Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21680939

2019. május 23.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Dezső napja van.
Holnap Eszter napja lesz.

Az Európai Bizottság elé viszi a Jobbik a Gruevszki-botrányt

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese és Mirkóczki Ádám, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke november 21-ei sajtótájékoztatójukon bejelentették: nem hagyják, hogy a Fidesz-kormány egy elítélt bűnözőt rejtegessen Magyarországon, és hogy hazánkból a jog elől menekülő gazemberek mentsvára legyen.

Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu

Gyöngyösi Márton bejelentette: a Jobbik a következő napokban az Európai Bizottsághoz (EB) fordul, hogy a testület állást foglaljon az EU-s tagjelölt Macedónia jogrendjével, bírósági gyakorlatával kapcsolatban.

Az ellenzéki honatya szerint, amennyiben az EB rendben találja a macedón jogállamiságot, és úgy találja, hogy a macedón bírósági gyakorlat megfelel a demokratikus normáknak, akkor „a menekültügyi és egyéb eljárásokban világos lesz a helyzet, Magyarországnak nem is lesz mérlegelési joga, Gruevszki urat ki kell adni a macedón hatóságoknak”.

Gyöngyösi hangsúlyozta, hogy a Nikola Gruevszki körül kialakult abszurd szituáció számtalan kérdést vet fel az Orbán-kormány felelősségét illetően, hiszen több kormánytag – például: Gulyás Gergely, Németh Zsolt és maga Orbán Viktor – is személyesen találkozott a korrupcióért elítélt volt miniszterelnökkel. De arra is emlékeztetett, hogy Habony Árpád, miniszterelnöki tanácsadó  köre is számos beruházást bonyolított le Macedóniában a jelenleg nemzetközi körözés alatt álló Gruevszki regnálása alatt, Szijjártó Péter külügyminiszter pedig fel is szólalt a bukott politikus egyik kampányrendezvényén.

A Jobbik elnökhelyettese fontosnak tartja, hogy tisztázódjon,

  • miért csempészett a külügy a magyar diplomácia segítségével egy hazájában korrupció miatt börtönre ítélt politikust; illetve

  • a bevándorlása állítólag oly kényes magyar kormány regnálása alatt Gruevszki hogyhogy nem egy tranzitzónában várja a sorsát.

Tíz éve nem volt ekkora botrány

Mirkóczki Ádám, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke kiemelte, hogy a Fidesz-kormány káoszos, ellenmondásokkal és hazugságokkal teli kommunikációt folytat a Gruevszki-botrány kapcsán, ami súlyos következményekkel járhat az országra nézve.

A tegnapi nemzetbiztonsági üléssel kapcsolatban elmondta: azon a titkosszolgálatok és a magyar külügy képviselői nem jelentek meg, mivel állításuk szerint nem volt érdemi információjuk az ügyben.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel, videóval ITT

Forrás: alfahir.hu

A német államminiszter reakciója az ügyben ITT

sokkaljobb-kommentár: Egyre több ország választási kampányába, belügyeibe avatkozik be a kormány az ADÓNKBÓL! A macedóniai támogatottjuk megbukott, de megbukott a szlovéniai támogatottjuk is, aki ugyancsak két évet kapott, és ugyancsak korrupció miatt.

A tűzfészekként számon tartott Balkánon mi a fészkes fenét keres a kormány? A napokban Szijjártó Péter már Koszovóban is megjelent, ahol nincs semmi, csak maffia-tevékenység. Itthon tényleg ennyire rendben van minden? Kormányozni kellene végre, mert a propaganda tevékenység a pénzszórás az nem kormányzás, az valami egészen más. A nemzeti konzultációkból már elege van az egyre szegényedő népnek, amely úgy néz ki, képtelen NÉPBŐL NEMZETTÉ VÁLNI!

Békéscsaba, 2018. november 22.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Van az országban egy 100-250 ezer ember, aki ennek az új uralkodó osztálynak a része. Van egy további 500 ezer ember, aki jól él, mert kapcsolódik valamilyen szinten hozzájuk. Van 1 millió ember, aki el van, és akkor ott marad 8 millió ember, aki nyomorog, leszakad, küszködik. A kormánynak az alapvető feladata az, hogy ezt a 7-8 millió embert becsapja” (Róna Péter közgazdász)

Emlékeztető: „Két módon tehetnek bolonddá. Az egyik, hogy elhitetik veled a hazugságot. A másik, hogy visszautasítod az igazságot.” (Sören Kierkegaard dán filozófus és teológus)