Márki-Zay.

A cikk Márki-Zay Péter Facebook-bejegyzésével elérhető ITT

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Lázár János polgármestersége idején Hódmezővásárhely volt a legeladósodottabb város! Az önkormányzatok hitelállományának nagy részét átterhelték, így a vásárhelyit is, átterhelték a magyar adófizetőkre. Az Európai Unió által a lakosság részére biztosított pénzt átterelték, a középületek újulnak meg belőle. A lakosság is elvégezheti a feladatot – hitelből! Nem voltak biztosak abban, hogy megint meglesz a kétharmad, ezért tavaly kiosztották az uniós pályázatokat a vele járó pénzekkel együtt. Ha nem jön be annyi, amennyit kiszórtak, a kár ebben az esetben is magyar adófizetőket terheli. Nagy jutalmakat fizettek ki azoknak a minisztériumi dolgozóknak, akik megfeszített tempóban elvégezték a munkát. Milliárdokról van szó. De mi lesz, ha az unió azt mondja, hogy neki ehhez semmi köze, és a jutalmakat és azok terheit a magyar adófizetőkre tolják?

A Heineken vörös csillagja ellen elképesztő akciókat vitt véghez Lázár János, nemcsak Bécsbe ment ki, kint járt a Csíki sörösnél is egy kis reklám érdekében. Aztán később a Heineken lett a favorit, ma már ő gyártja a Fradi sört is. Szó sincs már semmiféle vörös csillagos törvénymódosításról, és a Csíki sörről se igazán lehet már hallani, pedig egy időben mindent vitt ez a hercehurca. Itt lenne az ideje annak, hogy Lázár elcsituljon végre, és a város frakcióját is kérje meg egy kis elcsendesedésre, mert ebben a nagy csatazajban képtelenség dolgozni. Amit az elődök elkövettek, azokat a tetteket Márki-Zay Péterre és csapatára kenni nem valami fair dolog. A kommunistáktól átvett rossz szokás, azok se feleltek semmiért.

Békéscsaba, 2018. július 10.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „A Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) értetlenségének adott hangot, az Energiaklub pedig „óriási nemzetstratégiai hiba” elkövetésének veszélyére hívta fel a figyelmet azzal kapcsolatban, hogy Lázár János azt jelentette be tegnap a Portfolio konferenciáján, hogy „Európai Uniós pénzből lakossági energia korszerűsítési program nem lesz”. Mindkét szervezet arra figyelmeztet, hogy az állami mellett a lakosságnak szóló energetikai korszerűsítési kereteket is beleírtuk az Európai Bizottság által már elfogadott operatív programokba, illetve a közelmúltban a kormány által elfogadott Nemzeti Épületenergetikai Stratégia is rögzítette ezen cél fontosságát, hiszen sokkal több energiát használnak el a lakóépületek, mint a közintézmények.” (Részlet a Felháborodást váltott ki Lázár bejelentése című, 2015. október 2-án kelt cikkből) A lakosság részére biztosított uniós pénzt a középületekre költötték, illetve költik.

Emlékeztető 2.: „Soha nem volt ilyen magas a magyar államadósság összege, mint most: az év végére a kormány előzetes becslése szerint 27,5 ezer milliárd forinton tetőzhet az adósság, amely a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még csak 20,4 ezer milliárd forintot tett ki. Vagyis az elmúlt nyolc évben – a második és a harmadik Orbán-kormány regnálása alatt – több mint hétezer milliárd forinttal nőtt a nominális államadósság összege. Ebben még nincs benne a magánnyugdíjak államosításából származó mintegy 2200 milliárd forintos összeg, amit közvetlenül adósságcsökkentésre fordított a kabinet. Ezzel együtt 9,3 ezermilliárd forintos a növekmény, vagyis a jelenlegi államadósság harmada az Orbán-kormány elmúlt nyolc évének a „teljesítménye”. Ez nagyjából a háromnegyede a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-kormányok nyolcéves regnálása alatt keletkezett 12,5 ezermilliárd forintos adósságnövekedésnek. Akkor azonban gazdasági válság volt.” (Részlet az Elvesztették Orbánék az államadósság elleni csatát című cikkből, 2017 november) Az államháztartási hiány már 1400 milliárd forint körül van, június 30-áig „sikerült” meghaladni az éves hiánycélt! Az államháztartásnál számolták el az uniós pénzek előre történt kifizetéseit.