Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25657840

2020. február 19.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Zsuzsanna napja van.
Holnap Álmos napja lesz.

Az Európai Néppárt új elnöke kemény üzenetet fogalmazott meg Orbánnak

Az Európai Néppárt szerdai zágrábi kongresszusán Donald Tusk volt lengyel miniszterelnököt választották meg a pártcsalád elnökének. Nem volt nehéz dolga, hiszen az egyetlen jelölt volt a pozícióra. A francia Joseph Dault váltja az elnöki székben. Beszédében Donald Tusk félreérthetetlen módon üzent Orbán Viktornak is.

Tuskot 491 igen, 37 nem és 12 érvénytelen szavazat mellett választották meg. Csütörtökön még tíz alelnök személyéről is döntenek. A felfüggesztett tagságú Fidesz nem vehetett részt a szavazásban a tisztújító kongresszuson. (vagyis nincs Fideszes alelnöke az Európai Néppártnak! – F. I.)

Donald Tusk azt ígérte, harcolni fog a populizmust ellenző szavazók voksaiért.

„Az olyan értékeket, mint a polgári szabadságjogok, a jogállamiság és a tisztességes nyilvános viselkedés, nem fogjuk feláldozni a biztonság és a rend oltárán, mert erre nincs szükség” – jelentette ki, ezzel egyértelműen a jogállamisággal hadilábon álló Orbán-kormánynak üzenve. Arra figyelmeztetett: azok, akik ezt nem tudják elfogadni, „de facto ki lesznek zárva a pártcsaládból”.

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető: „Az Eurostat által kiadott statisztika szerint Magyarország államadóssága a tavalyi év végén több mint 29 951 milliárd forint volt, ami a GDP 70,2 százalékának felelt meg. Az előző évben, 2017-ben a bruttó hazai termékhez viszonyított mérték még 72,9 százalékot tett ki. Az államháztartási hiány a tavalyi év végén több mint 976,52 milliárd forint volt, ami a GDP 2,3 százalékát tette ki. Az előző évben 2,4 százalékra rúgott a deficit.” (hvg.hu, 2019. október 21.)

Emlékeztető: „Jó lenne, ha legalább abban közmegegyezés születne, hogy Magyarország Európa erősödésében érdekelt, és például azt szeretnék elérni, hogy az euró-övezet valutája kiállja a versenyt a dollárral, Putyinék tervezett kriptodevizájával szemben is. Magyarország Európa szívében van, ezért aztán tényleg ne is akarja senki lecserélni a „házszámot”, se sejtelmesen bazsalygó Putyin se a kipcsakok fejedelme (a kazah diktátor), se a véreskezű Erdogan kedvében járva. Inkább tartozzunk Európához, és osztozzunk sorsában, mint hogy mindenféle szélnek kiszolgáltatva olyan viharok közé sodródjunk, amelyeknek nem ismerjük a valódi természetét.” (Részlet a Lehet-e hazát árulni euróért? című cikkből)