Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27367801

2020. június 17.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Laura napja van.
Holnap Levente napja lesz.

Az offshore lovagokról (videóval)

A témáról bővebben a Célpont című műsor 2017. április 26-ai felvételében!

Érdekes módon megismerhetjük a Száz leggazdagabb magyar adatait, de nem tudhatjuk meg, hogy mennyi adót fizetnek be a magyar államkasszába? Az is érthetetlen, ha semennyit, akkor miért ők nyerik az állami és uniós beruházások színe-javát, jócskán felárazott összeggel? A magyar offshore lovagok nagy része valószínűleg Szingapúron tanyázik, de lehetnek jócskán Panamán, a Karib-szigeteken, esetleg Luxemburgban bejegyzett magyarországi adófizetést elkerülő cégeink is, de juthat belőlük esetleg néhány adóparadicsomként működő amerikai államba is (például az időközben elhunyt Andy Vajna cégei)! A névsor szinte közismert, mégsem történik semmi! A cégek, üzletek nagy részét bekötötték online pénztárgépekkel az adóhatósághoz, de az általában adóparadicsomosok által üzemeltetett kaszinókat nem!

A keményen dolgozó magyar kisemberrel pótoltatják ki a kieső adóbevételeket, megadóztatva a gyalázatos egykulcsos adó miatt ugyanolyan mértékben a kis keresetüket, mint a hatalmas jövedelmű hatalom giga jövedelmét! És hát az üzemanyag árában az adótartam is csaknem 50 százalék. Ellenzékben a Fidesz állandóan arról karattyolt, hogy csökkenteni kell ezt a bizonyos nagyon magas adótartamot, majd hatalomra kerülve azonnal 17 forinttal emelte a gázolaj árát.

A társasági adó mértéke Németországban 15 százalék, Magyarországon 18 százalék volt. A magyarországi mértékét a multik esetében levették 9 százalékra, vagyis az ideiglenesen itt állomásozó autógyárak nagyon jól jártak. A kis- és középvállalkozások társasági adóját mindössze egy százalékkal csökkentették, holott a magyarországi munkavállalók 75 százalékát ők foglalkoztatják. A társasági adóból 125 milliárd forintot átpakolnak a sport támogatására, elsősorban a veszteséges stadionok építésére és a már átadottak fenntartására! Mert hát se foci, se néző! A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket, összes nyeresége a hat jegybanki alapítványt illeti. Hogy ez hány milliárd forint, az az adat nem ismert, de az igen, hogy elképesztő költekezés zajlik ott, és haveri kifizetőhelyként is használják őket.

Természetesen nem lehet megismerni azt az adatot sem, hogy a felvételen elhangzó vizsgálódásra hány millió, vagy hány milliárd(!) forint ment el eddig értelmetlenül! Mint ahogy elment néhány milliárd a 2010 utáni elszámoltatással és felelősségre vonással kapcsolatos maszatolásra! A bevétel ott is egyenlő a nullával, de nem tesz semmit a hatalom a kamupártos szabadrablás ellen sem! Ott is volt bőven maszatolás, és szomorúan integethetünk a 2014-ben és 2018-ban okozott 8 milliárdos kár után. 2022-ben is ugyanez lesz a helyzet, máris elkezdhetik szervezni az erre berendezkedettek a mutyijukat!

A Fidesznél a szavak és a tettek nincsenek köszönőviszonyban! Már hogy lennének, amikor még soha nem találkoztak!

Békéscsaba, 2019. augusztus 13.

Anton

Emlékeztető: „Kevesebb stadion kellene, de azoknak az építése továbbra sem áll le, és sajnos dől kifelé a nagyvilágba a magyar adófizetők uniós pénze és adóforintjai, ami egészen elképesztő! Normális országban először otthon tennének rendet, utána segítenének sok esetben idegen és távoli országokat, mint például az afrikai Ghánát! Nem mellesleg az unió csaknem legszegényebb országa lettünk, csak Bulgáriát „sikerült” megelőzni! Kevesebb propaganda kell, és több megélhetési lehetőség a társadalomnak is! Soha ilyen népes és ilyen magas jövedelmű hatalom nem volt még Magyarországon, mint ez a mostani. Ráadásul sokszor kibújik a szög a zsákból, hogy a nép igényeinél fontosabbak nekik a multik és a haveri kör igényei! Amennyivel ők gazdagodnak, a nép annyival szegényedik.” (Részlet a Nem igazán szívderítő téma, de beszélni kell róla! című cikkből)