Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26306753

2020. április 04.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Izidor napja van.
Holnap Vince napja lesz.

Az uniós pénzek szabálytalan felhasználása miatt…

…jelentős milliárdokkal fog csökkenni a Magyarországnak járó uniós pénzek átutalásának összege.

2017 decemberében történt. A gyors munkát elvégzőknek jelentős jutalmakat is kifizettek, amit szintén az uniós pénz terhére számoltak el. A családi házak, társasházak szigetelésére kapott uniós pénzt a középületekre használták fel. A végrehajtó még Lázár János miniszter és helyettese, Csepreghy Nándor lehetett, aki ma már Áder János köztársasági elnök alapítványának igazgatója. Lázár pedig az országgyűlési képviselőség mellett a mezőhegyesi Ménesbirtok kormánybiztosa lett, és a geszti Tisza-kastély felújításáért is felel.

A 2017-es uniós pénzek kifizetéseket az államháztartás terhére tették, állítólag azért, mert nem igazán bíztak az újabb kétharmados parlamenti győzelemben! Most viszont kiderült, hogy szabálytalan kifizetések miatt jelentős (nincs még végleges döntés, hogy mennyivel, kb. 500 milliárd(!) forinttal) összeggel fogják csökkenteni a Magyarországnak jutó támogatást.

A 2017-es rohamtempóban végrehajtott uniós pénzosztásról a korabeli cikk elérhető ITT !

Békéscsaba, 2019. december 30.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „A lakosság részére biztosított uniós pénzből nem a családi házak és a társasházak lesznek, illetve már vannak szigetelve, hanem a középületek. Állítólag nagy nehezen rábólintott az unió, hogy Lázár János ezt is megtehesse. A lakosság is szigetelhet – hitelből. Erre a hitelre is könnyen ráfázhatnak az azt igénybevevők, úgy járhatnak, mint a devizahitelesek! A családok évéből is sikerül csalások évét kreálni. Itt már semmi nem az, aminek látszik. Főleg a magyar vidék rohamosan vágtat az ellehetetlenülés irányába. A budapesti vízfej meg nagyon jól elszórakozik, sokszor a minisztériumokban, sokszor a parlamentben.” (Részlet A kétharmados parlamenti többség mindent visz című cikkből) Most meg elvették tőlünk a lakástakarék-pénztárral kapcsolatos lehetőséget is, miközben a kiválasztott oligarchák (magyarországi adófizetést elkerülők) egyre gazdagodnak!  

Emlékeztető: „Az Eurostat által kiadott statisztika szerint Magyarország államadóssága a tavalyi év végén több mint 29 951 milliárd forint volt, ami a GDP 70,2 százalékának felelt meg. Az előző évben, 2017-ben a bruttó hazai termékhez viszonyított mérték még 72,9 százalékot tett ki. Az államháztartási hiány a tavalyi év végén több mint 976,52 milliárd forint volt, ami a GDP 2,3 százalékát tette ki. Az előző évben 2,4 százalékra rúgott a deficit.” (hvg.hu, 2019. október 21.)

Emlékeztető: „Nem az a boldog ország, ahol legtöbb a gazdag ember, hanem az, hol legkevesebb szegény ember vagyon.” (Deák Ferenc, a Haza bölcse)

Emlékeztető: „Minden óriási vagyon alapja egy óriási bűncselekmény.” (Lev Tolsztoj)