Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 24628073

2019. december 07.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Ambrus napja van.
Holnap Mária napja lesz.

Az ukrán külügyminiszter szerint nem megfelelő lépés a konzuljuk kihajítása

„Teljességgel és alapvetően nem megfelelőnek” nevezte Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter azt, hogy a beregszászi magyar konzul kiutasítására Magyarország egy ukrán konzul kiutasításával válaszolt.

Az ukrán és a magyar külügyminiszter

„Mi nem sértjük meg a nemzetközi jogot, a magyar törvényeket, és általában úgy járunk el, ahogy diplomatáknak kell” – írta az ukrán tárcavezető csütörtököm a Facebook-oldalán tett bejegyzésében. Közölte, hogy a Magyarországról kiutasított diplomata az ukrán külügyminisztérium ungvári kirendeltségén fog dolgozni. „Ott nagy szükség van erősítésre” – fűzte hozzá Klimkin.    

Az ukrán külügyminisztériumban csütörtökön adtak át egy diplomáciai jegyzéket Keskeny Ernő kijevi magyar nagykövetnek. Ebben az állt, hogy Kijev nemkívánatos személlyé nyilvánított egy beregszászi magyar konzult, akinek 72 órán belül el kell hagynia az ország területét. Az ukrán külügyminisztérium nem hozta nyilvánosságra a kiutasított konzul nevét.    

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ezt követően Budapesten sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Ukrajna intézkedésére - a beregszászi magyar konzul kiutasítására - tett arányos válaszlépésként Magyarország kiutasít egy ukrán konzult.    

Az ügy előzménye, hogy szeptember 19-én az Ukrinform ukrán állami hírügynökség kiszivárogtatott egy rejtett kamerával készült felvételt, amely felkerült a YouTube videomegosztóra is. Ezen ukrán állampolgárok magyar állampolgársági esküt tesznek, és magyar útlevelet kapnak a beregszászi konzulátuson. A felvétel miatt tovább romlott Magyarország és Ukrajna viszonya. Pavlo Klimkin külügyminiszter ugyanis kijelentette, hogy a beregszászi magyar konzulátus alkalmazottai megsértették Ukrajna törvényeit, ezáltal a konzuli kapcsolatokról szóló bécsi egyezményt. Kifogásolta továbbá, hogy a konzulátus munkatársai azt javasolták az esküt tevőknek, hogy titkolják el magyar útlevelüket az ukrán hatóságok elől.

Forrás és fotó: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Elképesztő módon az ukrán lépésre adott választ, az ukrán diplomata kiutasítását Budapestről Szijjártó Péter MOSZKVÁBAN jelentette be! Ezt azért már mégsem kellett volna. Azok, akik Beregszászon esküt tettek, már valószínűleg magyarországi nyugdíjat fognak kapni, és be fogják őket (ahogy szokták) szervezetten hordani a Fideszre szavazni. Hogy mi zajlik ezzel kapcsolatban, arról egy 2012-es összeállítás elérhető ITT

A régi közmondás szerint rossz szomszédság török átok! Most aztán rossz szomszédok leszünk? Elfogtak néhány cigaretta- és kábítószer kereskedéssel foglalkozó ukránt, akik már általában szintén ukrán–magyar kettős állampolgárok. A nagyszerűnek indult kezdeményezés bizony egyre több problémát okoz, általában a magyar adófizetőknek nagyon sokba kerül ez is!

Békéscsaba, 2018. október 5.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Lehet vidáman elmúlt nyolcévezni, gyurcsányozni, de arról is beszélni kell, hogy a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 ezermilliárd forint volt az államadósság úgy, hogy akkor gazdasági világválság volt. Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás Kínának lenne fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül…” (Részlet a 31 ezermilliárd forint felett az államadósság című cikkből) Nem mellesleg az államháztartási hiány is nagyon magas, június 30-án 1646,2 milliárd forint, melynek egyik oka az, hogy tavaly előre kifizették az uniós pénzeket. Az előre kifizetésre azért került sor, mert nem voltak biztosak az újabb parlamenti kétharmadban, ami sajnos mégis összejött. Ha az unióból nem jön annyi pénz, amennyit kifizettek, akkor a készfizető kezes ebben az esetben is a magyar adófizető polgár.