Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27026483

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Az olimpiai pályázatot visszavonták ugyan…

…mégis sorra épülnek meg az olimpia sportlétesítményei

Ugyan Orbán Viktorék a 2024-es olimpiai pályázat visszavonásáról döntöttek, a világjátékok rendezése nem került le végleg a napirendről, a létesítmények pedig úgy tűnik sportesemények nélkül is megépülnek, írja a Népszava.

A lap emlékeztet, hogy Budapest és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) 2015. július 8-án küldte el a hivatalos szándéknyilatkozatot a 2024-es nyári játékok rendezésére. Ezt végül a Momentum sikeres olimpiaellenes népszavazási kezdeményezésének köszönhetően vonták vissza 2017-ben, miután a hatalom birtokosai szinte biztosra vették, hogy a budapestiek nem támogatnák a rendezvényt, és csúnya politikai pofára esés lenne a vége, ha voksolhatnának róla.

Ugyan az olimpia megrendezése egyelőre lekerült a napirendről, ám a tervezett olimpiai létesítmények megépítése tovább folyt, kivéve az úgynevezett Fradivárosét - a korábbi Építők-sporttelepre tervezett, az összes zöld-fehér szakosztályt egy helyre tömörítő, komplex sportlétesítményét.

A Magyar Kézilabda Szövetség a 2022-es, Szlovákiával közös rendezésű férfi Európa-bajnokságra 22 ezer néző befogadására alkalmas sportcsarnokot húz föl Budapesten, ez a létesítmény is minden szempontból alkalmas lesz később az olimpia kézilabda-mérkőzéseinek (vagy a kosárlabdatorna találkozóinak) lebonyolítására.

A jégkorongszövetség 5-6 ezer néző befogadására alkalmas jégcsarnokot építtet, ahol a játéktér lefedése után a küzdősportok olimpiai versenyszámait is le lehet bonyolítani.

A Budapesti Teniszközpont felépítése várhatóan 17,5 milliárd forintba kerül majd.

A Művészetek Palotája mellé egy 4-5 ezer fős konferencia-központot tervez a kormány, aminek látszólag nincs köze az olimpiai projekthez, de sikeres kandidálás esetén ez lett volna a súlyemelő-versenyek színhelye.

Csepelen egy 40 ezres stadion épül, ahol a 2023-as atlétikai világbajnokságot rendezik. A lelátót úgy készítik el, hogy hatvanezresre lehessen bővíteni egy olimpiarendezés esetén.

A 2024-es játékok házigazdája Párizs lesz, 2028-ban Los Angeles lesz a szerencsés város, 2032-re valószínűnek tűnik egy közös koreai jelentkezés, ebben az esetben szinte biztos, hogy más nem rúghat labdába. Ha ez a pályázat nem készül el, akkor a NOB nagyon szeretné Afrikába vinni az olimpiát, mivel ez az egyetlen földrész, ahol még nem rendezték meg a sporteseményt.

A magyar fővárosnak ezért, a papírforma szerint, 2036 előtt nincs esélye a rendezésre.

De semmi gond, mire ismét szóba jöhetünk esélyes rendezőként, nem csak készen lesznek a szükséges, több százmilliárdba kerülő létesítmények, de az állaguk pont annyira fog majd leromlani a kihasználatlanságnak és a jellemzően gagyi NER-kivitelezésnek köszönhetően, hogy biztos szóba se kerülhessünk esélyes jelentkezőként.

Már, ha addig egyáltalán marad valaki az országban, aki olimpiára szórná a pénzt az életben maradás helyett...

Forrás és fotó: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Iszonyatosak ezek a beruházások, és mivel nem igazán lesznek kihasználva, a fenntartási költségük is a leszegényített magyar társadalmat fogják terhelni. A klímaváltozás miatt tombol a hőség, és az ország egyre inkább (főleg Budapest) egy betonteknővé változik. Rengeteg fát kivágnak, ami miatt nem lesz hová menekülni a hőség elől jártunkban-keltünkben. Mostanában már a Balaton körbeépítése is előtérbe került.

A Puskás Ferenc Stadion nem lesz alkalmas atlétikai versenyek lebonyolítására, az elődje alkalmas volt! Mégis megduplázódott a várható bekerülési költsége. Igaz, közben Mészáros Lőrinc cégei is bekapcsolódtak a munkába. A Puskás Stadionba milliárdokért fog berendezni egy Puskás Múzeumot Schmitt Mária NER lovagnő, remélhetőleg az Aranycsapat is szóba kerül majd ebben a méregdrága műben, mert egyelőre a többiek nem is igazán kerülnek szóba, csak Puskás. Vajon mi lehet ennek is az oka?

Miért van az, hogy a nemzetinek és kereszténynek mondott kormánynak csak a sport, főleg a foci a fontos, az egészségügy, az oktatás és a szociális ágazat rossz helyzete nem éri el az ingerküszöbét. A járulékokat már adóként szedik be, és az a pénz is mehet ezekre az elképesztő beruházásokra? Tényleg ennyire jó helyzetben van az ország, hogy minderre jutni fog? És arra is, hogy az egyre gyarapodó létszámú hatalom brutálisan magas jövedelmét is képes lesz megtermelni a keményen dolgozó magyar kisember?

Békéscsaba, 2019. június 11.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Nagyon sok beruházás, templomfelújítás, óvodák, iskolák felújítása fog megtörténni a határainkon túl. Mintha itthon minden rendben lenne… Az oligarchák és a multik nem igazán vesznek részt az adófizetésben, csak lakmároznak belőle. Ezen is ideje lenne változtatni, mert a nagy bevétel tőlük jöhetne, nem a keményen dolgozó magyar kisembertől, akinek a keresetéből 48 százalékot különböző címeken levonnak! A maradékból bevásárolhat, 27 százalékos áfával. A határon túliak vajon nem tudják, hogy mennyire leszakadóban van már a Fidesz és potentátjai miatt is magyar társadalom? Amennyiben itthon minden rendben lenne, akkor áldás a támogatásukra, de ez sajnos messze nincs így!” (Részlet a Határon túlról érkező Fidesz-szavazatok című cikkből)

Emlékeztető: A 2018-as évre járó uniós pénzt kiszámolták tavaly (2017) év végén, és az államháztartás terhére ki is fizették! Amennyiben ezek a jelentős milliárdok nem érkeznek be az unióból, a teher a magyar költségvetést fogja terhelni. Miért történt meg tavaly az előre kifizetés? Azért, mert nem voltak biztosak az újabb kétharmados parlamenti többségben, ami sajnos összejött! Lázár János az előre kifizetések során közreműködőknek jelentős jutalmakat is kifizettetett az uniós pénz terhére. Azok a milliárdok is a magyar adófizetők nyakába szakadnak? Az Európai Unió által a családi házak, társasházak szigetelésére és felújítására adott támogatási pénzt a középületekre használják fel. Szigetelhet a lakosság is – hitelből. Csak nehogy olyan következményekkel járjon majd, mint a devizahitel! (Részlet a Nem jön a pénz az Európai Unióból? című cikkből)

Emlékeztető: A kormánypárti és egyéb hazudozók figyelmébe: a 10 parancsolat 8. parancsolata így szól: Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!