Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27187932

2020. június 02.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Anita, Kármen napja van.
Holnap Klotild napja lesz.

Az uniós képviselők juttatásairól

Az uniós képviselők fizetése 8757 euró havonta, átszámítva 3 millió forint körül. Nem fizetnek sem adót, sem járulékot. Alkalmazottakat is foglalkoztathatnak, erre kapnak 24.526 eurót.  Az EU 2018-as költségvetése 1,95 milliárd euró. 1992 óta röpködnek háromhetente Brüsszel és Strasbourg között jó sok pénzért és szennyezve a környezetet is.

Az Európai Parlament működése nagyon drága, nagyon sokan vannak nagyon sok alkalmazottal. Az oroszok ezzel a választással nem is foglalkoznak, nekik az országgyűlési képviselői választás a fontos. Mert tudják, hogy a döntéshozók az unióban az Európa Tanács tagjai, amelynek minden tagállam miniszterelnöke a tagja. Nekik a miniszterelnök személye a fontos, és nem az, hogy az adott országból ki kerül ki Brüsszelbe.

Mindettől függetlenül gratulálni illik és gratulálunk is a tegnapi választással Brüsszelbe kijutott magyaroknak! Hogy miért volt annyira fontos a kormánynak a még nem is uniós tagállam Ukrajnából megint áthordani a Fideszre szavazni a magyar nyugdíjat élvezőket, nem lehet tudni. Semmit nem bíztak a véletlenre, annyira, hogy két napig ott dekkolt az ukrán határnál 30 készenléti rendőr, akik biztosították nekik a zavartalan átjutást. Ezt és az Ukrajnába áthordott magyar nyugdíjakat, az ingyenes betegellátásukat és egyéb juttatásaikat is a keményen dolgozó magyar kisember fizeti. Lehetett hallani szavazatvásárlásról, némi krumpliosztásról is, de hát ez már a Fidesznél bevett szokás. Mintha a „megjutalmazottak” csak választás előtt lennének néhány napig éhesek…

Amikor az uniós képviselő mandátuma lejár, a fizetésükkel azonos átmeneti juttatás illeti meg őket annyi hónapon át, ahány évig hivatalban voltak. Két évnél hosszabb ideig nem járhat. Ha másik parlamentbe (az otthoniba például) bekerül, akkor nem jár neki az uniós juttatás, és akkor sem, ha időközben rokkant nyugdíjas vagy nyugdíjas lesz. A kikerülőket is fizetni kell, meg az újakat is, ami dupla teher! A Jobbik három uniós képviselője tér haza (Morvai Krisztina, Balczó Zoltán, Kovács Béla), és egy képviselő (Gyöngyösi Márton) megy ki Brüsszelbe.

A brexit (Nagy-Britannia idén októberben távozik az unióból) miatt jócskán csökken a bevétel. A 70 ezer forint/hektár/év (nálunk a nagy részét az oligarchák kapták, legtöbbet Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor) termőföld támogatás csökkenni fog. Az Agrárkamara már aláírást is gyűjt, tiltakozva a csökkentés ellen.

Egy régebbi (2012) híres videó arról, hogyan is működik az uniós képviselők strasbourgi beléptetése? A helyzet azóta mit sem változott…

Egy olasz uniós képviselő 2014-ben Junkers európai bizottsági elnökké választása után:

Békéscsaba, 2019. május 27.

A költségekkel, valamint a jövedelemmel kapcsolatos adatok az Európai Unió honlapjáról származnak.

Összeállította: F. I.