Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27201530

2020. június 03.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Klotild napja van.
Holnap Bulcsú napja lesz.

Az LMP és a Párbeszéd is borította az orosházi ellenzéki megállapodást

Márki-Zay Péter és Szabó Ervin (Fotó: Facebook)

A választókerület fura ura Simonka György, akinek a mentelmi jogát felfüggesztették és eljárás indult ellene, ettől függetlenül úgy kavar, mintha minden rendben lenne körülötte. A parlamentbe általában csak szavazni jár be, amit a mentelmi jog felfüggesztése ellenére is megtehet, és meg is tesz. Még az is lehet, hogy érkeznek hozzá továbbra is a pályázati pénzek…

Március 15-én még jól alakultak a dolgok, a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországért Mozgalom égisze alatt bejelentették, hogy az ellenzéki pártok beállnak Szabó Ervin mögé, és a jobbikos politikust támogatják polgármesterjelöltként.

Szabó Ervinnel kapcsolatban jó ajánlólevél lehetett, hogy 2018 áprilisában 1.802 szavazattal maradt el az azóta bűnszervezetben elkövetett csalással megvádolt Simonka Györggyel szemben – mindezt úgy, hogy például az MSZP-s Füvesi Sándor is elvitt 5.107 ellenzéki szavazatot.

Augusztus 14-én aztán a szocialista önkormányzati képviselő, Fetser János bejelentette, elindul ő is a településvezetői pozícióért. Érdeklődésünkre akkor a párt sajtóirodája közölte: „nem fordulhat elő az, hogy MSZP különállásán, külön indulásán múljon egy egész településen az önkormányzati választások sikere”. Majd hozzátették: a következő elnökségi ülésen tárgyalják az orosházai helyzetet. 

Csakhogy közben megkezdődött az ajánlások gyűjtése, Orosházán pedig elsőként három jelölőszervezet vette fel az íveket: a Fidesz, a Munkáspárt és az MSZP – utóbbin Fetser János jelöltségét támogathatják. 

Az aláírásgyűjtő-íveken ugyan nem, de a Facebook-hirdetéseken, plakátokon, szórólapokon megjelent az MSZP logója mellett a Párbeszéd, az LMP, a Szolidaritás, valamint a Liberálisok emblémája is. Ugyanakkor az továbbra sem tiszta, hogy ez a helyi szervezetek partizánakciója, vagy országos elnökségi döntések húzódnak meg a márciusi ellenzéki megállapodás felrúgása mögött.

Az MSZP valószínűleg sok helyen szedi szét az ellenzéki összefogást. Békéscsabán is kivonult az ellenzéki összefogásból. Pedig országosan a szénája összességében nem igazán áll jól, még az is megtörténhet, hogy a következő választáson már nem jut be a parlamentbe. Erre utaló jelek már a május 26-ai uniós választáson megmutatkoztak. Nem kellene nekik elfelejteni, hogy az úgynevezett rendszerváltó társaik már a süllyesztőben vannak…

Békéscsaba, 2019. augusztus 28.

Alapinformáció: alfahir.hu

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „A Fidesz politikájának egyik legkártékonyabb „vívmánya”, hogy megtanította mindenkinek: ha lojális, akkor joga van teljesítmény nélkül érvényesülni. Nagy lesz a morális ára ennek a nyolc vagy még ki tudja, hány évnek.” (Részlet a Kéri László: Orbán Viktor egy hepciáskodó hős, a legrosszabb Fidesz-korszak csak most jöhet című cikkből)

Emlékeztető: „Ha valaki az emberek vagyonát, azaz a közvagyont saját örömére herdálja el, az saját hazáját árulja el!” (Orbán Viktor 2010-ben) Akkor még tudta!