Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27182775

2020. június 02.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Anita, Kármen napja van.
Holnap Klotild napja lesz.

Az uniós pénzek szabálytalan felhasználása miatt…

…jelentős milliárdokkal fog csökkenni a Magyarországnak járó uniós pénzek átutalásának összege.

2017 decemberében történt. A gyors munkát elvégzőknek jelentős jutalmakat is kifizettek, amit szintén az uniós pénz terhére számoltak el. A családi házak, társasházak szigetelésére kapott uniós pénzt a középületekre használták fel. A végrehajtó még Lázár János miniszter és helyettese, Csepreghy Nándor lehetett, aki ma már Áder János köztársasági elnök alapítványának igazgatója. Lázár pedig az országgyűlési képviselőség mellett a mezőhegyesi Ménesbirtok kormánybiztosa lett, és a geszti Tisza-kastély felújításáért is felel.

A 2017-es uniós pénzek kifizetéseket az államháztartás terhére tették, állítólag azért, mert nem igazán bíztak az újabb kétharmados parlamenti győzelemben! Most viszont kiderült, hogy szabálytalan kifizetések miatt jelentős (nincs még végleges döntés, hogy mennyivel, kb. 500 milliárd(!) forinttal) összeggel fogják csökkenteni a Magyarországnak jutó támogatást.

A 2017-es rohamtempóban végrehajtott uniós pénzosztásról a korabeli cikk elérhető ITT !

Békéscsaba, 2019. december 30.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „A lakosság részére biztosított uniós pénzből nem a családi házak és a társasházak lesznek, illetve már vannak szigetelve, hanem a középületek. Állítólag nagy nehezen rábólintott az unió, hogy Lázár János ezt is megtehesse. A lakosság is szigetelhet – hitelből. Erre a hitelre is könnyen ráfázhatnak az azt igénybevevők, úgy járhatnak, mint a devizahitelesek! A családok évéből is sikerül csalások évét kreálni. Itt már semmi nem az, aminek látszik. Főleg a magyar vidék rohamosan vágtat az ellehetetlenülés irányába. A budapesti vízfej meg nagyon jól elszórakozik, sokszor a minisztériumokban, sokszor a parlamentben.” (Részlet A kétharmados parlamenti többség mindent visz című cikkből) Most meg elvették tőlünk a lakástakarék-pénztárral kapcsolatos lehetőséget is, miközben a kiválasztott oligarchák (magyarországi adófizetést elkerülők) egyre gazdagodnak!  

Emlékeztető: „Az Eurostat által kiadott statisztika szerint Magyarország államadóssága a tavalyi év végén több mint 29 951 milliárd forint volt, ami a GDP 70,2 százalékának felelt meg. Az előző évben, 2017-ben a bruttó hazai termékhez viszonyított mérték még 72,9 százalékot tett ki. Az államháztartási hiány a tavalyi év végén több mint 976,52 milliárd forint volt, ami a GDP 2,3 százalékát tette ki. Az előző évben 2,4 százalékra rúgott a deficit.” (hvg.hu, 2019. október 21.)

Emlékeztető: „Nem az a boldog ország, ahol legtöbb a gazdag ember, hanem az, hol legkevesebb szegény ember vagyon.” (Deák Ferenc, a Haza bölcse)

Emlékeztető: „Minden óriási vagyon alapja egy óriási bűncselekmény.” (Lev Tolsztoj)