Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27195184

2020. június 03.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Klotild napja van.
Holnap Bulcsú napja lesz.

Az euró az újabb drasztikus törésvonal Orbán két erős embere között

Ismét szöges ellentétbe került egymással Orbán Viktor két erős embere, a gazdaságpolitika két irányítója. A Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes és Matolcsy György jegybankelnök közti újabb feszültség forrása az euró körül alakult ki.

Vargát ugyanis a Menedzser Fórum kérdezte a Versenyképességi Tanács ülését követően a közös valuta bevezetésével kapcsolatos álláspontjáról. A gazdasági szakportálnak a fiskális politikát irányító gazdaságpolitikus azt mondta, az eurót a legígéretesebb – de befejezetlen – kezdeményezésnek tartja az unióban.

Varga hozzátette azt is, hogy uniós tagságunkkal vállaltuk az euró bevezetését. Majd kifejtette, hogy nincs céldátum a közös pénz magyarországi bevezetésére.

Vargával ellentétben Matolcsy a Financial Timesba írt publicisztikájában viszont úgy vélte – mint arról lapunk is beszámolt –, a közös pénz egy stratégiai hiba, és szerinte lehetővé kellene tenni azt, hogy az eurózóna tagjai elhagyhassák a pénznemet.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel, fotókkal ITT !

sokkaljobb-kommentár: Matolcsy Györgyöt Orbán Viktor a jobb kezének nevezte, ezért valószínű, hogy Matolcsy (akinek fizetését ötmillió forintra emelték, és aki szabadon kiviheti a jegybank nyereségét hat jegybanki alapítványba ahelyett, hogy a költségvetésbe fizetné be!) lesz a befutó.

Rogán Antal és Lázár János között is lezajlottak a háttérben állítólag hasonló csörték. Akkor Orbán Viktor Rogán Antalt választotta.

Békéscsaba, 2019. november 7.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Nagyon jól járnak az ideiglenesen nálunk állomásozó exportáló multik, az importra szorulók nagyon rosszul. A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, a nyereséget meg kiviszi hat jegybanki alapítványba a jegybankelnök. A forint gyengülésén, vagy gyengítésén nagyon nagyot kaszál a jegybank is, az állampolgárok meg nagyot buknak, mert rájuk szabadul az infláció! A jegybanki vezetőknek havi ötmilliót fizetünk, és néhány alapítványi kasszára is rájárhatnak… Mivel nincs se járulék-, se nyugdíjplafon, az idősödő bankárok nyugdíja bizony akár négymillió forint is lehet! A jegybank Matolcsy György vezetésével sajnos állam lett az államban. Sem a kormány, sem az Országgyűlés nem avatkozik közbe. És még az Európai Központi Bank sem…” (Részlet a 332 forint felett az euró című cikkből) 

Emlékeztető: „Ahhoz égnek és földnek össze kell szakadnia, hogy ez bekövetkezzen” – ezt mondta nevetve a Népszabadság tudósítójának Orbán Viktor, amikor az újságíró arról kérdezte, hogy megingott-e Matolcsy Györgyben a bizalma az MNB alapítványainak elképesztő pénzszórásai miatt. (Részlet az Orbán a Matolcsy-botrányról című cikkből)