Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27280363

2020. június 09.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Félix napja van.
Holnap Margit napja lesz.

Az orosz atombaleset után… (videóval)

…Norvégiában is megemelkedett a sugárzás. (Az 1986. április 26-ai csernobili atomkatasztrófát a svédek észlelése után már nem tudták elmismásolni a szovjetek)

Az orosz atombaleset után Norvégiában is megemelkedett a sugárzás című videó:

A norvég nukleáris biztonsági hivatal munkatársai kismértékű radioaktív jódot találtak a levegőben a norvég-orosz határ egyik mérőállomásán. A sugárzást néhány nappal azután mérték, hogy egy rakétakísérlet közben halálos robbanás történt a határ orosz oldalán. A Roszatom (paksi atomerőmű és Paks II. is az ő beruházásukban zajlik – F. I.) szerint néhányan haltak meg a balesetben, de több megbízható információt nem adtak, így civilek próbálják kideríteni, mi történt.

„A baleset után azonnal a normális szint húszszorosára emelkedett a háttérsugárzás. A robbanástól 30 kilométerre vettünk mintákat. Alapos okunk van feltételezni, hogy a kísérlet helyszínén ennél magasabb volt. D ez egy elzárt terület, ahova nem léphetünk be. Azonban az a legfontosabb kérdés, hogy mit tettek a hatóságok az emberek védelme érdekében – mondta az Euronewsnak a Greenpeace orosz aktivistája.

A feltételezések szerint a balesetet egy 9M730 típusú atommeghajtású interkontinentális atomrakéta okozta, mivel a baleset helyszínén, Nyonokszában ezt a típust fejlesztik.

Forrás: euronews

Az alfahir.hu friss írása a témában elérhető ITT !

Az első atombombát 74 évvel ezelőtt dobták le. Erről ITT !

Emlékeztető: „A Paks II beruházás egyik legnagyobb értékű közbeszerzését írta ki a napokban a beruházó Roszatom – közölte Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter a Magyar Nemzettel, és leszögezte: atomenergia nélkül nincs olcsó áram, nincs rezsicsökkentés, nincs klímavédelem.” (Részlet a Paks II.: Az egyik legnagyobb értékű közbeszerzést írta ki a Roszatom című cikkből) Állandó hívó szó a rezsicsökkentés, amit már sok magyar rezsicuminak „becéz”.