Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20350320

2019. február 24.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Ma Mátyás napja van.
Holnap Géza napja lesz.

Az Európa Tanács több tagja is köthető az azeri ügyhöz

Az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének több tagja is vétkes lehet az azeri vesztegetési ügyben, a korrupció-ellenes vizsgálócsoport jelentése szerint. A szakértők úgy vélik, az érintettek lobbi-tevékenységükkel megsértették a Tanács etikai normáit.

A gyanú szerint Azerbajdzsán 2 millió eurót fizetett a testület egyes tagjainak azért, hogy kedvezőbb képet fessenek az országban bebörtönzött politikai foglyok helyzetéről a Tanácsban – írja a hirtv.hu.

2012-ben Magyarország kiengedte a börtönből az azeri baltás gyilkost, aki egy magyarországi szálláson megölte örmény társát.  Azerbajdzsán és Örményország között a szomszédsági kapcsolat régóta rossz. Budapesten beiskoláztak azeri és örmény katonákat, holott tudható volt, hogy ebből probléma lehet. És lett is! Egy emeleten oldották meg a két ország hallgatóinak elszállásolását! Itt történt meg az a bizonyos baltás gyilkosság. A gyilkost Magyarországon bebörtönözték, majd azeri kérésre kiengedték. 

A magyar és az azeri kormány közötti kapcsolatok jótékony alakulásában nagy szerepe lehetett a Keleti nyitásnak. Hogy ez a bizonyos Keleti nyitás mennyibe került a magyar adófizetőknek, azt is jótékony homály fedi. Valószínűleg nyíltak kereskedőházak Azerbajdzsánban is. Ami Rogánnak a letelepedési kötvény, az Szijjártónak a kereskedőház nyitások sorozata. Elég sok kereskedőházat be kellett már zárni, mert veszteségen kívül mást nem igazán termeltek a stadionokhoz hasonlóan. Bevallottan 600 millió forint a kárunk, amit az adófizetőkkel ki is fizettettek.

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága elé kerül az azeri Ramil Safarov kiadatásának ügye, miután a gyilkos örmény áldozatának családja eljárást indított az ügyben – írta az MTI 2016. január 29-én az Armenpress örmény hírügynökségre hivatkozva. A strasbourgi bíróság felkérte az azeri, az örmény és a magyar államot is, hogy fejtse ki álláspontját az ügyben. Hogy ítélet született-e már Strasbourgban, arról sajnos nem találtam információt! Van olyan eset, hogy az ítélet három év után születik meg. Magyarországra is érkezett azeri pénz nem sokkal a baltás gyilkos kiengedése után, de az ezzel kapcsolatos vizsgálat (hová kerül a pénz, mennyi pénz jött be, stb.) következmények nélkül lezárult. Polt Péter legfőbb ügyész akkoriban mindenkit megnyugtatott: nem zajlik nyomozás a Magyarországra érkezett azeri pénzek ügyében.

Magyarországon a helyzet változatlan marad az újabb kétharmad után. Maradunk következmények nélküli ország, és épül tovább nagyon sok új beruházás, főleg stadionok és sportlétesítmények. Amelyeknek a megépítése bizony holt tőke! Felcsút és Kisvárda a legnagyobb haszonélvezője a győzelemnek, és természetesen Mezőkövesd is. Magyarország lassan egy betonteknő lesz… Ezeket a hatalmas, diadalittasan megépített létesítményeket nemcsak megépíteni kell, hanem fenn is kell majd tartani! Meddig lesz erre képes a jövedelemhez alig jutó magyar társadalom?

Békéscsaba, 2018. április 23.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják.” (George Orwell)